Şeyh Raid Salah özgürlüğüne kavuştu

mostar

Profesör
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
1,011
Tepkime puanı
244
Puanları
0
Şeyh Raid Salah özgürlüğüne kavuştu

Mavi Marmara gazilerinden olan ve saldırı sonrası hapse atılan Mescid-i Aksa’nın muhafızı Şeyh Raid Salah, 5 ay önce girdiği İsrail zindanlarından dün çıktı. Salah çıkışta Türkiye ve Filistin bayrakları ile karşılandı.
13.12.2010 - Şeyh Raid Salah özgürlüğüne kavuştu

2007 yılında Mescid-i Aksa’nın kapılarından el Meğaribe'ye ulaşan yolun tahrip edilmesine gösterdiği sivil direnişten ötürü 5 ay hapis cezasına çarptırılan Mescid-i Aksa’nın muhafızı Şeyh Raid Salah, 5 ay önce girdiği İsrail zindanlarından dün çıktı.
İSRAİL’E HİZMET ETMEK YERİNE HAPSE GİRMEYİ SEÇTİ
İşgalci İsrail, Şeyh Salah’a hapis müddetinde İsrail işgal devletine bağlı müesseselerde görev yapmasını önermiş, o ise hapis yatmayı tercih etmişti. Aksa’yı müdafa ve Müslümanların onuru için mücadelesine devam eden Salah’ın hapishanede 3 adet kitap yazdığı öğrenildi.
raid-salahh_500x300cutout.jpg
Raid Salah

İÇERİSİ BENİM İÇİN CENNET GİBİYDİ
Hapisten çıkmasını bekleyen kalabalığa seslenen Salah; “İçerisi benim için bir cennet yeriydi. Günlerim ibadet dolu ve çok güzel geçti” dedi. Salah, içeride işkence çeken Müslüman kardeşlerinin bir an önce çıkartılmasını istedi. Mescid’i Aksa’nın muhafızı Şeyh Raid Salah’ın 2007 yılında Mescid’i Aksa’ya girmesi yasaklanmıştı. Bu yasak hâlâ devam ediyor.
 
Üst