Şeyh Efendiden Mektup Var..

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
UŞŞAKİ ŞEYHİ İBRAHİM İPEK EFENDİNİN DOSTLARINA MEKTUBU

Medine-i Münevvere'den:

EVLATLARIM, Önce selam eder gözlerinizden öperim. Huzur-u Peygamberi’de dünyada ve ahirette mutlu ve bahtiyar olmanızı Cenabı Allah’tan dilerim. Bu Belde-i Tayyibe'de, duası makbul olanlar hürmetine, istikametli yaşayıp, ihsanlı ibadet etmenizi, sizin ve sülbünüzden geleceklerin sapıklık ve adavet yolunu tutanların peşine düşmemenizi yüce Allah’tan niyaz ederim.

EVLATLARIM, Sizler sorumluluk sahibi olduğunuz zaman Müslüman kimliğinizi bilin. Sizi Müslüman olmanızdan dolayı hor hakir gören nasipsiz kişilerle dost olmayın. Allah’ın emrini tutmayan, ahir zaman peygamberi Muhammed Mustafa SAV’i sevmeyen, İslam’ın hududu dışına çıkmış gafillerin elinden ab-ı hayat suyu da olsa içmeyin.

EVLATLARIM, Bizim yaşantımız bundan ibarettir, diyenlere inanmayın. Zakirlerin (Ehl-i Zikir'in) ölüsü diri, gafillerin dirisi ölü gibidir. Günahkarların yaşantıları sizi imrendirmesin. Yaşamın hepsini dünyada sananların peşine düşüp gitmeyin. Allah’ın ihsanı bol lakin azabı şedittir.

EVLATLARIM, Annenizi, akrabalarınızı, büyüklerinizi beni sevip saydığınız gibi sayıp sevin. Akılsızlarla dostluk bağlarınız varsa çözün. İffet ve namusunuza zarar geleceğini sandıklarınızdan, koyunun canavardan kaçtığı gibi kaçın. Kibirli ve küsen taraf siz olmayın.

EVLATLARIM, Nikahında bulunduğunuz kişiyi tahtınız altına almayın. Fakirlere ikramda bulunun. Kibirlilere kibirli davranın. Zira Peygamberimiz SAV. “Kibirliye kibirli davranmak sadakadır” buyurmuştur. Her halinize razı olun, dünyanın fakirliği sizi üzmesin. Zira Peygamberimiz SAV. “Benim iki sanatım var. Biri fakirliğe sabr etmek, biriyse düşmanlarla harb etmektir” demiştir.

EVLATLARIM, Dünya varlığı sizi şaşırtmasın. Zikir ve şükür ehli olun. Bu gün bulduğunuzu bu gün yeyip tüketip, müsriflerden olmayın. Zira Peygamberimiz SAV. “İdare ve iktisat geçimin yarısıdır,“ buyurmuştur. Eğer müsriflerden olursanız, nikahında bulunduğunuz kişinin ölene kadar iki yakası bir araya gelmez. Dünyada kanaatte ve ibadette rekabet edin.

EVLATLARIM, Hükümet ve devleti hafife almayın. Dünya ve ahiret kanunlarının zıddına hareketlerde bulunmayın. En az farz emirleri yapacak kadar dini emirleri öğrenin, çocuklarınıza da öğretin.

EVLATLARIM, Ben bu mektubu size Peygamber Şehrinden hatıra olarak yazıyorum. Eğer aklınız varsa yeter. Yoksa Kur’an’ın manasını, hadislerin ibarelerinin tümünü duysanız yetmez.

EVLATLARIM, Allah bu mübarek belde hürmetine sizi, bizi eba ve ecdatlarımızı bütün Ümmet-i Muhammedi affedip son nefeste de iman selameti ihsan eylesin. Allah’a emanet olun. Bu kadarcık kafi gelsin. Biz size dua ediyoruz. Siz de bize dua edin. Esselamu aleyküm menittebeal hüda.

İBRAHİM İPEK 1983 - MEDİNE-İ MÜNEVVERE

(alıntıdır)
 

sufi7007

Profesör
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
1,161
Tepkime puanı
15
Puanları
0
Yazdıran rahmet eyleye Yazan'a...
 
Üst