Şeyh Ahmed Yasin Bursevi nin yalanları ve Adnan Oktar hakkındaki düşünceleri

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0

Adnan Oktarın yıllar boyunca en baş destekçilerinden olan, videolarıyla sohbetleriyle sürekli Adnan Oktarın yanlışlarını aklayan tevil eden ve Mehdiyetine vurgu yapan Ahmed Yasin şimdi çark etmiş..
ama ne çark..
çark ederken bile tasavvuf adabından edebinden ne kadar yoksun olduğunu gözler önüne seriyor..
bu gibi zıpçıktılara "halifelik" adı altında paye verenlere ne demeli bilmiyorum..
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0

Adnan Oktarın kediciklerine gelen eleştirileri tevil etmek paklamak için nasıl da menkıbeler söyleyip Peygamberleri bile alet ediyor kıt aklıyla..
 

cemaliii

Kıdemli Üye
Katılım
24 Ağu 2009
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
982
Puanları
113
Alanyalı videolar açıp izlememiz yerine özet geçer misin? Ne diyor bu kişi?
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Bunu Adnan Oktar değil de Feto odaklı olarak açsa idin, kaç kişinin Ahmed Bursevi'den farkı kalırdı? Hatta kaç kişi Bursevi'nin altında kalırdı?

Fark nedir?
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Prof. Ahmed Akgündüz Bediüzzaman ve Küreselleşme adlı sempozyumda bu görüşmenin etkisini bir cümle ile çok güzel özetliyor. Akgündüz hoca, Türkiye’den gelen bir dindar yazarın kendisini ziyareti sırasında dinler arası diyalog çalışmalarını ve bu görüşmeyi tenkit etmesi üzerine ona şöyle cevap verdiğini söylüyor; “Hocaefendi’nin Bediüzzaman’dan aldığı dersle yaptığı o görüşme bugün Müslümanların Avrupa’daki yolunu açmıştır” deyince muhatabım özür diledi ve “meğer ben bilmiyormuşum” dedi.

----

Ancak birkaç senedir “Dinlerarası Diyalog” veya “Semavi Dinler Arasında Diyalog” tarzında bir girişimin başlamasına öncü ve vesile olmuş çok muhterem, çok müttaki ve çok alim olan Fethullah Gülen Hocaya, dinin ve vicdanın kabul edip kaldıramayacağı kadar ağır gıybetler ve şeni’ ittiham ve iftiralar yapılmaktadır. O çok ağır ittihamları yapan çevreler, doymak ve usanmak bilmez bir hırs ile meseleyi gündemde tutmaya devam ediyorlar.

Fethullah Gülen Hocanın Bediüzzaman Hazretleriyle bir münasebeti, bir bağlılığı olduğu için, o çok aşırı taarruzlarının bir ucunu Bediüzzaman’a da uzatmak istiyorlar.

Risale-i Nur Talebeleri Adına Dr. Abdülkadir Badıllı

---


---

Hocaefendinin 1995’te Moral FM ve Nesil matbaalarını ziyaretinde M. Emin Birinci abi: “Ne kadar biz uyduk o ayrı konu. Zübeyir Ağabey (Bediüzzamandan sonra gelen zat); “Hizmetle alakalı meselelerde Fethullah Hocaefendi kardaşımla istişare edin. Onun fikirleri musibtir.” demişti deyince, Hocaefendi: “Estağfurullah! Zübeyir ağabey iltifat etmiş” dedi.

---

‘Nasılki her peygamber ve Alim Zat Allah’ın bir ismine mazhar ise, aynen onun gibi Fethullah Gülen Hocaefendi de:’ Mesih’in sahip olduğu nefese sahiptirMustafa Sungur Abiye göre, her Alim Allah’ın bazı isimlerinin ve bazı peygamberlerin sahip olduğu özellikleri, mizaclarında tecellileriyle daha fazla nümayiş ettirir. Mesela Üstad Hazretleri, Allah’ın ‘Rahman’, ‘Rahim’, ‘Sabr’ isimleriyle müsemmaydı. Peygamberimizin kopyasıydı. Alimler peygamberimizin varisidir derler ya, tam bir varisti. Hocaefendi ise, peygamberler içinde diriltici ruh üfleyen, dertlere derman olan sıfatlarıyla en fazla Hz. İsa’ya, Mesih’e benziyordu.

---

Bayram Yüksel Ağabey, ‘Cenaze namazının bizzat Hocaefendi tarafından kıldırılmasını vasiyet etmiştir..

bla bla bla... ve siyasiler

 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Madem geçmiş bu kadar elzem ,
Hatta kaç kişi Bursevi'nin altında kalırdı?

Fark nedir?


ahmet-tasgetiren-gulen-kitabijpg5peRp8pP.jpg


Ahmet Taşgetiren aşağıdaki dergi de yazar kadrosunda gözükmektedir.
Yazarlarımız | ALTINOLUK
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Recep Tayyip Erdoğan a Aziz Mahmut Hüdai Vakfı nın verdiği destek aşikardır......................
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Aşağıdaki tarihi ortada olan açıklama da ayrıca nasıl anlaşılmalıdır.Anlayanların taktirine bırakıyorum!


AÇIKLAMA | Hüdayi Vakfı

Yeni Akit gazetesinin 7 Ocak 2014 tarihli nüshasında “Gülen’in Mektubuna Cemaatlerden Tepki” başlıklı haberin birinci sayfa anonsu ve devamında; Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım adına yapılan açıklama, başka açıklamalarla birlikte verilerek “Gülen’in düşünceleri füruattır” dediğimiz naklediliyor. Böyle bir ifadeyi kullanmadığımızı belirtmek isterim. Bizim açıklamamızda, ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesi vurgusu yapılmakta, kardeşliği yaralayacak dil ve üsluptan kaçınılmasına işaret edilmektedir. Söz konusu metin www.hudayivakfi.org adresinde mevcuttur. Mezkur metin dışında herhangi bir yazılı veya sözlü beyanımız olmamıştır.

AHMED HAMDİ TOPBAŞ
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı
Yönetim Kurulu Başkanı
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Ülkemizin tanınmış ilim ve hizmet adamlarından Mahmud Bayram hoca aramızdan ayrıldı. Cenazesi Fatih Camiinde kılınan Cuma namazından sonra Edirnekapı mezarlığına defnedildi. İlim, hizmet ve siyaset çevrelerinden pek çok isim Mahmud hocanın cenazesinde hazır bulundu. Cenaze namazını Fethullah Gülen hoca kıldırdı. Kutlu bir ayda kutlu bir gü.....

1997 - Subat, Sayı: 132, Sayfa: 051

Altınoluk Dergisi Arşiv

Zamanında bile dergi de bahis geçerken Hoca deniyor.Son 5 yıldaki mevzular çoğu insanın hayal dahi edebileceğini zannetmiyorum.....................
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Yukarıda dedik ya son cümle son 5 yıldaki mevzuları kimse hayal dahi edemezdi!!!!Derginin yılı TEMMUZ 1999

Altınoluk dergisi!!!!!!!!!


Altınoluk Dergisi Arşiv


Fethullah Gülen Hocaefendiye yönelik operasyon start aldı. Atv haber saatinde yayınlanan Gülen'in bir konuşma bantı Türkiye'yi bu meseleye odaklandırdı. Bantların eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Kemal Yavuz tarafından Atv'ye verildiği iddia edildi.

Medyaya göre; Gülen yakında kırmızı bültenle aranacaktı... 146. maddeden idam istemiyle dava açılacaktı... Fethullah hoca 3000 kişilik intihar komandosu oluşturmayı planlıyordu... Taliban ile ilişkisi vardı... DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel'in yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Gülen'in okulları, dersaneleri, Işık evlerinde de araştırma yapılacaktı...

28 Şubat sürecinden beri hemen hemen her MGK toplantısında dile getirilen irticai tehdit sivil kanat tarafından pek ciddiye alınmadığı için mi böyle bir yola başvurulmuştu yoksa, operasyonda Fethullah Hoca'nın sırası mı gelmişti?

Adım adım Türkiye'deki İslâmî birikimin etkisiz hale getirilmesi operasyonlarını yaşıyoruz.
 

alanyali07

Kıdemli Üye
Katılım
11 May 2008
Mesajlar
6,968
Tepkime puanı
845
Puanları
0
Konuya dair Ahmed Yasin'in Adnan Oktarı savunmasıyla ve her yönüyle arkasındayım demesi olayı ile geçmişte FETÖ liderini medheden saygı duyan kişileri aynı kefeye koyamayız .
Aradaki fark uçurum olur.
Ahmed Yasin'in Adnan oktarı medhetmesi Adnan oktarın gerçek yüzü ortaya çıkınca da devam etmiştir. Yani bizzat tvde masonluk belgesi aldığında ve kedicikleriyle açık açık meydanda günaha dalması olaylarında dahi savunmalar devam etmiştir.

Ama fetö olayında, iktidarın da ve herkesin dediği gibi "takiyye" söz konusuydu, "biz devleti ele geçirip darbe yapacağız" diye açıktan ve savundukları bir görüşleri yoktu. zaten destek verenler ehli sünnet diye destek veriyordu.
Amma devlete dair suiniyetleri zahir olduktan sonra artık "destek"ler geri çekildi.

Halbuki Adnan oktarın takiyye yaptığı dönem "Harun Yahya" dönemiydi. Ne kendisi ne kedicikleri ne de masonluğu ortalarda sahnede gözükmüyordu. tam tersi adam masonlar aleyhine kesip biçiyordu kitaplarında. ve birçok ehli sünnet camia bu kitapları tavsiye edip destek veriyordu.

Adnan oktarın Harun Yahyalıktan çıkıp "Adnan Oktar " kimliği ile meydanlara çıktığı zamanda gerçek yüzleri ortaya serilmişti.
Yanında kedicikleri, tvde şovları,masonluk belgeleri, bazı haramları helal kabul etmesi, ve
Mehdiyetini açık açık ilan etmesi gibi olaylar göz önünde oldu.

Ahmed Yasin gibi sahte şeyhler işte Adnan oktarın ifşa olan bu zahir durumlarına rağmen onu savunmaya ve destek vermeye devam etti..
Yukarda verdiğim videoda Adnan oktarın dekolteli kadınlarla beraber olmasını da yine kendince menkıbeler vererek aklamaya çalışıyor.

Hadi hepsini geçtik, Ahmed Yasin evet hata etmişim tevbe ettim de diyebilir.. ama sanki hiç o videolar olmamış, hiç sanki o desteklemeleri vermemiş gibi, kendince mübarek dediği bir "asa"yı vermemiş gibi, "arkasından gidin" dememiş gibi , dekolteli kadınları savunmamış gibi fransız kalıp "adnan oktar mı o da kim" dercesine ayrı bir takiyye yapması utanılası bir durum.
 

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ile altınoluk dergisinde yapılan röportaj Altınoluk Dergisi Arşiv ve ayrı Mehmet Nuri Topbaş hocaefendi Ahmet Akgündüz

Nasıl zekalara şahit oluyoruz her gün ya... İblisin en düşman olduğu kişi insanı kamildir. Burada, islami forumda onun uşakları ile uğraşıyoruz bir de. Allah düşmanın da akıllısını versin! Bunun ile Feto övgüsünün ne alakası var? Taşgetiren bir yazardır ve Feto övgülerine en başından beri karşı idim. Fakat bu getirdiğin video ile Feto övgüsünün ne alakası var? Ben de o dergiye aboneyim ama fetonun yalakalarına karşı en çok mücadele edenlerdenim. Kadir Mısıroğlu'nun en yakınlarından biri de Osman efendidir. O bağlantı ile niye vermedin videoyu.

Ahmet Akgündüz'e gelince sevmediğim tiplerden birisidir. Ama İslami bir üniversitenin rektörüdür ev o cihetle tüm dünyadaki müslümanlara destek olmaya çalışan Hüdayi grubu, o üniversiteye destek amaçlı her sene oraya gitmektedir. Akgündüz'ün kara kaşı kara gözü kara gönlü için değil. Yeri gelir Süleymancı bir kursa da yardım edilir, oradaki Kur'an hizmetlerinin hatırına. Sami Efendi çizgisini senin kafan almaz. Hazret zamanın tüm büyüklerini ziyaret ettiği gibi, büyük zannedilen zatları da ziyaret ederdi. Anlamayacağın işler de çerçöp karıştırma.
 
Son düzenleme:

talib

Kıdemli Üye
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
21,906
Tepkime puanı
1,076
Puanları
0
Konum
İstanbul
Konuya dair Ahmed Yasin'in Adnan Oktarı savunmasıyla ve her yönüyle arkasındayım demesi olayı ile geçmişte FETÖ liderini medheden saygı duyan kişileri aynı kefeye koyamayız .
Aradaki fark uçurum olur.
Ahmed Yasin'in Adnan oktarı medhetmesi Adnan oktarın gerçek yüzü ortaya çıkınca da devam etmiştir. Yani bizzat tvde masonluk belgesi aldığında ve kedicikleriyle açık açık meydanda günaha dalması olaylarında dahi savunmalar devam etmiştir.

Ama fetö olayında, iktidarın da ve herkesin dediği gibi "takiyye" söz konusuydu, "biz devleti ele geçirip darbe yapacağız" diye açıktan ve savundukları bir görüşleri yoktu. zaten destek verenler ehli sünnet diye destek veriyordu.
Amma devlete dair suiniyetleri zahir olduktan sonra artık "destek"ler geri çekildi.

Halbuki Adnan oktarın takiyye yaptığı dönem "Harun Yahya" dönemiydi. Ne kendisi ne kedicikleri ne de masonluğu ortalarda sahnede gözükmüyordu. tam tersi adam masonlar aleyhine kesip biçiyordu kitaplarında. ve birçok ehli sünnet camia bu kitapları tavsiye edip destek veriyordu.

Adnan oktarın Harun Yahyalıktan çıkıp "Adnan Oktar " kimliği ile meydanlara çıktığı zamanda gerçek yüzleri ortaya serilmişti.
Yanında kedicikleri, tvde şovları,masonluk belgeleri, bazı haramları helal kabul etmesi, ve
Mehdiyetini açık açık ilan etmesi gibi olaylar göz önünde oldu.

Ahmed Yasin gibi sahte şeyhler işte Adnan oktarın ifşa olan bu zahir durumlarına rağmen onu savunmaya ve destek vermeye devam etti..
Yukarda verdiğim videoda Adnan oktarın dekolteli kadınlarla beraber olmasını da yine kendince menkıbeler vererek aklamaya çalışıyor.

Hadi hepsini geçtik, Ahmed Yasin evet hata etmişim tevbe ettim de diyebilir.. ama sanki hiç o videolar olmamış, hiç sanki o desteklemeleri vermemiş gibi, kendince mübarek dediği bir "asa"yı vermemiş gibi, "arkasından gidin" dememiş gibi , dekolteli kadınları savunmamış gibi fransız kalıp "adnan oktar mı o da kim" dercesine ayrı bir takiyye yapması utanılası bir durum.

Ahmed Yasin denilen kişiye zaten çok ısınmış biri değildim. Absürt tarzları var. Ama en hakikatli dediğimiz, zanettiğimiz insanlar bile nerelerde yanılabiliyor. Dinler arası diyalogu savunan ve bunu nurculuk zanneden en büyük abiler. halbuki ihanet projesi olduğunu bu fakir bile çok defa söyledik. Adnan Oktar son zamanlarda zaten sınırları yıkıp geçmişti, buna rağmen halen savunuldu. Hapse düşmese idi, yine savunacaklardı tabi.
 

KAFKAS

Kıdemli Üye
Katılım
3 Nis 2014
Mesajlar
6,397
Tepkime puanı
445
Puanları
83
Konum
İstanbul
Nasıl zekalara şahit oluyoruz her gün ya... İblisin en düşman olduğu kişi insanı kamildir. Burada, islami forumda onun uşakları ile uğraşıyoruz bir de. Allah düşmanın da akıllısını versin! Bunun ile Feto övgüsünün ne alakası var? Taşgetiren bir yazardır ve Feto övgülerine en başından beri karşı idim. Fakat bu getirdiğin video ile Feto övgüsünün ne alakası var? Ben de o dergiye aboneyim ama fetonun yalakalarına karşı en çok mücadele edenlerdenim. Kadir Mısıroğlu'nun en yakınlarından biri de Osman efendidir. O bağlantı ile niye vermedin videoyu.

Ahmet Akgündüz'e gelince sevmediğim tiplerden birisidir. Ama İslami bir üniversitenin rektörüdür ev o cihetle tüm dünyadaki müslümanlara destek olmaya çalışan Hüdayi grubu, o üniversiteye destek amaçlı her sene oraya gitmektedir. Akgündüz'ün kara kaşı kara gözü kara gönlü için değil. Yeri gelir Süleymancı bir kursa da yardım edilir, oradaki Kur'an hizmetlerinin hatırına. Sami Efendi çizgisini senin kafan almaz. Hazret zamanın tüm büyüklerini ziyaret ettiği gibi, büyük zannedilen zatları da ziyaret ederdi. Anlamayacağın işler de çerçöp karıştırma.
Kendini ne zannediyorsun da karşındakine ,iblisin uşaklığı diyerek ahmaklık yaparak ahkam kesiyorsun!Senin gibiler olduktan sonra akılı göle çalacağız ya tutarsa diye!Bre izansız bunun ile Fetö övgüsü ne alakası var diyorsun.Fetö kaç yıldır var da eski zaman beyanlar üzerinden hamaset üretiyorsun!

Koyduğum video bulduğum en geniş kapsamlı video daha genişini buluyorsan koy buraya.Ahmet Akgündüz ile Hocaefendi nin videosunda fetöye övgü mü var dedik ,bir ibare mi ekledik!Akgündüz üzerinden bir söylem ortaya atıyorsun!Sen sevmiyorsan bana ne!Bak şu aklı evvele rektörmüşte ,o cihetle tüm müslümanlara destek olmaya çalışıyormuş grup!Ve de her sene oraya gidiyorlarmış destek olmaya !Ağlanacak haline gülmeye başladım şimdi..... Mantık o ya Akgündüz e destek olmaya çalışan grup fetö olmadan evvel cemaatken köstek mi olmuş Fetullah gülen e yoksa destek mi ,bak aşağıda 1999 tarihli Altınoluk dergisinin beyanı.Her şey ayan beyan ortada forum köşelerinde senin gibi tiplerin şahsi söylemlerini mi kale alacağız! .........Demek ki başlarındaki insanın senin bakışın ile uyuşmuyor tavırları ,demek ki o grubun samimi çizgisi ile senin çizgin arasında dağlar kadar fark var!Bari boşuna istismar etme o esaslı çizgiyi!Senin kafanın almadığı zaten besbelli şu halinden........

Sen Taşgetiren in söylemlerini neden burada paylaşmıyorsun da eski söylemler üzerinde başkalarına diş göstermeye uğraşıyorsun!Önce bir kendi kapının önünü süpür!Taşgetiren in o söylemlerine karşı olman,onun hala Altınoluk ta yazar olduğu gerçeğini değiştiriyor mu?O zaman fetö gerçeği ortaya çıkınca Üstad ın bütün yaşayan talebeleri açıkca cephe aldılar,Sungur un dan tut,diğerlerine kadar eski mevzuları temcit pilavı gibi ortaya atıyorsun izansızlar gibi,Bayram Yüksel Ağabey, ‘Cenaze namazının bizzat Hocaefendi tarafından kıldırılmasını vasiyet etmiştir.. Diyerek zırlıyorsun ,abone olduğun dergi de 1997 de Mahmud Bayram hoca aramızdan ayrıldı. Cenaze namazını Fethullah Gülen hoca kıldırdı.
Derginin yılı TEMMUZ 1999,Fethullah Gülen Hocaefendiye yönelik operasyon start aldı. Diyor bunları neden paylaşmıyorsun!Senin ene nle mi uğraşacağım!

Bu açıklamayı da mı okumuyorsun!Yıl kaç?Gazeteye tekzip var!Tekzipi yapan kim?Tekzip neden yapılıyor!Gülen’in düşünceleri füruattır demedik demek için!Tekzipteki maksat ne?Bizim açıklamamızda, ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesi vurgusu yapılmakta, kardeşliği yaralayacak dil ve üsluptan kaçınılmasına işaret edilmektedir.Deniyor!Peki buradaki kazanımların ve kardeşliğin muhattaplar kim? Kardeşim az çık delikanlı gibi tarafları yaz!Makam olarak Abdülhamiti de geçtiği diye yazdığın Erdoğan ı günah keçisi diye ortaya koyma,dini cemaatlar maximum derecede itidalli hareket etmey uğraşırken Erdoğan ı don kişot gibi elinde mızrak yel değirmenine saldırmasını beklemek ileri derece zeka ürünüdür!Yukarıda ayrıca paylaştığın Erdoğan videosuna binayen ekledim ,anlamazsın diye!


AÇIKLAMA | Hüdayi Vakfı

Yeni Akit gazetesinin 7 Ocak 2014 tarihli nüshasında “Gülen’in Mektubuna Cemaatlerden Tepki” başlıklı haberin birinci sayfa anonsu ve devamında; Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak şahsım adına yapılan açıklama, başka açıklamalarla birlikte verilerek “Gülen’in düşünceleri füruattır” dediğimiz naklediliyor. Böyle bir ifadeyi kullanmadığımızı belirtmek isterim. Bizim açıklamamızda, ülkemiz ve milletimiz adına elde edilmiş kazanımların kaybedilmemesi vurgusu yapılmakta, kardeşliği yaralayacak dil ve üsluptan kaçınılmasına işaret edilmektedir. Söz konusu metin www.hudayivakfi.org adresinde mevcuttur. Mezkur metin dışında herhangi bir yazılı veya sözlü beyanımız olmamıştır.

AHMED HAMDİ TOPBAŞ
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı
Yönetim Kurulu Başkanı
 
Son düzenleme:
Üst