Sevgiye Dair...

feyza:)

İstanbulî
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
4,872
Tepkime puanı
359
Puanları
0
Konum
İsTanbuL
Web sitesi
www.incebirdokunus.com
ask13.jpg


Sevgi kainatın mayasında vardır. Herşey sevgi ile açar. Toprağın bağrına düşen tohumun sevgi güneşiyle filizlenir. Sevgi hayat suyumuzdur, kurumuş dudaklarımıza can katar. Sinesini açan anne sevgiyle kucaklar yavrusunu, sevgi emer, sevgi soluklar yavru, sonra gülücükler gönderir çevreye. Sevgi hoş gösterir her şeyi. İnsanca bakmanın ilk durağıdır sevgi. Cananı arzulama, candan vazgeçme halidir sevgi. “ballar balını buldum, kovanım yağma olsun” fikrinin reftareleşmesidir sevgi. “güzel görme,güzel düşünme” idealinin kanaviçeleşmesi; renk renk her şeye hayat üfleme hassasiyetidir. ,

Gözyaşıdır bazen sevgi. Anlatılmayanı boncuk boncuk hal diliyle izhar etme keyfiyeti: “Sevgiden bakırlar altınlaşır, sevgiden dertler şifa bulur. Sevgiden tortular saflaşır, sevgiden ölüler dirilir, şahlar kul olur.”

“sevmek güzelleşmektir” der, yabancı bir düşünür. İnsanı sevebilmek oradan bütün varlığa öteler ötesinde gelen bir soluğun neşvesiyle bakabilmek. “yaradılanı severiz, Yaratan’dan ötürü” felsefesini hayat düsturu yapmak. “Levlake” sırrının ifşası olan sultanı hatırlama,O’na esselam diyebilme nüansı, kalplere hükmeden varlığı duyma, hissetme, halef olma mükellefiyetiyle her şeye kucak açma tavrı.

Tolstoy “Kim severse Allah’a yaklaşır, Allah da ona yaklaşır. Çünkü o sevgiyi yaratandır.” der. Bradly sevgiye daha derin manalar verir: “Dünyayı değiştiren ve ayakta tutan sevgidir. Sevgi tarihtir,o bir dinamizmdir”

Hayatın anlamını kendisinde bulduğumuz Yüce Kitap’ta sevgi şöyle geçer: “İman edenlere ve salih fiiller işleyenlere rahman olan Allah bir sevgi bahşedecektir.” (meryem-96) sevgi kahramanı Hz. Peygamber ise sevgiyi imanın bir cüzü sayar; “Sizden hiç biriniz iman etmedikçe cennete giremez. Birbirini sevmedikçe de(hakiki anlamda) iman etmiş olmazsınız.

Dudaklarında muhabbetten tebessüm, gönülleri sevgiyle harman, bakışları insanı duygularla buğu buğu, herkese ve her şeye şefkatle gamze çakan, doğup batan güneşlerden, yanıp sönen yıldızlardan hep muhabbet mesajları alan sevgi kahramanlarına, bizde sevgilerimizi yolluyoruz....​
 

gurbet

Asistan
Katılım
10 Haz 2006
Mesajlar
638
Tepkime puanı
3
Puanları
0
yunus emre'nin bir sözü

yaradılanı severim yaradandan ötürü...
 
Üst