Seri katil aramıza mı dönüyor?

GENCAKINCI

Profesör
Katılım
21 Ağu 2009
Mesajlar
1,666
Tepkime puanı
26
Puanları
0
Seri katil aramıza mı dönüyor?




05.01.2011 19:38



Beş cinayet, dört gasp ve bir tecavüz suçlamasıyla tutuklu yargılanan Durmuş Anuçin’in dosyası raflardan indirildi.
Tutukluluk sürelerini sınırlayan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin’ 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından kamuoyunda infial yaratan tahliyelere bir yenisi daha eklenebilir.

SERİ KATİL ANUÇİN
Beş cinayet, dört gasp ve bir tecavüz suçlamasıyla 2002 yılından beri tutuklu yargılanan Durmuş Anuçin’in dosyası da raflardan indirildi. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı incelemeye aldı. Metris Cezaevinden Anuçin’in tutuklu kaldığı süreye ilişkin bilgi isteyen mahkemenin kararını yarın vermesi bekleniyor. Daha önce aftan yararlanarak cezaevinde çıktığı belirtilen Anuçin’in herhangi bir kesinleşmiş cezasının olmadığı öğrenildi. Yaklaşık 9 yıldır cezaevinde tutuklu bulunan seri katil Anuçin’in tahliyesinin önünde şimdilik herhangi bir engel bulunmadığı belirtildi.

BEŞ CİNAYET, DÖRT GASP VE BİR TECAVÜZLE SUÇLANIYOR
Durmuş Anuçin, Kartal, Ümraniye ve Maltepe’de beş kişiyi öldürdüğü, dört kişiyi gasp ettiği ve bir kişiye de tecavüz ettiği iddiasıyla 2002 yılında yakalanmıştı.

ANUÇİN: “İDDİAYA GİRDİM VE KAZANDIM"

Seri katil olduğu gerekçesiyle tutuklanan Durmus Anuçin, ilk ifadesinde öldürmeye İstanbul’un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci ile girdiği iddia üzerine başladığını söyledi. Anuçin, İstanbul. DGM’de verdiği ifadede “Bu iddiayı kazandım." dedi. Söz konusu cinayetleri işlediğini hem emniyette hem de savcılık ifadesinde kabul eden Anuçin, Demirci ile Gümüşhane Cezaevi’nde tanıştığını belirtti. Durmuş Anuçin ve suç ortakları olduğu iddiasıyla yakalanan Mustafa Bas, Ali Mısır ile Selim Gündoğdu da tutuklanmıştı.

5 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Cezaevinden iki kez afla çıktığı belirlenen Anuçin’in cezaevinden çıktıktan sonra Müteahhit Aydin Özbey, pazarci Arif Arduç, Bünyamin Gazi Oral, Esma Bas, ve Soner Kayabaş’ı öldürdüğü, 1 kadına tecavüz ettiği, 4 gasp gerçekleştirip, iki kez de polisle çatışmaya girdiği ileri sürülen Durmuş Anuçin hakkında 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

MAHKEMEDE CİNAYETLERİ ANLATTI

Anuçin, mahkemede cinayetlere ilişkin çarpıcı ifadeler de verdi. Anuçin’in cinayetlere ilişkin verdiği bilgiler şöyleydi;

“Bünyamin Gazi Oral’ı kendisine hatlı otobüs alması için verdiğim 500 bin doları geri vermediği için öldürdüm. Oral'ın sevgilisi S.Y.'ye tecavüz ettiğim iddiaları asılsız. Geçmişimde böyle bir kara leke olmadı.

Esma Bas, kocasını aldatıyormuş . Esma Bas ile sevgilisi Arif Arduç'u Aykut Sancaktar öldürdü. Aykut bu iş karşılığı 30 milyar alacağını söylemişti. Talimatın kimden geldiğini bilmiyorum. Kadını takip ettik, Aykut ikisini de öldürdü.

Aydın Özbey naylon fatura işiyle uğraşıyordu. Takip edip öldürdüm sonra içinde 5 milyon dolar (8 trilyon 250 milyar lira) bulunan çantasını aldım. Soner Kayabaş'ı da ben vurdum ama gasp eylemlerinin hiçbirini islemedim.

SAVCI ÖZ TARAFINDAN SORGULANDI

Beş kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 2002 yılında yakalanan Durmuş Anuçin, davanın ilk duruşmasında Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nu öldürdüğünü söylemişti. Anuçin, ‘‘Cinayeti Imrali Cezaevi'nde tanistigim, Izmir'de ‘Baba' olarak bilinen Ibrahim Çiftçi ile birlikte isledim. Ancak tetigi ben çektim. Çiftçi yanimda degildi. Ama Ankara'ya gelmisti’’ dedi. Anuçin’in Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadesi de alındı.

Selahattin GÜNDAY- İstanbul- DHA
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Bence de isabetsiz bir adım olmuş..
İş göremeyen yargıtayın varken
yargıda reform yapılmadan veya reformlar tamamlanmadan bu yasa çıkmamalıydı
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
Bu ülkeyi bu hale biz getirdik.STK'LARIMIZ 8 senedir hükümeti denetliyeceklerine yalakalık yaparak esas görevlerini yapmadılar.
Apaçık hataları gördükleri halde "o namaz kılıyor.Yapmaz!"demek süretiyle eleştirmekten geri kaldılar.70 bin kapasiteli hapishanelerimizde 120 bin kişi var.Bu rakam 2001'de 40 bindi.
Aslında bu gizli bir aftır.

Boşanma sayısında patlama,içki tüketiminde patlama,kötü olan herşeyde patlama var.
Bu ülkeyi biz bu hale getirdik.Biz yamuk olduğumuz için cenabı Allah'ta rahmetini ve bereketini çekti bizden.

Hükümet yeni mapushane açmaktada çekiniyor.Çünkü hapishane açmak çöküşün resmidir.Böyle kıytırık kanunlarla azda olsa mapushaneleri boşaltmak istiyorlar.
 
Üst