Semerkand insanları bir sofrada buluşturuyor

Dut_agaci

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ocak 2007
Mesajlar
7,219
Tepkime puanı
330
Puanları
0
Web sitesi
www.Menzil.Net
Yaptığı her faaliyet ile insanlar arasında birlik ve muhabbeti tesis etmek için çalışan Semerkand vakfı, bu gayretini Ramazan ayında da sürdürüyor.

Semerkand vakfına bağlı şubelerin hemen hepsi, kendi bölgelerinde iftar organizasyonu düzenleyerek, insanları aynı sofrada topluyor.


Kurtköy şubesi de onlardan bir tanesi. Zengin fakir, çocuk yaşlı demeden insanları bir araya getiren Semerkand vakfı Kurtköy şubesi, ramazan ayı boyunca iftar yemeği veriyor.

Akşam ezanının başlamasıyla 7'den 70'e herkes, ikram edilen iftariyelikler ile orucunu açıyor. Birlik ve beraberlik içinde yenen iftar yemeği, insanlar arasındaki muhabbet ve kaynaşmayı sağlarken, Aynur Çepni Camii avlusunda kurulan iftar çadırına her gün ortalama 200 kişi geliyor.

Semerkand Vakfı Kurtköy şubesi Buhara gönüllüsü ve iftar çadırı komite başkanı Hakan Demirtay, iftar etkinliği ile ilgili Semerkand TV'nin sorularını cevapladı.

Düzenledikleri iftar etkinliğinin kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Demirtay, bu faaliyetin gençlere ve çocuklara da birlik ve beraberlik açısından örnek olduğunu söyledi.

Demiratay, yapılan iftar etkinliğinin hem erkeklere hem de ayrı bir alanda olmak üzere bayanlara hitap ettiğini belirtti.

Programda ayrıca iftar öncesi ve sonrasında Grup Kasrevi seslendirdiği ilahiler ile katılımcılara muhabbet dolu dakikalar yaşattı.
 

Havas

Kısıtlı Erişim
Katılım
19 Ocak 2012
Mesajlar
4,432
Tepkime puanı
71
Puanları
0
fakiri doyurmak çok güzel bir şey!
 
Üst