Seçim sonrası...

Kadir Razlık

Kısıtlı Erişim
Katılım
20 Ağu 2014
Mesajlar
2,280
Tepkime puanı
35
Puanları
0
Konum
manisa
Seçim sonrası...
m.necati.ozfatura@2x.jpg

M.Necati Özfatura
[email protected]

Bu seçimde gerek AK Parti’nin gerekse AK Parti seçmeninin kusurları vardır. Seçmen AK Parti iktidarına vize vermemiştir. AK Parti’nin ana muhalefet olarak kalması iyi olur. Böylece AK Parti iktidarı ile muhalefet partilerinin iktidarı arasında mukayese imkanı olur.
Hükümetin kurulması çok bilinmeyenli bir denklemdir. CHP 132 ve MHP 80 milletvekili ile güvenoyu alamaz. HDP’nin 80 milletvekili ile sayı 292’ye yükselir ki, bu yeterli bir sayı olur. Ama MHP’nin HDP ile ortak olması çok zordur. Bu durumu iki partinin tabanı da istemez. Hatta kabullenemez.
Başta Türkmenler olmak üzere Türkiye’yi seven Türk ve İslam ülkeleri AK Parti ile MHP koalisyonuna sıcak bakmaktadır. Her şey unutulmalı, birlik olunmalıdır.
AK Parti 56 ilde birinci parti olmuştur. Anadolu’da Eskişehir dışında tamamen (Güneydoğu hariç) kazanmıştır. Her zamanki gibi sahil şeridi ve Trakya’da CHP birinci parti olmuştur. Bu illerde istisnalar hariç büyük çoğunluk Müslüman olmasına rağmen yaşayışları İslam dışıdır.
AK Parti dini bir parti değildir. 13 yıllık AK Parti iktidarında kimsenin özel hayatına müdahale edilmemiştir. AK Parti yüzde 9 oy kaybetmiştir. CHP ve MHP’nin verdikleri ile Güneydoğu’daki oyları HDP’ye gitmiştir. CHP yüzde 24.9 ile ne artmış ne de azalmıştır. MHP ise yüzde 3 oranında oyunu artırmıştır.
İlk olarak oy kullanan gençler 2002 öncesi sıkıntılı günleri yaşamadıkları için CHP ve HDP’ye oy vermiştir. Koalisyon devrinde ülke daima fakirleşmiştir. Tek parti iktidarında gelişmiştir. İç ve dış şer güçler bu gelişmeyi önlemek için Menderes’i idam ettirdiler, Özal’ı zehirlediler ve bütün yasal partiler ve yasa dışı kuruluşları ile Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı meydana getirdiler.
Emekliye 2 maaş vaadi, işçi asgari ücretinin arttırılması, çiftçiye mazot desteği ile istikrarı sattılar. Ufukta gözüken koalisyon bile borsanın erimesine, faizin çift haneli olmasına yetti. Dahası dolar ve Euro yükseldi. Bunların yükselmesi iğneden ipliğe kadar zam demektir. Bir günde şirketlerin borcu 20 milyar TL artmıştır.
Geçmişte dünyada büyümede ilk sırada olan Türkiye’nin büyüme beklentisi düşmüştür. Bazı iş yerleri üretim için ham madde bulmakta zorlanmaktadır. Türkiye hızla ekonomik krize gitmektedir. Bazı şeyler kazanacağını zannedenler neler kaybettiklerinin acaba farkında mı? Ama ben, farkında olmadıklarının farkındayım…
AK Parti iktidarını yıkmak için HDP’yi kullananlar bir bakıma HDP’yi şımarttılar. İsrail, ABD, İngiltere, Almanya ve daha bir yığın devlet, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da Kürt’ü Kürt'le boğuşturarak yani PKK ve Kandil vesayetinde kendilerinden olmayanları Batı’ya göç ettirdiler. Bu emperyalist güçlerin amacı Büyük İsrail ve Büyük Ermenistan projesini gerçekleştirmektir.
HDP’nin İslamiyet aleyhindeki sözleri bu projenin ilk safhasıdır. Benim tahminime göre kurulacak hükümet 4 yıl devam edemez. Erken seçim kaçınılmazdır. Güneydoğu’da AK Parti adaylarının bazıları halkın istediği kişiler değildir. Yine Güneydoğu’da seçimin dürüst yapıldığına asla inanmıyorum. Diyarbakır’daki son olayların arkasında CIA ve MOSSAD’ın olduğuna adım gibi inanıyorum.
Ahmet Davutoğlu’nun istifasına üzüldüm. Yeri doldurulamayacak bir siyasi değerdir. AK Parti’nin 3 devre formülü yanlıştır. Başarılı kişilerin hizmeti 3 devre ile sınırlanamaz. Dış baskının hedefi Erdoğan ve AK Parti’dir. Çünkü bunlar Türkiye’yi Batı’ya karşı rakip yaptılar.
Ekonomik istikrarın ve gelişmenin temeli siyasi iktidardır. Piyasalar belirsizliği sevmez. İç ve dış yatırım durur. Çözüm süreci durur. Ve Güneydoğu gelişmez. Nisan 2015’te sanayi 2014’e göre yüzde 3.8 büyümüş idi. Şimdi ise sanayinin çarkları geriye doğru işleyecektir.
Seçmen CIA, MOSSAD ve içerideki uşakları ile yönlendirildi. Muhalefet (istisnalar hariç) millî ve manevi değerlerimize karşıdır. Her nimetin sahibi Allahü tealadır. Şükredenin bu nimet elinde kalır hatta artar. Şükretmeyenin ise elinden alır. 13 yıllık siyasi ve ekonomik istikrar elimizden alındı. Demek ki, şükretmedik…
11.6.2015
 
Üst