Savulun 3D Battal Gazi geliyor

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Cüneyt Arkın’ı 37 yıl sonra at bindiren kılıç kuşandıran postmodern Battal Gazi filmi, 3 boyutlu çekilecek. Filmde sürpriz bir isim daha rol alacak...

1950’lerden başlayarak 70’li yılların ortalarına kadar Türk sinemasında fırtınalar estiren Battal Gazi, sinemaya kesin dönüş yapıyor. Manas Evleri’nin sponsorluğunda hayata geçirilecek filme fragman çekilecek ve bu fragmanda filmin oyuncuları yer alacak. Ulusal ve yerel kanallar için hazırlanacak fragmanla reklam filmi çekilecek.


SIR GİBİ GİZLENDİ
Üç boyutlu postmodern Battal Gazi’yi kimin çekeceği, ne zaman vizyona gireceği konuları, bugün filmin çekileceği stüdyolarda düzenlenecek basın toplantısından sonra kesinleşecek. Ancak dijital çağın Battal Gazi’sinde yine 74’lük Cüneyt Arkın yer alacak. Arkın’ın bilgisayarlı dublör desteği kullanmasının kaçınılmaz olduğu filmde oyuncuya Perihan Savaş ve Başak Sayan eşlik edecek.


SİNEMA DÜNYAYA AÇILACAK
Filmin bir diğer erken sürprizi ise, seyircinin önemli bir rolde Cüneyt Arkın’ın oğlu Kaan Polat Cüreklibatur’u izleyecek olması.Yapımcılar, modern Battal Gazi hikayesiyle birlikte Türk sinemasının gerçek anlamda dünyaya açılacağını iddia ediyor.

Gişede Battal Gazi destanları
Battal Gazi serisinin ilk filmi olan ‘Battal Gazi Geliyor’ 1955’te, ikincisi 1966’da çekilmişti. Bu iki filmde Cüneyt Arkın rol almamıştı. Arkın, ‘Battal Gazi Destanı’ (1971), Battal Gazi’nin İntikamı (1972), Battal Gazi Geliyor (1973) ve Battal Gazi’nin Oğlu (1974) adlı 4 filmde birer yıl arayla oynamış ve bu filmler o yıllarda Türkiye’nin dört bir yanında gösterilmişti.

Star
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Battal Gazi filmi için 13 milyon TL bütçe



8. Yüzyıl'da yaşadığı tahmin edilen efsane Türk kumandanı Battal Gazi'nin yaşamını konu alan kısa metrajlı film için 6,5 milyon euro bütçe ayrıldığı bildirildi..

Filmin sponsorluğunu üstlenen Malatyalı konut firması Manas Evleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Öztürk, Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu’nda yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanına medeniyet götüren milletin çocukları olarak manevi dinamikler üzerinden dünyaya mesaj vermeye çalışacaklarını belirtti.

Bu çerçevede Türk tarihinin büyük bir değeri olan Battal Gazi’nin hayatını 3 boyutlu teknoloji ile sinemaya uyarlayacaklarını anlatan Öztürk, sinemanın gücünü de kullanarak kültürel değerlerin tanıtımını yapacaklarını vurguladı. Öztürk, şunları söyledi: "Yıllarca Amerikan sineması, kendi kültürünü dünyanın her yerine sinema ile empoze etti. Bizde bu milletin çocukları olarak dünyaya vereceğimiz bir mesajın olduğunu düşünerek böyle bir projeye imza attık. 3D teknolojisiyle 6.5 milyon Euro harcayarak bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yıllardır Avrupa suni kahramanlarıyla yeni yetişen nesle zarar veriyor. İnsanlığa, bize ait bir değerin adına bir şeyler fısıldıyalım, insanlığın yanık türküsünü birlikte söyleyelim istedik. Bu anlamda şehrin ruhu olan Battal Gazi"nin hayatını 3D olarak çekmeye karar verdik. Çalışmanın milli bir proje olmasını istiyoruz. Sinemanın sırlı gücüyle Battalgazi’yi özdeşleştirerek, milletimize ait motifleri işlemek istiyoruz."

"BAŞROL OYUNCUSU ARIYORUZ"

Mayıs ayında çalışmalara başlayacaklarını bildiren Öztürk, filmde Battal Gazi"nin babasını Cüneyt Arkın’ın oynayacağını anlattı. Battal Gazi’nin oğlu rolü, yani başrol için oyuncu arayışı içinde olduklarını aktaran Öztürk, "Bunun için birçok ünlü isimle görüşmeler içindeyiz. Cem Yılmaz ve Mehmet Ali Alarabora da düşündüğümüz isimler arasında. Türkiye genelinden tanınmamış isimleri de düşünüyoruz” diye konuştu.

Filmin çekimlerini gerçekleştiren Efor Yapım şirketinin sahibi Fehmi Demirbağ ise Türk sinemasının son dönemde iyi yolda olduğunu ifade etti. Sinema ile milli değerlerin bir uluslar arası kültür öğesine dönüşebileceğini dile getiren Demirbağ, Türk sinemasının geleceğine ilişkin olumlu beklentiler içinde olduğunu kaydetti.
 
Üst