Satın alma kendin yap

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Merhaba,
Hem kolay hem sağlıklı hem de bütçemize faydası olacak tarifleri vereceğim.İster kendiniz ister eşin yada annenize de aktarırsınız ve umarım uygularsınız.Sizlerde kendi bildiklerinizi ve uyguladıklarınızı yazarsınız.

Aynı zamanda kapitalist sistemin en çok büyük alışveriş marketlerinde sattıkları kutulanmış içinde bir sürü koruma maddesi altında kimyasal olan yiyeceklerden de az da olsa sıyrılmış oluyoruz.

Kiminiz aman diyebilir ancak bir kaç kişi bile ilgilenirse ne mutlu..

İlk olarak bu yaz günlerinde en fazla satın alınan Algida ve türevi dondurmaların yerine vereceğim tarifi bir deneyin..Bir daha başka bir dondurma yemezsiniz..
Çilek çok severim siz herşey ile tarifi uygulayabilirsiniz.

Çilekli dondurma;
Yarım kilo çileği yıkayın bol su da çöplerinden temizleyin ve varsa rondodan geçirin..
1 bardak su ve 1 bardak şekeri kaynatın..
Soğuduktan sonra içine yarım limon ve rondodan geçirdiğiniz çilekleri katın ve karıştırın.
Cam bir kaba koyun ağzınıda kapatıp dondurucuya koyun. 1-2 saate hazır...
Tarifimiz sütsüz dileğen sütlede yapabilir..
Yaklaşık 5 -6 liraya ailece yersiniz.Hem de Algida dan kurtulursunuz..

Afiyet olsun..
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
İnsan bebeğine eşine evladına nasıl yediriyor içinde binlerce ilaç bulunan yoğurtları..
O kadar kolay en fazla bir kaç dakikanızı alıyor ev de yapmanız.Hani marketten alıp taşıyana kadar yaparsınız.
YOĞURT
1litre süt kaynatın ılınıca (elini değecek kadar) 1 kaşık maya katın hafifce karıştır ve üzerine kapatarak yaklaşık 4-5 saat bekletin.
Püf noktası;Abdestli olmaya özen gösterin maya tutmaz yoksa kolay kolay.
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Yoğurt, reçel, melemen, kahvaltılık ezme vs .. evde yapıyorum ben de çok şükür...

kahvaltılık ezme tarifi de benden olsun

Bir kg kapya bibere bir kg domatesi (ölçü bire bir yani ) rondodan geçirerek, domateslerin kabuğu soyulacak melemen kaynatır gibi kaynatıyoruz. İndirmeye yakın bir avuç sarımsak bir çay bardağı sirke bir çay bardağı zeytinyağı ekleyerek bir taşım daha kaynatıyoruz. Bir tatlı kaşığı tuz da ekliyoruz.Sonra şişeler de uyutuyorsunuz. Şişeleri açtığınızda dilediğiniz ölçüde ceviz ya da fındık ekleyerek çayın yanında kışın yiyebileceğiniz harika ve doğal bir ezme oluyor.

Afiyet olsun
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Konu yemek tarifleri bölümünde olsa daha uygun olmaz mı.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
şokella nutella vs...

hem zararlı hem siyonist hem de bağımlılık yapan maddeler var..
gelin şu tarfe bir bakın....

500 gr Fındık
1 bardak pudra şekeri
1 bardak vanilya
2 çorba kaşığı fındık yağı..

Hepsini rondodan geçirin.Macun kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.Kuru gibi olursa biraz daha yağdan koyarsınız...

Hem az yemiş oluruz hem de ne yediğimizi biliriz ve en önemliside İsraili beslemeyiz.

Afiyetolsun..

findikezme2.JPG
 

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,114
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
şokella nutella vs...

hem zararlı hem siyonist hem de bağımlılık yapan maddeler var..
gelin şu tarfe bir bakın....

500 gr Fındık
1 bardak pudra şekeri
1 bardak vanilya
2 çorba kaşığı fındık yağı..

Hepsini rondodan geçirin.Macun kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.Kuru gibi olursa biraz daha yağdan koyarsınız...

Hem az yemiş oluruz hem de ne yediğimizi biliriz ve en önemliside İsraili beslemeyiz.

Afiyetolsun..

findikezme2.JPG

Kakao koyabiliyor muyuz?
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
PİZZA.
Evinizde çocuk varsa yada siz pizzayı çok seviyorsanız bu tarifi mutlaka uygulayın.Dışarıdan bir daha yemezsiniz..

Hamur pizzada çok önemlidir bu tarif hakiki pizza hamuruna yakın oluyor.(çokkk denedim ve en sonunda buldum)
Hamuru:
1 bardak un
yarım bardak mısır unu
yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz ve yarım bardak ılık su yarım kaşık zeytinyağ

hamur yapıyor ve yoğuruyorsunuz.Kısa sürmesin iyice yoğurun.
Yarım saat üzerini kapat ve buzdolabında beklet.
ve çıkarınca un serperek açıyorsun yuvarlak bir tepsi kadar.

sos için:
1 domates rendesi yarım kaşık salça tuz karabiber biraz ocakda pişir

ve açtığın hamurun üzerine sür ve üzerine istediğin malzemeleri koy..
Ben salam sosis doğal olmadığından hiç koymam sadece peynir zeytin sivribiber ve mısır koyuyorum..

25 dakika 180 derece fırın...

yapanlar paylaşsın..

bir daha dışarıdan yemezsiniz.
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Pizza için verdiğim bu tarif normal yiyen 3 kişiye yeter..
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Ev Yoğurdu;

İlk ihtiyacımız olan şey ev de yoğurt yapmaya üşenmemek ve kolaya kaçmamak.

1 litre günlük süt(güvendiğiniz sütçü varsa olabilir kendim daha çok günlük şişe sütü kullanıyorum)
1 kaşık yoğurt
1 fiske tuz ve şeker isterseniz ..

Süt kaynatılıyor ve elin yanmayacak noktaya kadar süt ılındığın da içine tahta kaşık ile içine 1 kaşık yoğurt mayası konuluyor.(kalan yoğurdundan koyarsın) ve bundan sonrası çok önemli.
Kabı yavaşça sessizce sarsmadan sarıp sarmalayın ve ılık bir yere yerleştirin bırakın 5 saat uyusun.
Uyanınca gene sarsmadan buzdolabına koyabilirsiniz..

Önerilerim;
Besmele ile başlayın , abdestli olun ve bitince şükredin...

Afiyet olsun..

images


 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
kahve ve tüm baharatların özellikle biber zerdeçal tarçın gibi baharatların az az alınıp taze tüketilmesi gerekiyor.
Bazı tohumlarıda öğütüp yemeklere tadını değiştirmeyecek miktarda atmalıyız.
özellikle çörekotunu tüm salatalara koyun derim.
Alışkanlık edinince kolaylaşıyor.
Tek yapmamız gereken tuzluğun yanına bunlarıda ufak kavonozlarda koymak.
Önemli olan sağlıklıyken yemek.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
YOĞURT
1litre süt kaynatın ılınıca (elini değecek kadar) 1 kaşık maya katın hafifce karıştır ve üzerine kapatarak yaklaşık 4-5 saat bekletin.
Püf noktası;Abdestli olmaya özen gösterin maya tutmaz yoksa kolay kolay.

Konu güzel lakin kırmızıya alintiladigim yere takıldım biraz. Bizim Almanya'da İlonka adlı Türk dostu bir Hıristiyan Alman komşumuz vardi. Bi yoğurt yapardı aman Allahım bu kadar mı güzel olurdu yoğurt.

Her defasında bu kıvamı nasıl tutturur diye merak ederdim. Allah razı olsun 30 yıl sonra bu merakımı gideren sen oldun. Meğer bizim Hıristiyan komşu sütü abdestli mayalarmış. Hay Allah ya...
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Ula çelebilir, seni buraya çekmek için illa yemek tarifi mi paylaşılması gerekiyordu. Hoşgeldin yaw. Nasıl gidiyor, halin ahvalin nasıl?

Üç sene evvel yazdığı paylaşımı şimdi diye gören siz sayın Kaptan,

Alman komşunuz yoğurdun içine nişasta koyuyordur önemli olan katkısız yoğurdu kıvamında yapmak.
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Ula çelebilir, seni buraya çekmek için illa yemek tarifi mi paylaşılması gerekiyordu. Hoşgeldin yaw. Nasıl gidiyor, halin ahvalin nasıl?

Allah Allah mübarek adamsın var bir keramet sende.
Bu kadar zaman sonra bir bakayım dedim bu mesajını gördüm.
Adams hacımın bir mesajına cevap yazıp çıkma niyetindeydim ama öylesine sıcak ve dostça geldi ki mesajın elbetteki mukabele etmeden çıkabilmem mümkün olamazdı
S.A Allah razı olsun sağolasın varolasın iyidir çok şükür İnşallah sen de diğer arkadaşlar da iyisinizdir.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Allah Allah mübarek adamsın var bir keramet sende.
Bu kadar zaman sonra bir bakayım dedim bu mesajını gördüm.
Adams hacımın bir mesajına cevap yazıp çıkma niyetindeydim ama öylesine sıcak ve dostça geldi ki mesajın elbetteki mukabele etmeden çıkabilmem mümkün olamazdı
S.A Allah razı olsun sağolasın varolasın iyidir çok şükür İnşallah sen de diğer arkadaşlar da iyisinizdir.

Vay arkadaş işe bak :)

Sağolasın çelebilir, biz de iyiyiz çok şükür, bir yaramazlık yok hamdolsun. Bunun dışında ülke insanı gergin, işler durgun piyasa kırık ...Böyle işte.

Gördün mü nefahtü :)
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Kendi diş macunumuzu doğal malzemelerle kendimiz yapabiliriz.

Malzemeler:

1 çay kaşığı karbonat
1 damla nane veya limon yağı
2-3 damla su

Yapılışı:

Tüm malzemeleri sırasıyla temiz bir kasenin içerisine koyup karıştırın. Macun kıvamı alana kadar karıştırın ve dişlerinizi fırçalayın.Malzeme miktarını aynı oranda artırarak tek seferde daha fazla diş macunu da yapabilirsiniz. Diş macununuzu hava geçirmeyen, kapalı bir kutuda saklayın.Malzeme olarak farklı yağlar da kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi, portakal, vanilya, badem özü vb. Alıştığımız diş macununa tat olarak en yakını nane yağı ile yapılandır. Hindistancevizi yağı da karışıma jel özelliği verir.
 
Üst