Sandal Sefası | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Sandal Sefası

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
Sandal Sefası






Malzemeler:
7 adet bostan patlıcanı
kızartmak için sıvıyağ
1kg antrikot et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet domates
3-4 adet sivribiber
tuz
üzerlerine kaşar peyniri rendesi
Hazırlanması
Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.
Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.




alinti​
 

Hikem

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Puanları
0
afiyet olsun, yiyemeyenlerde sabırlı olsun!:)
 

cicek demeti

Sükut
İhvan Üyesi
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Puanları
0
Afiyetler olsun..:):):)
 
Üst