Samsung Tablet İşine Giriyor

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Tablet bilgisayar dünyasının çehresini değiştiren iPad’in ardından birçok büyük üretici tablet bilgisayar işine girmeye hazırlanıyor. Son gelen haberler Samsung’dan.

Akıllı telefon piyasasının önde gelen isimlerinden Samsung'un, son dönemde dokunmatik ekranlı telefonlarının yanı sıra Android, Windows Mobile, Symbian'lı modelleri yoğun ilgi görmüştü. Son olarak kendi bünyesinde geliştirdiği Bada işletim sistemine sahip ilk akıllı telefonunu duyuran Güney Koreli üreticinin bu kez kod adı S-Pad olan bir cihaz üzerinde çalıştığı iddia edildi.

samsung_q1_ultra_haber11273259332.jpg

Görselde yer alan cihaz Samsung'un 2006 yılında duyurduğu Q1 Ultra adını verdiği UMPC'sidir.

S-Project olarak da anılan bu cihazın çalışmalarına Samsung 2010 yılının ilk çeyreğinde başlamış. Android işletim sistemi üzerine kurgulanacak olan cihaz, 7 inçlik bir ekrana sahip olacak. Bu ekran Samsung laboratuarlarında geliştirilen, Wave ve Galaxy S modellerinde de kullanılan Super AMOLED olacak. Ekran çözünürlüğüne dair bir bilgi ise bulunmuyor.

HSPA hızında mobil internet erişimi ve Wi-Fi S-Pad'in ana bağlantı özellikleri olacak. Bunun dışında tüm Android yazılımlarını desteklemesi düşünülen cihazın, nasıl bir optimizasyon seçeneğine sahip olacağına dair bilgi ise bulunmuyor.


Kaynak
 
Üst