Şambaba Tatlısı

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,910
Beğeniler
2,789
Puanları
113
#1

  • 2 su bardağı un

  • Yaklaşık 1 su bardağı ılık su

  • 2 yumurta

  • Yarım paket yaşmaya

  • 1 tatlı kaşığı tozşeker

  • 1 tutam tuz

  • 1 çorba kaşığı Ayçiçek yağı

  • Şerbeti için

  • Bir buçuk su bardağı tozşeker

  • 3 su bardağı su

  • 1 paket vanilya

  • Üzerine

  • Hindistan ceviz
Şambaba Tatlısı: Yapılışı,Maya ve şekeri ılık suda eritin diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Küçük kek kalıbını yağlayıp şeker serpiştirin ve hamurdan çok tepeleme olmadan 1'er yemek kaşığı kalıba paylaştırın:Bu şekilde 30 dakika bekletip 150 derecelik fırında kızarana dek pişirin (fırın ısısı değişebilir her fırın aynı pişirmiyor siz alışık olduğunuz gibi ayarlayın).Fırından çıkan tatlıları iyice soğuyup sertleşene dek bekletin bu arada şerbeti kaynatın.Tatlıları kaynamakta olan şerbetin tenceresine alıp çekmesini bekleyin çekip çekmediğini anlamak için tam ortasından dibine kadar bıçak batırın yeterli yumuşaklığı gelince servis tabağına alıp tercihen kaymakla yoksa hindistancevizi ile süsleyin...



 

Kaçak

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
21 Ara 2012
Mesajlar
7,686
Beğeniler
468
Puanları
83
#3
Iyide araya reklamı neden aldık ?
sponsor olayımı yoksa ?
daa bu sponsor aynı zamanda Bedri Baykama da sponsor değil mi ...
Çakmıyım dediydim , çakamadan edemedim ...
 

HTML

Üst