Samanyolu'ndan Olay Dizi

yosun

Asistan
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
278
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konya'daki "testis" haberi yalan çıktı ama Samanyolu Televizyonu "Kurtlar Vadisi" ekibini topladığı dizisinde misilleme yaptı. İşte olay yaratacak dizi.

Samanyolu TV'den olay yaratacak dizi: Doktorlar, kurşunla ağır yaralı bir kadını türbanını açmadı diye ölüme terk etti.

Konya'da türbanlı doktorların 16 yaşındaki bir gencin testis ultrasonunu çekmediği iddialarının ardından 'Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile tanınan Samanyolu TV'deki bir dizi, senaryosuyla karşıt iddiaları gündeme getirdi.

DOKTORLAR KADINI ZORLADI
"Yağmurdan Sonra" adlı dizinin son bölümünde kurşunla yaralanan bir kadın hastaneye gitti. Doktorlar kadını başörtüsünü çıkarması için zorladı. Kadın başını açmayı reddedince müdahale edilmedi ve kadın öldü.

ŞOK İDDİA: OLAY YAŞANDI
Sabah'ın konuştuğu dizi yönetmeni Hüdaverdi Yavuz "Bu bir misilleme değil. Ben de sert bulmuştum. Senaristlere sordum. Böyle bir olayın yaşandığını söylediler" dedi. Ancak böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığı bilinmiyor.

DİZİNİN O BÖLÜMÜ İKİ HAFTA ÜST ÜSTE YAYINLANDI
Geçen hafta perşembe günü yayınlanan ve önceki gece de Samanyolu TV'de tekrarlanan dizide Atilla Olgaç (solda) başrolde. Dizi yönetmeni Hüdaverdi Yavuz ise "Bu dizi Türkiye üzerine oynanan oyunları işliyor" diyor.
İşte Sabah Gazetesi'nden Yüksel Altuğ'un iki bölüm halindeki Yazısı

Hastane olayına Samanyolu'ndan misilleme

Konya Numune Hastanesi'nde türbanlı görevlinin testis röntgenlerini çekmediği iddia edilen ve gecikme nedeniyle testislerinden birini kaybettiği yolunda haberler çıkan çoban A.G.'nin durumu büyük tartışma yaratmıştı. Olayı haberleştiren Arena programının yapımcısı Uğur Dündar, haberi görevli doktorun verdiği rapora dayandırdıklarını belirtirken, hastaneden ve Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise adı geçen türbanlı doktorun o gece hastanede nöbetçi olmadığı ifade edilmiş ve "Türbanlı doktor film çekmedi" diye rapor yazan doktor, soruşturma süresince açığa alınmıştı.

Daha bu olayın dumanı tüterken, Samanyolu TV'de yayınlanan Yağmurdan Sonra adlı diziden "kontratak" geldi. Dizide başörtülü bir kadın, göğsünden vurularak hastaneye getirildi. Ancak doktorlar kadını başörtüsünü çıkarması için zorlayıp, "Aksi halde müdahale etmeyiz. Başını açman gerekir" dediler. Kadın başını açmayı reddettiği için müdahale edilmedi ve ilk yardım geciktiği için de öldü. Türbanı tartışacak değilim. Benim karşı durduğum nokta, toplumun bu denli hassasiyet gösterdiği bir konunun televizyon gibi bir kitle iletişim aracı üzerinden "karşılıklı propaganda" şekline dönüşmesi, yangına su yerine benzin dökülmesi...

Konya'daki olay, henüz soruşturma aşamasında. Olayın bir ihmalden mi kaynaklandığı yoksa siyasi bir propaganda için mi kullanıldığı daha sonra anlaşılacak. Durum böyleyken ve sağduyuya ihtiyaç varken, "Bazı hastanelerin acil servislerinde hastaların baş örtüleri zorla açtırılıyor" gibi ciddi bir iddianın, belge ve bilgiye dayandırılmadan, sadece bir televizyon dizisi yoluyla ifade edilmeye kalkılması sadece kamplaşmaya, çatışmaya hizmet eder ve bu durumdan medet umanların ekmeğine yağ sürer. Arena da dikkatli olmak zorunda, Yağmurdan Sonra dizisi de... Lütfen daha fazla hassasiyet, daha fazla sağduyu...

Yağmurdan Sonra tufan mı?

Yapımcılığını Salih Asan'ın, yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz'un yaptığı, başrollerinde Seçil Mutlu, Ali Sürmeli, Atilla Olgaç, Kayra Şenocak ve Sefa Zengin'in yer aldıkları Yağmurdan Sonra, Samanyolu TV'nin internet sitesinde "İnanca uyanan bir genç kızın zorlu mücadelesi" olarak tanıtılıyor.

Tanıtım metni şöyle devam ediyor: Işık, görünürde hiçbir inanca sahip olmayan bir ailenin kızıdır. İlk ve tek sevgilisi Tuncay'ın, Kaçkar dağlarında kayboluşunun ardından 11 ay geçmiştir. Genç kız, aylar geçmesine rağmen sevdiği adamın öldüğünü bir türlü kabullenemez. Bir gün, Tuncay için yaptırdığı, içi boş bulduğu bir zarf, onu büyük bir sürprize götürür. Aylardır izine rastlanamayan Tuncay, tam da Işık'ın ümitlerinin tükenmek üzere olduğu bir zamanda ansızın çıkagelmiştir. Üstelik serseri ve çılgın kişiliği gitmiş, eski maceracı adam şimdi daha olgun birine dönüşmüştür. Tuncay, vakit kaybetmeden Işık'a evlenme teklifi eder. Işık daıllardırği bu teklifi gözyaşları içinde kabul eder. Işık'ın babası Vendor, Tuncay'daki bu ani değimi şüpheyle karşılasa da asıl istediği kızının mutluluğudur.

Tanınmış bir hukukçu olan Vendor, aynı zamanda kendi kurduğu VITRIOL isimli bir yazılım şirketinin patronudur. Müstakbel damadını kanatları altına alarak ona şirketinde iyi bir iş teklif eder. Fakat ortada büyük bir problem vardır. Geçirdiği kazanın ardından adeta yeniden doğan Tuncay, bu süre içerisinde Müslüman olmuştur. Genç adam artık bambaşka biridir ve kendisini eski hayatına ait hissetmemektedir. Işık anlayışla karşılamış olsa bile ailesi böyle bir durumu kabullenebilecek midir? Her şeyden önemlisi Işık'ın babası Vendor, bu duruma nasıl bir tepki gösterecektir? Tanıtım metni "İyiyle kötünün mücadelesi hiç bu kadar trajik olmamıştı" ara başlığının ardından, şöyle devam ediyor: Işık, Tuncay'ın Müslüman oluşunubaşka herkesten gizliyor olmasına bir anlam veremez.

Tuncay ise Müslüman olmadan önce üye olduğu ve üç büyük dinle savaşan tehlikeli bir topluluğun kendisine ve çevresindekilere zarar vermesinden korkmaktadır. Tuncay'ın bahsetmekten ısrarla kaçtığı bu konu, aslında Işık'ı çok yakından ilgilendirmektedir. Çünkü babası Vendor, hayatını 'şeytani bir sırrın' peşinde koşmaya adamış bu gizli topluluğun lideridir. Evet, görünen o ki, Şubat Soğuğu'ndan sonra yeni bir "Yeşil Kurtlar Vadisi" daha türemiş. Üstelik Kurtlar Vadisi'nin Kılıç'ı Atilla Olgaç da yine cüppesiyle bu kez Yağmur'dan Sonra'da gizli bir örgütün ayinlerini yönetiyor. Vatana millete hayırlı olsun!
 

DJ MESNEVI

Doçent
Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
1,462
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Paylasim Güzel Lakin Güzel Kardesim Foruma Yazı Eklerken Allah Rızası İcin Yaratma Kelimelerini Düzenleyin Öyle Ekleyin.. Allah razı olsun hayırlı paylasimlar..
 

Rüveydaa

Profesör
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
2,026
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
kendi içimde: )
Web sitesi
www.serzenisler.com
ülkede bazı "sen ne dersen de ben bildiğimi yazarım, çizerim, okurum" zihniyetli vatandaşlarımız var malesef..
ben bu diziyi ilk günden beri izliyorum ve herkesede tavsiye ediyorum
çünkü bahsettiğim zihniyetlilere ;
"sen bildiğini oku ama biz senin yalanlarını gün gibi ortaya çıkarıyoruz"
diyerek en iyi cevabı veriyor..
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
...ES-SELAMÜ ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ...

SAMANYOLU TV de hazırlanan ve yayınlanan bu türlü diziler gerçekten geçmiş olayların bir aynası gibidir..

Şubat Soğuğu dizisinde de Cennet vatanımız üzerinde oynanan oyunlar ile 3 - 5 kişinin güzel günleri nasıl bozmak istediğini ve hangi maşa insanları kullanarak MÜSLÜMANLARI Birbirlerine nasıl düşürdüklerini çok güzel işlemişlerdi.

Bu dizilerlin devamı için ne yapılsa azdır, çünkü 4-5 defa bu dizinin yönetmeni değiştiğini ve tehditler aldığını duymuştum..

AYRICA:

başta 5. boyut olmak üzere diğer proğramlar dah önceleri ORTA ASYA ülkeleri için seslendirilerek izlettirilmiş VE Azerbaycan ve diğer ülkelerde RÜŞVET alma ve verme oranının gözle görülür bir şekilde düşme olduğunu gazetelerden okumuştuk..

ŞİMDİLERDE İSE: AVRUPA , BALKANLAR VE ABD DE SESLENDİRİLEREK

gösterime sunulmak üzere hazırlanmaktadır..


RABBİM (CC) kardeşlerimize güç ve kuvvet versin...


--
 

ORHANCAN

Ordinaryus
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
2,536
Tepkime puanı
80
Puanları
0
Konum
-İSPARİT-
· Üstad dindar radyo ve televizyonlar için:

ölçü olabilecek şu ifadeyi kullanıyor:

“Evet beşer, hakikate muhtaç olduğu gibi, bazı keyifli hevesata da ihtiyacı var. Fakat bu keyifli hevesat, beşte birisi olmalı. Yoksa havanın sırr-ı hikmetine münafi olur.

Hem beşerin tembelliğine ve sefahetine ve lüzumlu vazifelerinin noksan bırakılmasına sebebiyet verip beşere büyük bir nimet iken, büyük bir nikmet olur, beşere lâzım olan sa'ye şevki kırar” s:327

· Üstad dindar radyolara bir işaret olarak şöyle diyor:

“Madem havanın kudsî vazifesinin, hikmet-i hilkatinin en mühimmi budur. Ve rû-i zemini radyolar vasıtasıyla bir tek menzil hükmüne getirip nev-i beşere pek büyük bir nimet-i İlâhiye olmaktır.

Elbette ve elbette, beşer, bu pek büyük nimete karşı bir umumî şükür olarak o radyoları herşeyden evvel kelimat-ı tayyibe olan kelâmullahın, başta Kur'ân-ı Hakîm ve hakikatleri ve imanın ve güzel ahlâkların dersleri ve beşerin lüzumlu ve zarurî menfaatlerine dair kelimatları olmalı ki, o nimete şükür olsun. Yoksa nimet böyle şükür görmezse, beşere zararlı düşer” s:327

EMİRDAĞ LAHİKASI–2 NOTLARI



http://www.cevaplar.org/index.php?khide=visible&sec=5&sec1=36&yazi_id=5039

--
 

iskender

Üye
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
62
Tepkime puanı
0
Puanları
0
samanyolu televizyonu ne yapsa olay oluyor zaten diğer kanalların reytingleri düşerken olur böyle vakalar.
 

Türkay

Doçent
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
542
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Vendorun oyunları bir Türkiye gerçeği. Vendorlar derinlerde cirit atıyor.
 

Türkay

Doçent
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
542
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Samanyolu TV'deki dizide yer alan olayı değerlendiren Mazlum-Der'den Mustafa Ercan "Bazı hastanelerde bu nedenle engellemeler oldu" dedi.
 

inkişaf_

Doçent
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
1,124
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Çok şahane bir dizi, diğer dizileride çok beğeniyorum.
 

POYRAZ_38

Paylaşımcı
Katılım
15 Ara 2006
Mesajlar
132
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
Konum
Kayseri
ben de bu konuyu açacaktım ama kardeşimiz erken davranmış.tebrik ediyorum.Allah razı olsun diyorum.


kartel medya çekemiyor tabi olayı.hemen başlatmış karalama kampanyasını...
 

Türkay

Doçent
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
542
Tepkime puanı
2
Puanları
0
RTÜK bu diziden dolayı stv ye ceza verecekmiş. Bunca ahlaksızlık dururken bu dizi ceza almak için ne yapmışki? Ahlaksız teklifte bulunup, YÜKLÜ PARALAR KARŞILIĞI AMALİYAT PARASI BULANLAR NORMALDE BU DİZİMİ ANORMAL?Adamlar dizilerinde resmen fuhuşa, uyuşturuya özendiriyor, onu bırakıp bu dizi üzerinden başörtüsüne saldırmak için ellerine fırsat geçti.
 

yonat

Asistan
Katılım
2 Ara 2006
Mesajlar
305
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
Everest
Web sitesi
www.avar.tr.cx
Helal....

Yosun kardeş tam bir gazeteci gibi yazmışsın helal sana,acayip tetikleyici üslup...:D
 

Masmavi_

Paylaşımcı
Katılım
14 Ara 2006
Mesajlar
199
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Çocukları şiddete yönelten mafya dizilerinden dahamı tehlikeli bu dizi?son günlerde o sahneleri gösterip zumlayıp, bir yerlere mesaj verilmeye çalışılıyor.
 

Rüveydaa

Profesör
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
2,026
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
kendi içimde: )
Web sitesi
www.serzenisler.com
RTÜK'ün başında sayın zahit akman olduğu sürece bence bu tarz proğramlar daha çok tirajda olcak çünkü ekran kirliliğini olabildiğince aza indirmiş durumda ve bu yüzden bu tür yararlı dizileri insanların seçmek için daha çok sebebi var...
 

seyyah_1

Asistan
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
714
Tepkime puanı
3
Puanları
0
:clap2: burası türkiye malesef

RTÜK bu diziden dolayı stv ye ceza verecekmiş. Bunca ahlaksızlık dururken bu dizi ceza almak için ne yapmışki? Ahlaksız teklifte bulunup, YÜKLÜ PARALAR KARŞILIĞI AMALİYAT PARASI BULANLAR NORMALDE BU DİZİMİ ANORMAL?Adamlar dizilerinde resmen fuhuşa, uyuşturuya özendiriyor, onu bırakıp bu dizi üzerinden başörtüsüne saldırmak için ellerine fırsat geçti.
 

zaman

Asistan
Katılım
3 Eyl 2006
Mesajlar
520
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Mükemmel bir dizi, pazar günü yeni başlayan diziyide kaçırmıyorum. Mehtap tv yayınlarıda çok güzel
 

Amine1

Doçent
Katılım
11 Eki 2006
Mesajlar
1,228
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
30
Konum
UZAK DİYARLAR
Bende Çok Beyenerek İzlİyorum Takİp EttİĞİm Tek Dİzİ Bence Herkesİn İzlemesİnde De Yarar Var.zarari OlduĞunu Sanmiyorum:)
 

XaberDar

Profesör
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
1,636
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
Dünya/MERKEZ
Sevgili ihvanlar eğer dizi ceza alır veya yayından bile kaldırılırsa bilin ki Vendor ların eli vardır bu işte. ;)
 
Üst