Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
![salatalik-tursusu-yapimi-fotografi-1-500x333.jpg](http://img.nefisyemektarifleri.net/2013/08/salatalik-tursusu-yapimi-fotografi-1-500x333.jpg)
Malzemeler
- 3 kilo taze tarla salatalığı yada kornişon salatalık (Salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
- 1 baş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz yada dereotu
- 2 su bardağı sirke
- 6 yemek kaşığı iri tuz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kadar nohut
- Yaklaşık 8-9 bardak su
Salatalıklar ve maydanoz yıkanır. Sarımsaklar ayıklanır. 5 kglık bidon yada kavanozun içine salatalıklar doldurulur. Nohut, sarımsak ve limon tuzu da aralara atılır. En üste maydanozlar doğranmadan konur. Tuz, sirke ve su karıştırılır. Ağzına kadar bu karışımla doldurulup kapağı kapatılır. Doğrudan güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir. En az 10-15 gün bekletilir.
http://www.nefisyemektarifleri.com/salatalik-tursusu-yapimi/