Sakızlı muhallebi

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
sakizli_muhallebi_kupu.jpg


malzemeler:

125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 kakaolu pötibör
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz

hazırlanması:
1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1 su bardağı unu ekleyin ve kokusu gidene kadar kavurun. (1-2 dakika) 750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. süt kaynar kaynamaz 2 damla sakızını, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin. muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

2. her bir kupa bir tatlı kaşığı muhallebi koyun. (muhallebiyi kaşıkla aşağıya doğru ittirin) bir pötibörü büyük parçalara kırıp kupa ekleyin. bir tatlı kaşığı muhallebi ve 1 tatlı kaşığı ceviz ekleyin. üzerlerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin.
 

türkü

Kıdemli Üye
Katılım
18 Tem 2007
Mesajlar
4,973
Tepkime puanı
975
Puanları
0
damla sakızının oldugu yerde şekerli vanilin fazla gelmiştir bana hep. yeyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz :gl
 
Üst