Sakın korkmayın, Heniye var!

  • Konbuyu başlatan Kaçak
  • Başlangıç tarihi
K

Kaçak

Guest
O ADAM GİBİ ADAM

19983.jpg


Sakın korkmayın, Heniye var!

Lideri imam olan Gazze yenilmez!


28 Eylül 2010 Salı 14:00

Yaşadığı büyük imtihandan dolayı üzüldüğüm, gecelerce ağladığım Filistin için şunu içtenlikle söyleyebilirim; ne olursa olsun korkmasınlar çünkü arkalarında İsmail Heniye gibi sağlam, “adam gibi bir adam” var!

19981.jpg


Biraz düşünelim

Bir ülke savaşa giriyor. Özgürleştirme (!) adı altında bir işgal söz konusu… Ve Birleşmiş Milletler’den tutun da Müslüman ülkelere varıncaya kadar herkes susuyor. Her yer, herkes perişan; taş üstünde taş bırakmıyor Ebu Cehil’in torunu. Evlatlar anasızlığa, analar kanlı kundaklara mahkûm bırakılıyor. Bin bir türlü işkenceden geçiyor Filistinim! Ve sonra bir adam çıkıyor. Diriltiyor toprağı! Öyle bir “ya Filisti”n diyor ki herkes düştüğü yerden kaldırıyor başını, direniş, iman, inançla beraber ölen ruhlar diriliyor Filistin’de…

“Lideri imam olan Gazze yenilmez!”

Girdiğim bütün bloglarda, paylaşım sitelerinde bu sloganı çok görür oldum. İlk gördüğüm andan beri de hayran kaldım doğrusu. İsmail Heniye bütün Gazze’yi arkasına alıyor. Bütün halk onun arkasında saf tutmak için can atıyor. Dayanışmanın tek tablosu bu olsa gerek! Şu mesajı veriyor İmam Heniye; “Biz namazda nasılsak yönetimde de öyleyiz. Ne insanlara karşı böbürleniriz ne de onlara karşı mütekebbir oluruz. İnsanlar bizi kendilerine hizmet edelim diye seçti” diyor. Çok da güzel söylüyor. Üstüne basa basa söylüyorum ki “Lideri imam olan Gazze asla yenilmez!”

Heniye’nin cemaatinden

Herkes onunla namaz kıldığı, arkasında saf tuttuğu için oldukça memnun ve gururlu… Bunu dile getiren birkaç Filistinli kardeşimin duygularını sizlere aktarmak istiyorum:
- “Şimdiye kadar halkına namaz kıldıran bir lider gördünüz mü?”
- “Yaşadığımız onca acı ve kuşatılmışlığa rağmen modern çağlarda namaz kılan bizlere, imamlık eden ilk başbakan bizim! Onun arkasında namaz kılmak bizi gururlandırıyor ve kendimizi güvende hissetmemizi sağlıyor.”

19982.jpg


Bir zamanlar sürüldüğü topraklarda şimdi başbakan
İşgalci devletin baskılarıyla anne ve babası yıllar önce Şati mülteci kampına göç etmişler. Ki bu kamp Heniye’nin dünyaya geldiği yer. Yaşam şartları oldukça zor ve ağır; imkânları kısıtlı. Çocukluğu buradaki camide geçen Heniye bütün ilimleri burada öğrenmiş. Ve o sürüldüğü topraklarda şimdi başbakan!

Ağlatan ayet

Teravih namazını kıldırmakta olan Heniye’nin namaz sırasında dudaklarında öyle anlamlı ayetler dökülüyor ki, ayetten çıkan derin mana herkesi etkisi altına alıyor. Ve bu mana göz pınarlarından aşağıya doğru bırakıyor kendini… İşte o ayet:
“Kavmi O’na şöyle demişti; Ey Musa! Sen bize gelmeden önce de eziyet çektik/işkenceye maruz kaldık, geldikten sonra da aynı acıyı çekiyoruz. Musa da onlara şöyle demişti; Ola ki Rabbiniz düşmanınızı helak eder ve sizi yeryüzünde hâkim kılar, sonra da nasıl amel edeceğinize bakar.”
 

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
adam gibi mi bilemem
ama filistin'in ihtiyacı olan biri
 
Üst