Sakın bu numarayı geri aramayın!

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0


Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen cevapsız çağrı, cep kullanıcılarının keyfini kaçırıyor. +35989 ile başlayan bu numaralar bir tuzak!


Yurt dışından gelen bu cevapsız çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.
'BENİ KURTARIN' TEZGAHI
+35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor.
Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir '**** hattı'nın personeli olan bu genç kadın, arayan kişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.
Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor.
Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.
SAKIN GERİ ARAMAYIN
Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
 

Azimli

Ordinaryus
Katılım
6 Nis 2008
Mesajlar
2,408
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Konum
bursa
uyarı için teşekkürler.
yakın çevremizde bu tuzaklara düşenler oluyor.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Benzeri şekilde mesajlarda geliyor " .......... nolur beni kurtarın.................. v.s" ya da" babam işten çıkarıldı ona dersane ücreti ödetemem intihar edeceğim" tarzı arkadaşına yazmışta yanlışlıkla yollanmış gibi mesajlar..... kaale almayın alanın başına gelenleri müşahede ettim....
 

umeyme

...'SessizLik'...
Katılım
31 Eki 2007
Mesajlar
1,833
Tepkime puanı
883
Puanları
0
Aaaaa

Benide bikaç kere aradılar bu numaradan,ama bilmediğim numaraya geri dönmek gibi bi huyum zaten yok :)
 

bakış

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
4,717
Tepkime puanı
251
Puanları
0
Konum
İstanbul-Pendik
:ptahminim benide 3,4 sefer aradı bu numara.ama çağrı atıyor sadece.vay beleşçi vay..
 
Üst