Sahtekar kloncu 'mamutçu' çıktı

med-cezir

Profesör
Katılım
13 Haz 2006
Mesajlar
1,692
Tepkime puanı
33
Puanları
0
Yaş
116
Konum
Hiçbir Yerde...
Kopyalama yoluyla insana ait kök hücre elde ettiğini öne sürdüğü çalışmasında fos çıkan ve ve profesörlük unvanı alınan Güney Koreli bilim adamı topladığı paralarla mamut kopyalamak için çalışmış.

1060uj6.jpg


Kopyalama yoluyla insana ait kök hücre elde ettiğini öne sürdüğü çalışmasında verileri çarpıttığı belirlenen ve profesörlük unvanı alınan Güney Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk'un, araştırmaları için yapılan bağışların bir bölümünü mamut klonlama girişimlerinde harcadığı belirlendi. Sahtecilik suçlamalarına dek ulusal kahraman olarak tanınan ve mayısta sahtekarlık, zimmetine para geçirme ve biyo-etik yasa ihlali suçlamasıyla hakkında dava açılan Hwang, Seul'deki duruşmada, ekibine araştırmaları için yapılan bağışların bir bölümünü nesli tükenen mamutların 3 kez klonlanması için harcadığını, ancak başarısız olduklarını belirtti.

Güney Kore'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından SK Grubu'nun ekibine 2005'te 1,05 milyon dolar bağış yaptığını belirten Hwang, bu paranın mamut kopyalama girişiminin yanı sıra kaplanların klonlanması, genç bir bilim adamının eve yerleştirilmesi, ekip üyelerinin deniz aşırı seyahatleri ve bir bilim adamının evlenmesi için de kullanıldığını kaydetti. Hwang, duruşmada ekibinin yaptığı sahtecilik için tekrar özür dilerken, ekibinin, büyük bir buluş yaptıklarına inanan genç araştırmacılar tarafından aldatıldığını savundu. Güney Koreli yetkililer, 2,5 milyon dolara yakın özel bağışın Hwang'ın banka hesabına yatırıldığını ve bilim adamının bu parayı bilimsel araştırma amacının dışında kullandığını belirtmişlerdi. Kopyalama yoluyla insan kök hücresi elde ettiği iddiaları sahte çıkan Güney Koreli bilim adamı Hwang Woo-suk ise yeni bir laboratuvar açarak araştırmalarına yeniden başlamayı planlıyor.

Avukatı, ''Dr. Hwang, insanların affını sağlama ve şerefini yeniden kazanmanın tek yolunun araştırmalarına yeniden başlayarak başarılarını göstermek olduğunu düşünüyor'' demişti. Seul Ulusal Üniversitesi, Hwang'ın akademik unvanını elinden almış ve 6 arkadaşıyla birlikte üniversiteden uzaklaştırmıştı. Sağlık Bakanlığı, Hwang'ın insan embriyolarını klonlamasını ve bu tür çalışmalar için yumurta elde etmesini yasaklamıştı. Hwang, devlet fonlarının kötüye kullanımı nedeniyle sahtekarlık, zimmetine para geçirme ve biyo-etik yasa ihlaliyle suçlanıyor. Doktor Hwang'ın çalışmalarını inceleyen meslektaşları, 11 deneyden dokuzunun sonuçlarında tahrifat belirlemişlerdi.

Bilim adamı Hwang Woo-suk'un, tıp ahlakına aykırı bir şekilde araştırmalarında kendi ekibindeki kişilere ait yumurtaları kullandığının ortaya çıkması da başka bir skandal yaratmıştı. Hwang, araştırmada verilerin çarpıtıldığının belirlenmesi üzerine 23 aralıkta üniversitedeki görevinden istifa etmişti. Devlet ve özel kuruluşlarca sağlanan kaynakları kullanmasıyla ilgili olarak Hwang hakkında ceza soruşturması açan savcılık, Hwang'ın kendisine karşı komplo kurulduğu iddialarını da araştırıyor. 52 yaşındaki Doktor Hwang, dünyada insan embriyonundan genetik kopyalama yapan ve bireylerde kullanılmak üzere ihtiyaca uygun kök hücreler geliştiren ilk bilimadamı olarak, büyük bir üne kavuşmuştu.

 

derya

Üye
Katılım
22 Tem 2006
Mesajlar
178
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
İnanmıyorum ya bütün kök hücre çalışmaları yalan mıydı??Halbuki bu yöntemle ne hastalıklara çare bulunacaktı.Umarım bu işle ilgilenen başkalarıda vardır.Bilgilendirdiğin için çok sağol kardeş.Selametle
 

mustafa

Profesör
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
1,972
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
Ankara
kandırıldık sanırım
 
Üst