bulut_bey79
Kıdemli Üye
- Katılım
- 28 Eki 2006
- Mesajlar
- 12,118
- Tepkime puanı
- 324
- Puanları
- 0
- Konum
- istanbul
- Web sitesi
- 3422unitedstates.spaces.live.com
Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları şöyle sıraladı:
•Ispanak-Pancar: Ispanaktaki demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
•Domates-Zeytinyağı: Domateste bulunan, kalp ve damar hastalıklarıyla, kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
•Biftek-Havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
•Yeşilçay-Limon: Yeşilçay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
•Sarımsak-Balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
•Kırmızı et-Biberiye: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hâle geliyor.
•Portakal suyu-Yulaf ezmesi: İkisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
•Elma-Sirke: Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.
•Yabanmersini-Üzüm: İkisi de antioksidan deposu. Birlikte daha da güçleniyor.
•Sert kabuklu yemişler-Çekirdekler-Kurutulmuş meyveler: Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor. türkiye takvimi
•Ispanak-Pancar: Ispanaktaki demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
•Domates-Zeytinyağı: Domateste bulunan, kalp ve damar hastalıklarıyla, kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
•Biftek-Havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
•Yeşilçay-Limon: Yeşilçay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
•Sarımsak-Balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
•Kırmızı et-Biberiye: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hâle geliyor.
•Portakal suyu-Yulaf ezmesi: İkisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
•Elma-Sirke: Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.
•Yabanmersini-Üzüm: İkisi de antioksidan deposu. Birlikte daha da güçleniyor.
•Sert kabuklu yemişler-Çekirdekler-Kurutulmuş meyveler: Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor. türkiye takvimi