Sağlık - birlikte daha faydalı

bulut_bey79

Kıdemli Üye
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
12,118
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
istanbul
Web sitesi
3422unitedstates.spaces.live.com
Bazı yiyeceklerin birlikte yenildiklerinde birbirlerinin besleyici özelliğini artırdığı belirtildi. Amerikan haber sitesi Daily Beast yapılan araştırmalar ve uzmanların tavsiyelerinden yola çıkarak, birlikte yenilmesi gereken gıdaları şöyle sıraladı:

•Ispanak-Pancar: Ispanaktaki demir; pancar, biber gibi yiyeceklerdeki C vitaminiyle birleştiğinde bağırsaklarda daha iyi emiliyor.
•Domates-Zeytinyağı: Domateste bulunan, kalp ve damar hastalıklarıyla, kansere yakalanma riskini azaltan likopen maddesi, yağda çözülüyor.
•Biftek-Havuç: Havuçtaki A vitamini, bir protein eşliğinde daha iyi emiliyor.
•Yeşilçay-Limon: Yeşilçay limonla içildiğinde, antioksidanların etkisi 13 kat artıyor.
•Sarımsak-Balık: Kolesterolü düşüren balık yağı ile kalbi koruyan sarımsak bir araya gelince enfeksiyonu gideriyor.
•Kırmızı et-Biberiye: Etteki yaşlanma etkilerine yol açan serbest radikaller, biberiyedeki asitlerle birleşince etkisiz hâle geliyor.
•Portakal suyu-Yulaf ezmesi: İkisi de kalp krizini ve damar tıkanıklığını önlemeyi iki katına çıkarıyor.
•Elma-Sirke: Birlikte kanın pıhtılaşmasını önleyip kalp-damar sistemini koruyor.
•Yabanmersini-Üzüm: İkisi de antioksidan deposu. Birlikte daha da güçleniyor.
•Sert kabuklu yemişler-Çekirdekler-Kurutulmuş meyveler: Proteini bol olan bu yiyecekler beraber alınınca sindirimi kolaylaştırıyor.
türkiye takvimi
 
Üst