sadık nur talebeleri gıymet etmezler

gumus_Tesbih

Paylaşımcı
Katılım
8 Eki 2006
Mesajlar
382
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
van
Bizler muhabbet fedaileriyiz husumete vaktimiz yoktur...der üstad hz. gıymet,haset,tenkit aslında bizim mesleğimizde yoktur.bakıyorum ki her cemaat birbirinin kuyusunu kazarken ehl-i zındık birlik olup ehl-i mana saldırıyorlar.
hangi cemaaten olursa olsun hizmet edenlerden Allah için çalışanlardan Allah razı olsun DEVAM EDİNİZ DEVAM EDİNİZ DEVAM EDİNİZ.
  • zira Amelinizde Rızâ-yı İlâhî olmalı. Eğer O râzı olsa, bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse, bütün halk reddetse te'siri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra, isterse ve hikmeti iktiza ederse, sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabûl ettirir, onları da razı eder.
  • Her ikinizin Hâlıkınız bir, Mâlikiniz bir, Mabudunuz bir, Râzıkınız bir.. bir bir, bine kadar bir bir. Hem Peygamberiniz bir, dininiz bir, kıbleniz bir.. bir bir, yüze kadar bir bir. Sonra köyünüz bir, devletiniz bir, memleketiniz bir.. ona kadar bir bir. Bu kadar bir birler vahdet ve tevhîdi, vifak ve ittifakı, muhabbet ve uhuvveti iktiza ettiği ve kâinatı ve küreleri birbirine bağlayacak manevî zincirler bulundukları halde; şikak ve nifâka, kin ve adâvete sebebiyet veren örümcek ağı gibi ehemmiyetsiz ve sebatsız şeyleri tercih edip mü'mine karşı hakikî adâvet etmek ve kin bağlamak; ne kadar o râbıta-i vahdete bir hürmetsizlik ve o esbab-ı muhabbete karşı bir istihfaf ve o münasebât-ı uhuvvete karşı ne derece bir zulüm ve i'tisaf olduğunu; kalbin ölmemiş ise, aklın sönmemiş ise anlarsın!
  • Birincisi: Sen, mesleğini ve efkârını hak bildiğin vakit; "Mesleğim haktır veya daha güzeldir" demeye hakkın var. Fakat, yalnız hak benim mesleğimdir, demeye hakkın yoktur.
    İkinci Düstur: Senin üzerine haktır ki: Her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeğe senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı. Fakat her doğruyu demek doğru değildir. Zira senin gibi niyeti hâlis olmayan bir adam, nasihatı bazan damara dokundurur, aks-ül âmel yapar......

    okumak okumak okumak dem ve damarlara varıncaya kadar okumak.
    ZÜBEYİR GÜNDÜZALP​
 
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
44
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
izmir
Zübeyir GÜNDÜZALP Bey Sizi konu üzerinde hasasiyetle durman1z isabet olmustur.sonuna kadar yan1n1zda yan1n1zday1z.
 
Üst