'Saadet-BBP ittifakı tarihi oy alabilir'

can feda

Profesör
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
1,014
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
dünya...
milli_ittifakin_oy_orani_belli_oldu_h14387_32d36.jpg



Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici, Saadet Partisi-Büyük Birlik Partisi ittifakının “gizlenemeyen” yükseliş trendinde olduğunu söyledi.
Milli Gazete'ye konuşan Murat Gezici, araştırmalarına göre, SP-BBPMilli İttifakı İstanbul , Ankara ve İç Anadolu'da sürpriz yapabilir. Yapılan anketlerde halkın yüzde 65’lik kesiminin kendisini dindar, yüzde 53’lük kesiminin de milliyetçi olarak tanımladığını belirten Gezici,Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ittifakının bir Türkiye partisi profili çizdiğini söyledi.


MİLLİ İTTİFAKIN OYLARI NE KADAR?
“Milli İttifak oy oranları, geçen ayki yaptığımız araştırmada 4.1 civarındaydı. Ama Milli İttifak yani Sa[COLOR=#0000FF !important]adet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin ittifakı hızla arttığını görüyoruz. Bunun temel sebebi, böyle bir ittifakın varlığından haberdar olan vatandaş alternatif olarak görüyor. AKP’ye oy veren seçmenin yüzde 34’ü ‘ben gönülsüz bir şekilde oy veriyorum’ diyor. Yani AKP’ye oy veren her 3 kişiden biri gönülsüz bir şekilde oy veriyor. Bunun en önemli sebepleri arasında alternatifsizlik yatıyor. Ama şu an bu seçimlerde AKP’ye oy verenler için bir alternatif var. Türkiye genelinde seçmen ‘Saadet Partisi’ne oy verebilir misiniz?’ diye sorduğumuzda halkın yüzde 14’ü ‘verebilirim’ diyor. Yüzde 8’i ‘veririm’ diyor. Bu ittifak özellikle kadınlardan ciddi oy alacak. AKP’ye oy veren kadın seçmenler; işsizlik, çocukların eğitimi noktasında sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle kadınlar AKP’ye oy vermemeye başladı. Seçime daha 4 hafta var. Bu süreç içerisinde Milli İttifak daha da toparlanacaktır. Milli İttifakın özellikle İstanbul’da, Ankara’da ve İç Anadolu’da tarihi oy alma ihtimali yüksek.

[/COLOR]
SAADET-BBP İTTİFAKI, İNTERNET MEDYASIYLA BULUŞTU
Öte yandan Milli İttifak, projelerini ve kendilerini anlatmak için yaptıkları toplantılar çerçevesinde dün de internet medyasıyla bir araya geldi.Saadet Partisi Genel Baş[COLOR=#0000FF !important]kan Yardımcıları Birol Aydın ve Mesut Doğan ile Büyük Birlik Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, [COLOR=#0000FF !important]Zaman[/COLOR] Gazetesi Dijital Yayınlar Editörü İsmail Kavak, Haber7.com Yayın Koordinatörü Osman Ateşli, Samanyoluhaber.com Yayın Yönetmeni Fuat Karazeybek, Rotahaber Haber Koordinatörü Umut Yavuz, Odatv Yayın Yönetmeni B[COLOR=#0000FF !important]arı[/COLOR]ş Pehlivan ve Milligazete.com.tr Yayın Yönetmeni Adnan Öksüz gibi çok sayıda internet yöneticisi katıldı.[/COLOR]
'[COLOR=#0000FF !important]ERDOĞAN'A 550 VEKİL VERİP, CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU HATIRLATACAĞIZ'[/COLOR]
Gazetecilerin başkanlık konusundaki sorusuna cevap veren Birol Aydın, 7 Haziran'da 400 vekil isteyen Recep Tayyyip Erdoğan'a 550 vekil vereceklerini ve Meclis'te kendisine Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatacaklarını söyledi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Karaca ise, mevcut hükümetin halkı kutuplaştırmadan öte bir icraatının kalmadığına dikkat çekeren ittifakın seçmenin önüne büyük bir fırsat olarak çıktığını vurguladı.
'TOPLUMUN AHLAKİ YAPISINDA ÖLÇÜ KAYDI'
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan ise ülkenin ahlâk yapısı üzerinde tespitlerde bulunarak ölçü kaymasının olduğunu vurguladı. "Toplum olarak ahlaki ve manevi tahribat ve çöküntülerin aile, gençlik, [COLOR=#0000FF !important]ekonomi ve sosyal olaylarda yoğun olarak hissedildiği günümüzde artık en büyük sorun siyaset alanında görülmektedir. Maalesef ve maalesef son yaşanan iktidar ve siyaset dışı unsurların kavgaları en çok toplumumuza ve toplumumuzun mayası olan kendi benliğimize, kültürümüze zarar vermektedir." dedi.[/COLOR]
 
Üst