S.i.n.e.k...

Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
1,433
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
41
Konum
ankara
.
5d9856ae-f988-4b6f-aec6-8e9d9fef4493.jpg
İnsanlık 21. Yüzyıl'da birçok konuda olduğu gibi teknoloji ve mühendislik alanında da çok önemli ilerleme kaydetti. Geçmişte hayalini dahi kuramadığımız ulaşım araçlarını icat ve imal ettik. İnşa ettiğimiz araçlar artık dünyanın dışına çıkabiliyor.

Enerji olarak petrolü rafine ediyoruz. Rafine metodumuzda da büyük gelişme yaşandı. Çok yüksek oktanlı benzini imal edip gerektiğinde havada uçaktan uçağa nakil yapabiliyoruz.
İmal ettiğimiz uçaklar çok daha kısa mesafelerde yere iniş yapabiliyor. İmal ettiğimiz uçakların manevra kabiliyeti de inanılmaz gelişerek hız kesmeden 70 dereceye kadar dönüş yapabiliyor. Nerede ise 20 derece meyildeki zemine iniş yapabiliyor. Kullandığımız malzeme de çok gelişti, sert bir maddeye sürtünmediği sürece sağlamlığını koruyor, sadece çarpmalara dayanıklı elastiki bir malzeme icat edemedik. Bir uçağı imal etmek bir yıl kadar sürüyor. Bir de ancak hayalini kurduğumuz bir uçak var.
Her türlü zemine inip kalkabilen her şeyi enerjiye çevirebilen 90 derece dik zemine dahi iniş kalkış yapabilen ve indiğinde zemine kilitlenerek düşmeyen. Çarpmalara dayanıklı elastiki bir maddeden imal edilmiş. Güvenli. İşte bu parmak ısırtacak mühendislik şaheseri S.İ.N.E.K.
İnsanoğlu sahip olduğu ilmi birikim ve teknolojiye rağmen halen bir kanadının benzerini dahi imal edemiyor. Yerinden kopsa yerine tekrar monte edemiyor. Bir şeyin küçüğünü yapmak büyüğünü yapmaktan daha zorken S.İ.N.E.K . her gün milyonlarca imal ediliyor. Her detayı tam ve mükemmel olarak.
Bir uçağı ya da uçaktaki herhangi bir parçayı tesadüfe vermek mümkün değilken çok daha mükemmel olan bir teknoloji harikası S.İ.N.E.K'i ya da kanadını tesadüfe verebilir miyiz?
Her eser sanatkârını, her kitap yazarını, her tablo ressamını, her icat mucidini anlatır. Aslında YÜCE SULTAN'I anlatan kainat kitabındaki bir harftir S.İ.N.E.K.
Hamdi Er
 

KÖRDÜĞÜM

Profesör
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
1,772
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Konum
CEPHEDEN(İNŞ)
Allah razı olsun.
Rabbim ne kadar güzel yaratmıştır herşeyi
Akletmeyip iman etmeyenlerin vay haline!..
 
Üst