Rusya müslümanların olacak

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
Rusya müslümanların olacak

ABD'li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak Rusya'da 25 yıl sonra Müslüman nüfusun öne geçeceğini iddia etti.

Paul Goble, Rusya'nın bu tarihten sonra Müslüman bir devlete dönüşebileceğini ileri sürdü.

Amerikanı Sesi Radyosu'nda yer alan açıklamasında Goble, Rus nüfusunun giderek azaldığını ve buna karşılık ülkedeki Müslüman nüfusunun ise istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini hatırlatarak, Müslümanlığı seçen Rus nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 25 yıl sonra bu ülkede dengelerin değişeceğine işaret etti. Goble, Rusya'nın şimdiden Avrupa'da en çok Müslüman halkın yaşadığı Hıristiyan bir ülke konumunda olduğunu ve 2030 yılına kadar Rusya'daki Müslüman nüfusunu, Rus nüfusunu katlayacağını kaydetti.

SSCB uzmanı, Rusya'da her yıl 1,5 ile 2 milyon dolayında kadının çocuk aldırttığını, toplumda çok çocuklu aile anlayışının ilgi görmediğini ve bunun yanında aile yapısının giderek tehlike sinyalleri verdiğine işaret etti.

Rusya'da yerli Müslüman sayısının dışarıdan gelenlerle birlikte 30 milyona yaklaştığını hatırlatan Goble, "Başta Orta Asya ülkeleri olmak üzere diğer bazı Müslüman devletlerden Rusya'ya çalışmak üzere gelenler de ülkedeki Müslüman nüfusun artışını olumlu etkilemekte" dedi.

Ülkedeki Müslüman nüfus artış hızının yüzde 40 dolayında seyrettiğini açıklayan Goble, buna bağlı olarak Müslümanlara ait dini merkezlerin sayısında da önemli artış yaşandığını ifade etti. Paul Goble, ülkede 1991 yılında 300 olduğu belirtilen cami sayısının şu anda 8 bini bulduğu ve her yıl hacca gidenlerin sayısının da 13 bini geçtiğini kayd etti.

Şu anda 140 milyona doğru inişe geçen Rusya nüfusu her yıl ortalama 700 bin kayıp veriyor. 2004 verilerine göre ülkedeki Rus uyruklu nüfus sayısı ise 116 milyon dolayında. Bu rakamın 2007 itibariyle 113 milyona düşmüş olabileceği tahmin ediliyor.

25.01.2007
 

Tuncay ÖZ

Profesör
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
2,566
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Konum
32
komünist bi ülkede bu olursa ne mutlu

hadi hayırlısı
ALLAH'ın işine karısılmaz ama pek zannetmiyorum (suanlık)
 
K

KeKe

Guest
güzel gelişme benim bi rus öğretmenim vardı oğlu olucaktı kocası türk ya hocam dini ne olacak dedik ben bilmem dedi o yaşı gelince secer dedi :O
 
Katılım
20 Ara 2006
Mesajlar
627
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Yaş
33
Konum
Gurbet...
Web sitesi
www.meryk.org
insallah geceriz onlari, ama bide su varki, avrupadaki müslümanlarin sayisi cogaliyo olabilir fakat müslümanlar cok degisiyolar buralarda.:(
Avrupalilara göre müslümaniz ama onlar bilmiyolar herhalde adi müslüman olanlarin islami yasamadiklari...
 

Sabr-el-Hayat

Profesör
Katılım
19 Eyl 2006
Mesajlar
3,776
Tepkime puanı
6
Puanları
0
hepiniz biliyorsunuz imtihan dünyasinda yasiyoruz. secme ve secilme zamani... kimi islami birakip baska dinlere geciyorlar... kimi de Allah'in izniyle hidayet bulup islami seciyor, müslüman oluyor!:shake2[1]:

Ne Mutlu Müslümanim Diyene!!!
 

ÇiLe-i AşK

Asistan
Katılım
21 Eki 2006
Mesajlar
542
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Peygamber Efendimiz'in de bu konu ile ilgili bir hadisi vardı... Aynı İstanbul'u fethedecek kumandanla ilgili olduğu gibi...Rusyanında müslümanlar taraından alınacağı hususunda...hadisin metni hatrımda değil bulduğum vakit eklerim inşAllah...


velhasıl İstanbul Fethedildi Fatih Han tarafından... Allah'ın Habibinin müjdesine nail olmakla şereflenildi...

ancak rusyanın fethiyle ilgi hadis-i şerif henüz nihayete ermedi..

Rabbim oranında İslamiyeti yaşadığı günleri görmemizi nasib eder inşAllah hepimize
 
Üst