Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Lor peynir
- Maydanoz
- 3 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
- Yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Yapılışı hem kolay hemde çok bereketli bir poğaça, şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerine poşet geçirip iç harcını hazırlayana kadar kenarda on dakika dinlendiriyoruz. O sırada tereyağını eritip soğutuyoruz. İç harcımızı güzelce harmanlayıp karıştırıyoruz. Dinlenen hamurumuzu 5 parçaya bölüyoruz. Resimde de görüldüğü gibi her birini tek tek tepsi boyunda açıp üzerine tereyağı gezdirip iç harçtan kenarına koyup rulo şeklinde sarıp dilimleyip tepsiye diziyoruz. Bütün hamurlar için bu işlemi tek tek yapıp diziyoruz. Biraz aralıklı dizelim çünkü şişip kabaracaklar (resimde görüldüğü gibi). Sonra bir kenara alıp yaklaşık yarım saat mayalandıralım. Sonra üzerine yumurtasını sürüp susamını serpelim. Isıtılan 180 derecede kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.