Rİsaleyİ Anlamiyorum Dİyenlere Tavsİyeler

raptor252

Üye
Katılım
30 Eki 2006
Mesajlar
118
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
trabzon
Eserlerin Okunmasında Dikkat Edilecek Hususlar
1. Bütününü okumak.
2. Gazete gibi okumamak.
3. Bütünlük içinde mütalâaya kendimizi alıştırmak.
4. Kendi nefsine okumak ve ayrıca içinde birşeyler olduğu mülâhazasıyla okumak.
5. Her gün okuduğu şeylerle kendini kritiğe tâbi tutmak ve otokontrol yapmak. Yoksa, eserler yaldızlı ciltlerle kütüphanede durur da, gerektiği gibi istifade edilem.
 

islamveinsan

Doçent
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
1,360
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Suvas
s.a

Risale i Nur u anlayamıyorum diyenler'e cevap; Gizli zındıka komitesi, Üstâd Bedîüzzamân Said Nursî Hazretlerinin, “Risâle-i Nûr’un hocası, Risâle-i Nûr’dur. Risâle-i Nûr, başkalarından ders almaya ihtiyâc bırakmıyor” gibi cümlelerini te’vîlât-ı fâside ile te’vîl etmektedir.ve bu te’vîlât-ı fâsideleri ile bu nur’lu hazinelerin anlaşılmaması için Risâle-i Nur’un Şerh ve izahına karşı çıkıyor öncelikle bu konuyu on bir esâsla ele alacağız.

Birinci Esâs: Risâle-i Nûr’un cümleleri, başta Kur’ân, Hadîs, usûl-i fıkıh, usûl-i kelâm, tasavvuf, Arapça, bedi’, beyân, meânî, belâğat, mantık ve münâzara gibi pek çok ulûm-i dîniyyenin düstûr ve káidelerine göre kurulmuştur. Bu ilimleri, husûsan ulûm-i Arabîyi bilmeyen, Risâle-i Nûr’u hakkıyla anlayamaz.

Üstâd Bedîüzzamân Hazretleri, Risâle-i Nûr eserlerini yazdığı sırada doksan cild kitâbı ezbere biliyordu. Risâle-i Nûr eserlerini, hâfızasında bulunan o ilimlerin usûl ve esâslarına göre kaleme almıştır. Dolayısıyla, o ilimler bilinmeden müellif (ra)’ın o cümlelerden murâdı ne olduğu tam anlaşılamaz.

Bugün bu kadar fazla ve çeşitli "nurcuların" oluşumu tesadüfi değildir..
Selametle...
 

ferda

Üye
Katılım
3 Kas 2006
Mesajlar
138
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Allah razı olsun kardeşler verdiğiniz bilgiler için.bende yeni başlıyacağım Risale-i Nurlara çalıştığım için derslerine katılamıyorum kendi çapımda evde okumaya çalışacağım ama biraz ağır geliyor bana inş.Rabbim kolaylık sağlar.Dua ediniz.
 
Üst