Renkli iPhone Dönemi Başladı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Apple'un ünlü mobil cihazı iPhone kendi sektörünü de oluşturdu. Cihazı üretemeyen firmalar, iPhone'u süsleyerek tüketicilerin ilgisini çekiyor. İşte iPhone'u farklı kalıplara sokmanın yolu.

Apple'ın iPhone'la birlikte teknoloji pazarını nasılda değiştirdiğini firmanın büyük kâr marjından görebiliyoruz. Diğer telefon firmaları da bu pazardaki yerini sağlamlaştırmak için ürünlerini iPhone benzeri özelliklerle donatmaya başladı. Her ne kadar sektördeki aslan payını bizzat Apple alsa da firma aslında, yeni bir pazarlama boşluğnun da ortaya çıkmasını sağladı.

Low%20Rider1272799591.png

iPhone'u farklı kalıplara sokuyorlar

Birçok firma, belki telefon üretemiyor ancak bu cihaz için özel ürünler tasarlayıp iyi bir satış başarısı yakalayabiliyor. Bu mobil cihaza uygulama ve oyun hazırlayıp zengin olan firmaları daha önce haberlerde görmüşsünüzdür. Uncommon adlı firma ise, çoğu iPhone kullanıcısının en çok ihtiyacı olan bir ürünü piyasaya sürdü.

Feline%20411272799629.png

Cihazın standart görünümünden bıkan tüketiciler için firma, özel iPhone dış kasaları üretiyor. Sınırlı sayıda tasarlanan bu kasalar, cihazdın daha ilgi çekici hale gelmesini sağlıyor. Şu anda 500'e yakın farklı modeli bulunan Uncommon adlı iPhone kapakları girişimci bir firma tarafından ülkemizde de pazarlanmaya başladı.

Yetsan Grup adlı firmanın piyasaya sürdüğü ürünler, Turkcell Flagship, Genpatech ve Apple'a ait mağazalarda satışa sunuldu.


Kaynak
 
Üst