Referandumda ne oy vereceksiniz?

Referanduma ne oy vereceksiniz?

  • Evet diyeceğim

    Oy: 88 83.8%
  • Hayır diyeceğim

    Oy: 2 1.9%
  • Sandığa gitmeyeceğim

    Oy: 15 14.3%

  • Kullanılan toplam oy
    105

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Referandumda Neyi Oylayacağız (Önemli)

Anayasa Mahkemesi’nin “kısmi iptal” kararı ile Anayasa değişiklik paketinin önü açıldı. Paket, 12 Eylül’de halkoyuna sunulacak. Ve eğer geçerse, bazı kişilerin hayatlarında “somut” değişikliklere neden olacak.

İşte bazı örnekler;

Van Savcısı Sarıkaya’ya mesleğe dönme imkanı

Değişiklik paketi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilenlere yargı yoluna başvurma olanağı getiriliyor. Bu konuda herkesin hatırladığı yakın dönemde yaşanmış olay, Van eski Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın meslekten ihracı. Sarıkaya, 9 Kasım 2005'te Şemdinli'deki patlama sonrası meydana gelen olaylar üzerine hazırladığı iddianamede, olaylar nedeniyle tutuklanan astsubay Ali Kaya hakkında "tanırımı, iyi çocuktur" diyen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile birçok general ve üst düzey subayın da adını iddianameye dahil etmişti. Sarıkaya 2006’da HSYK kararı ile meslekten ihraç edilmişti.

Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk’e aktif siyasi olasılığı

Anayasa Paketi, partisinin kapatılmasına neden olan milletvekilinin üyeliğinin düşmemesini de öngörüyor. Bu konudaki son örnek, DTP’nin kapatılması. Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılmasına ilişkin verdiği karar ile, Türk ve Tuğluk, milletvekili sıfatını kaybetmişti. Anayasa değişikliğinin geçmesi halinde, iki eski vekil Anayasa mahkemesine başvurup lehte düzenleme isteyerek milletvekilliklerinin iadesini talep edebilecekler.

İskender Pala gibi binlerce eski subay ve astsubaya yeniden ordu yolu

Anayasa değişiklik paketinin geçmesi halinde, Yüksek Askeri Şura kararı ile TSK’dan çıkarılanlara da yargı yolu açılıyor. Bu konudaki sembol isimlerden biri de, yazar İskender Pala. Pala, “iki darbe arasında” adını taşıyan kitabında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden hangi gerekçe ve şartlarda ihraç edildiğini, buna karşı verdiği hukuk mücadelesini anlatmıştı. Yeni Anayasa değişikliği ile, İskender Pala durumundaki, ordudan ihraç edilmiş binlerce astsubay ve subay dava açabilecek. Bunlardan durumu uygun bulunanların mesleğe dönmelerinin de önü açılacak. Ancak bu sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin, yeni yasal düzenlemeler de yapılması gerekiyor. Yeni yasal düzenlemelerde göreve iade edilecek kişinin hangi rütbe ve kıdemden göreve döneceği, tazminat olasılığı gibi unsurların yer alması gerekecek.

Kenan Evren’e yargı yolu açılıyor

Pakette, 12 Eylül dönemindeki Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve Danışma Meclisi’nde görev alanların yargılanmasını önleyen geçici 15. madde yürürlükten kaldırılacak. Böylece, 12 eylül darbesinin sorumluları, üst düzey yetkilileri için yargı yolu açılmış olacak.

Şehit ailelerine, gazilere, kadınlara, çocuk ve özürlülere daha fazla hak

Anayasa değişikliğinin getirdiği bir başka unsur, “pozitif ayrımcılığın” artık Türkiye Anayasası’nın bir parçası haline getirilmesi. Bu çerçevede, ülkesi için hayatını kaybetmiş şehitlerin ailelerine, iş göremez hale gelmiş gazilere, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve özürlülere yeni hakların önü açıldı. Bu kesimlere yasalarla tanınacak yeni hakların, Anayasa’nın “eşitlik” ilkesine takılarak, iptal edilmesi olasılığı ortadan kaldırıldı.

Vergi daireleri yurtdışına çıkış yasağı koyamayacak

Yeni değişiklikler ile, kişisel verilerin korunması Anayasal güvenceye alınacak. Daha önce, vergi borcu nedeniyle, bizzat vergi dairesi tarafından yurtdışına çıkış yasağı konulabiliyordu. Şimdi bu konuda, yani yurtdışına çıkış yasağı konusunda karar, sadece hakimler tarafından verilecek.

Memurlar toplu sözleşme yapabilecek

Anayasa değişikliği, çalışma hayatında da çok önemli değişiklikler getiriyor. Bundan böyle işçiler, aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olabilecekler. Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplusözleşme yapma hakkı tanınacak, memurlara verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak. Greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan işyerinde neden oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev ve lokavt, dayanışma grevi ve lokavtı, genel grev ve lokavt, işyeri işgali, iş yavaşlatma, verim düşürme ve diğer direnişlere ilişkin yasaklar kaldırılacak.

Ombudsmanlık kuruluyor

Yeni değişiklikler ile, ‘Kamu Denetçiliği Kurumu’ (ombudsmanlık) oluşturulacak.

Askerlere sivil yargı yolu

Askerlere bazı suçlarda sivil yargı yolu açılacak. Siviller, savaş hali dışında askeri mahkemelerde yargılanamayacak.

Normal vatandaş, Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilecek

Anayasa Mahkemesi Anayasa değişiklikleri kapsamında, yeniden yapılandırılacak. Halen 11 asıl 4 yedek üyeli Anayasa Mahkemesi, 17 asıl üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra Meclis de 2 üyeyi, Sayıştay Genel Kurulu’nun gösterdiği 3’er aday arasından, 1 üyeyi ise baro başkanlarının avukatlar arasından göstereceği 3 aday arasından gizli oyla seçecek. Mevcut durumda, süresiz (kaç yaşında seçildiğine bakılmaksızın emeklilik yaşı olan 65 yaşına kadar) olan Anayasa Mahkemesi üyeliği 12 yıl ile sınırlandırılacak. 12 yıldan önce yaş sınırını dolduran üye emekliye ayrılacak. Ve en önemli değişiklik olarak; Artık sıradan vatandaşlar da Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilecek. Daha önce sadece mahkemeler, ana muhalefet partisi ya da TBMM’de 110 milletvekili topluca Anayasa Mahkemesi’ne başvurabiliyordu.

Genelkurmay başkanı da, Meclis Başkanı da Yüce Divan’da yargılanabilecek

Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları da Yüce Divan’da yargılanacak.

HSYK’nın yapısı: HSYK’nın halen 7 olan üye sayısı 22’ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 12’ye çıkarılacak. HSYK, 3 daire halinde çalışacak. HSYK’nın mevcut asıl ve yedek üyelerinin görevleri, seçildikleri sürenin sonuna kadar devam edecek.

Hürriyet
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Mahmut Övür, 09 Temmuz 2010

HANGİ PARTİ KAZANACAK, HANGİSİ KAYBEDECEK?

Görünen o ki, Anayasa Mahkemesi de artık zorlama kararlarla bir yere gidilemeyeceğini gördü. Bu son atakla, vesayetçi kurumların ömrünü biraz daha uzattı.

Ancak Türkiye toplumunun önüne de altın bir fırsat koydu. Önümüzde, hem kurumların yapısını değiştiren bir referandum var, hem de yeni bir anayasa yapma yolu.

"Evet" cephesinde AK Parti, Saadet Partisi ve BBP var.

"Hayır"cıların başını CHP çekiyor. MHP, BDP ise bu blokun önemli ayakları. DSP, DP, Türkiye Partisi de büyük olasılıkla bu blokta yer alacak.

Siyaset uzmanlarına göre bu anayasa paketiyle gelecek değişiklik aslında türban meselesiyle yakından ilgili. Daha önce türbanı üniversitelerde serbest bırakan Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddelerindeki değişikliği MHP desteklemişti. O günlerde oy oranı da neredeyse yüzde 20'lere dayanmıştı. Şimdi anayasa paketine karşı çıkarak bu kesimlerle bağını koparıyor.

Eğer referandum bu eksende gelişir ve yüksek oranda "Evet" çıkarsa siyaset yeniden şekillenecek. AK Parti büyük avantaj elde ederken, CHP'de büyük, MHP'de ise orta şiddette bir deprem yaşanır. Hatta bu partilerin liderleri bile değişir.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ovur/2010/07/09/hangi_parti_kazanacak_hangisi_kaybedecek
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
İSKENDER PALA REFERANDUMDAN UMUTLU

11 Temmuz 2010 07:53

Türkiye 12 Eylül’de, 12 Eylül darbe anayasasının antidemokratik hükümlerinden bazılarını ortadan kaldıran yeni Anayasa Paketini oylamaya hazırlanırken TSK'dan haksız bir şekilde atılanlar haklarını geri istiyor.

Türkiye 12 Eylül’de darbe anayasası ile hesaplaşmak için sandık başına gidiyor. Soldan sağa, darbenin tüm mağdurları değişimi heyecanla bekliyor

YAŞ kararlarıyla TSK’dan atılan subaylardan olan yazar İskender Pala gibi binlerce isim gaspedilen hakları için hukuki süreç başlatacaklarını söylüyor

Yeni anayasa paketiyle demokrasisi defalarca darbelerle kesintiye uğrayan Türkiye, ilk defa darbecileri yargılama imkanına kavuşacak. Anayasa paketi değişikliği geçici 15. maddeyi ortadan kaldırarak 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlere yargı yolunu açmayı hedefliyor.

Yeni anayasa paketi, yargı yolu kapalı olan HSYK ve YAŞ kararlarına itiraz hakkı tanıyor. Böylece, ‘meslekten men’ edilmiş veya edilecek hakim, savcı ve askerlere mesleğe dönüş ve iade-i itibar yolu açılacak. HSYK tarafından 2005 yılında Şemdinli’deki Umut Kitap Evi’ne düzenlenen bombalı saldırıyı soruştururken dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’a yönelik saptamaları nedeniyle meslekten ihraç edilen savcı Ferhat Sarıkaya, 12 Eylül darbesinin sorumluları hakkında dava açtığı için meslekten men edilen savcı Sacit Kayasu’ya, YAŞ ile TSK’yla ilişkisi kesilen İskender Pala ve benzer durumdaki binlerce hakim, savcı ve askere göreve iade veya kazanılmış haklarını isteme imkanı doğacak. Ordudan ihraç edilen 1665 kişi, emeklilik hakları, silah taşıma hakkı gibi çeşitli kazanımlarını mahkeme yolu ile geri alabilecek.

BAŞLARKEN

Türkiye 12 Eylül’de, 12 Eylül darbe anayasasının antidemokratik hükümlerinden bazılarını ortadan kaldıran yeni Anayasa Paketini oylamaya hazırlanırken uzmanlar ve konunun tarafları refandumdan ‘Evet’ çıkması durumunda nasıl bir ‘Yeni Türkiye’ yaşanacağını star’a anlattı. Türkiye, referandumla sadece darbe anayasasından kurtulmayı ve bireysel hak ve özgürlüklerini genişletmeyi oylamayacak, günlük hayatta sosyal ve ekonomik haklar da kazanılacak. Sendikal haklarla milyonlarca doktor ve öğretmen zam oranına itiraz etme ve daha fazla maaş isteme hakkını kazanacak.

Vergi borcu nedeniyle yurtdışına çıkış yasağına uğramayacak. Velayet davaları önemini yitirecek. Çünkü anne ve babalar, istedikleri an çocuklarını görme imkanına kavuşacak.

Ölümlerin yaşandığı Şemdinli’deki bombalama olayının faili olarak yargılanan askerlerde olduğu gibi, sanıklar sivil mahkemede müebbet alıp askeri mahkemede tahliye olmayacak.

Türkiye, ilk kez darbeci generalleri yargılama imkanına kavuşacak. YAŞ ve HSYK ya da yüksek yargı gibi verdiği kararlarda ‘itiraz yolu açık olmayan’ kurumların yaptığı olası yanlışların binlerce kurbanına da iade-i itibar yolu açacak.

Göreve döndüğümde hukuğun gereğini yerine getireceğim

12 Eylül Darbesini gerçekleştiren Kenan Evren hakkında iddaname hazırladığı için 2000 yılında Genelkurmay’ın şikayeti üzerine HSYK tarafından 2003’te meslekten ihraç edilen Savcı Sacit Kayasu: HSYK ihraç kararları değişti. Onlara yargı yolu açıldı. Bu çok önemli bir gelişme. İhraç kararı verilince o kişi avukatlık yapamıyor, devlet memuru olamıyor. Çok ağır bir ceza bu. Adam öldürenlere bile kamu mahrumiyeti cezası sınırlı olur. Bu kişiyi ölmeden öldürmek demek bunun önüne geçilmiş oluyor. İhraç kararı elbette verilmeli ama bunun sorgusuz sualsiz olması çok mahsurluydu. Gönül arzu ederdi ki en basit ceza bile yargıya başvurmaya tabii olsun. Devlet memurlarına açık ama hakim ve savcılara yönelik eksiklik. Hala atamamı bekliyorum. Savcılığa geri döndüğümde, hukuğun gereğini yapacağım.

-ÜLKÜCÜLER-

12 EYLÜL YARGILANSIN DİYE EVET DİYECEĞİZ

İdamla yargılanan Ülkücü Ahmet Ulu: Ben 12 Eylül darbesinde yaklaşık 12 yıl cezaevinde yatıp, işkence gördüm. Ben ve benim gibi düşünen eski ükücüler referanduma ‘evet’ diyeceğiz. Ülkücü kesimden de bu anlamda ciddi destek alıyoruz. Değişikliklerle binlerce insanı mağdur eden geçici 15. maddenin ortadan kaldırılacak. Bu nedenle 12 Eylül zihniyetinin yargılanması için düzenlemeyi kayıtsız şartsız destekliyoruz. Mağdurlara iade-i itibarının verilmesi için bu değişikliğe ‘Evet’ diyoruz. Kendimizi sorumlu olarak görüyoruz. Bunun için bir deklarasyon da yayımladık.

YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

MHP Mersin eski Milletvekili Ali Güngör: MHP ne yaptığını bilmiyor. Bu tavır ilkesizliktir. MHP’nin CHP ve BDP ile buluşması benim için sürpriz olmadı. Onlar kadar bile tutarlı olamadı. Yeni bir anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı var.

-SOLCULAR-

KÜRTLER OLARAK HAYIR DEME LÜKSÜMÜZ YOK

Yüksel Avşar (KADEP Genel Başkan Yard.): 12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi’nde yaşadığım işkenceleri hala unutmadım. Ne zaman o işkenceleri hatırlatan konuşmalar olsa o gece uyuyamam. Her seferinde inciniyorum. Bu yüzden Anayasa değişikliğine “Evet” diyeceğim. Zaten hayır deme lüksüm yok. “

ERGENEKON’LA DARBECİLERİ KONUŞTUK ŞİMDİ ASKER KIŞLASINA DÖNECEK

78’liler Derneği Başkanı Celalettin Can: 12 Eylül’ün ardından kontrollü demokrasiden kurtulmak için epey mesafe katettik. Özellikle Ergenekon süreciyle darbeleri ve darbecileri konuşmaya başladık. Anayasa paketi, askerin yargıda ki etkisini azaltıp, sivillerin sesini arttırıyor.

-ASKERLER-

ÜNİFORMAMI OLMASA DA BÜTÜN HAKLARIMI ALACAĞIM 

1996’da YAŞ kararlarıyla ordudan ihraç edilen Prof. İskender Pala: YAŞ kararları bağlamında mağdur edilen pek çok insanın idade-i itibar, daha önce gasp edilen bir takım hakların iadesi şeklinde bir yola başvuracak. Adil mahkemelerin ve hukuk devletinin işlerliği kendiliğinden ortaya çıkmış olacak. Şu anda 1.665 aile YAŞ kararlarından mağdur durumda, pek çoğu çocuğunu bile okutamaz halde. Türkiye’de daha standartları yüksek bir hayatın başlaması açısından anayasa değişikliği paketi referandumdan onay alır umarım. YAŞ kararı ile ihraç edilen insanların pek çoğunun ellerinden alınmış olan emeklilik hakkı var. Silah taşıma hakkı. Belirli kurumlara girme hakları ihlale uğramış hakları için Türk mahkemelerine başvuracak ancak mahkeme ne karar verir bilinmez. Tekrar üniforma verileceğini sanmıyorum... TSK’ya ait haklarımızın hepsi elimizden alındı, sadece emekli sandığına bağlı haklarımız kaldı bu da o dönemde almamız gereken... Emekli sandığı da yanmış oluyor... Yargıya başvuracağım...

Yeni anayasa normale dönüş anlamına gelir

28 Şubat döneminde YAŞ kararlarıyla ihraç edilen ASDER Genel Başkan Yardımcısı emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğlu: İrticai faaliyetlerde bulunduğumuz gerekçesiyle ile zorunlu olarak emekliye ayrıldık. O dönem, albaylar, subaylar, pilotlar, hakimler YAŞ kararı ile zorunlu olarak görevden uzaklaştırıldılar. Kısacası dindar insanlar askeriyeden men edildi. YAŞ kararları yargıya kapalı olunca toplum ve silahlı kuvvetler yıpranıyodu. YAŞ kararlarına yargı yolunun açılması hukuk devletinin işleyişini yani normal olan sürece dönülmesi anlamına gelir. Temennimiz yeni anayasa maddesi ile geriye dönük olarak zarar gören kişilerin hukuk yolu ile haklarını geri kazanmalarıdır.

Star
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
En ÖNEMLİ değişiklikler:

1- Yargının, işleyiş üzerindeki "darbeci" ve engelleyici etkisini kıracak YENİ BİR yapıya kavuşturulmasıdır. Mesela başörtüsü yasağının kaldırılmasına direnen yüksek yargı organlarına çeki düzen geliyor. Etkileri kırılıyor, güçleri dağıtılıp azaltılıyor.

2- Ordunun ve yargının kendi kafasına (keyfi bilir ölçülerine) göre personelini atmasına fren geliyor. Bugüne kadar atılmış personel haklarına kavuşuyor.

3- Askerin kendi mahkemesinde, askeri zihniyete ve trende göre yargılanması dönemi kapanıyor. Bundan böyle askeri yetkilileri sivil mahkemelerde yargılanırken görebileceğiz.

4- Şehit ailelerine, gazilere, kadınlara, çocuk ve özürlülere daha fazla haklar tanınması.

5- Memurların toplu sözleşme imkanına kavuşarak güçlenmesi.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
12 Eylül 2010 günü yapılacak Referandumda oylanacak "Anayasadaki Kısmi Değişikliğe" HAYIR verme çağrısı yapan Mhp, Bdp ve Chp, niye HAYIR denilmesi gerektiğini tabanlarına anlatamayacaklar. Özellikle Mhp için tehlikeli zamanlar başlıyor. Eski ülkücelerden kimileri uyarıyorlar: "Hayır kararı, Partinin baraj altına inmesine yol açabilir!":

http://www.habervaktim.com/haber/130690/mhp_bunu_nasil_izah_edecek.html
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Referandumdan 'evet' çıkarsa ne olur?

11 Temmuz 2010 Pazar 15:48

Anayasa değişiklik paketinin referandum sonucu yürürlüğe girmesi halinde, Anayasa Mahkemesindeki denge büyük oranda değişecek.

Özal, Demirel ve Gül'ün atadığı üyeler hassas ve kararları etkileyici bir SAYIYA (9'a) ulaşacak.

internethaber
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Soru:
Referandumda Neyi Oylayacağız?

Cevap:
Musa'nın peşinden mi gideceğiz, Firavun'un despotizmine dönüş isteğimizi mi belirteceğiz. Yoksa Samîri'nin peşinden mi gideceğiz!

İşte bunu oylayacağız...
 

Ezrak Yektâ'

NisyanDireniŞ
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
629
Tepkime puanı
84
Puanları
0
Sadece darbecilerin yargılanması yolu için bile evet. Gerçi o yol selamete erer mi meçhul lakin denemeye değer...
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Referandumdan 'evet' çıkarsa ne olur?

11 Temmuz 2010 Pazar 15:48

Anayasa değişiklik paketinin referandum sonucu yürürlüğe girmesi halinde, Anayasa Mahkemesindeki denge büyük oranda değişecek.

Özal, Demirel ve Gül'ün atadığı üyeler hassas ve kararları etkileyici bir SAYIYA (9'a) ulaşacak.[/I]

yav anlamadım şimdi,
ne yani Demirel denen (....) malum şahsın seçtiklerini Rahmetli özal ve gül'ün seçtikleriyle nasıl aynı kabın içine koyarlar aklım almıyor,
kendisinden sora gelen fir'avn'ın seçtikleri bile onun seçtiklerinden çok daha bizlere yakın kişiler değil midir?

onun seçtiği hangisi bir kez olsun müspet bir oy kullanmıştır ki?!...
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Abdurrahman Dilipak

REFERANDUMA “EVET” DİYECEĞİM

12 Temmuz 2010 04:16

Referanduma “evet” diyeceğim, çünkü “kırmızı şapkalı kız” masalını okuyalı çok oldu!

Referanduma “evet” diyeceğim, çünkü adalet, barış, özgürlük istiyorum.

Bu paket bunu sağlayacak mı?

Yetersiz, eksik, içinde yanlışlar da var, ama doğru yönde ileri doğru atılan ve eskisi ile kıyaslanamayacak kadar önemli bir reform paketi..

Bu referanduma “hayır” demek, benim gözümde, derin devlete, çeteye, militarizme evet demek anlamına geleceği için ben değişime evet diyeceğim..

Yargının siyasetin vesayeti altına alınmasına sonuna kadar karşıyım..

***

Birileri diyor ki, “Bu iş böyle parça parça olmaz, toptan bir değişiklik lazım.” İyi ya, bu mini reform paketi, bu toptan değişikliğin önünü açmak için yapılıyor.

Çünkü toptan değişikliği teklif eden partiyi kapatmakla tehdit eden bir yapı var karşınızda. Aynı şekilde, değişikliği Anayasa Mahkemesi’nde iptal ettirmeye yemin içmiş bir CHP ve CHP’den gelen her talebi emir telakki eden birtakım adamlarla bu işi nasıl yapacaksınız?.

Düzen böyle kurulmuş..

“Uzlaşma” diyorlar, kiminle uzlaşacaksınız? Derin devletle mi, Ergenekon’la mı, Masonlarla mı, MOSSAD’la mı, Koç’la mı, Doğan’la mı? Yoksa halkla mı? Evet, referandum halkla uzlaşmanın adresidir ve bugün yapılan da budur..


Vakit
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Ahmet Kekeç

HAYIR’CILARIN BÜYÜK YALANI

12 Temmuz 2010 04:15

Siz bakmayın, “Referandum 12 Eylül’cülere yargı yolunu açmıyor” deyip, ertesi gün ters parende atarak, güya “kıvırmaya” çalışan cahil cühela takımına...

Referandum, 12 Eylül’cülere yargı yolunu açıyor.

Hem de öyle bir açıyor ki...

Darbeciler eliyle anayasaya çakılmış geçici 15. madde “lök” gibi orada durduğu sürece, bırakın “darbeciler yargılansın” cümlesini telaffuz etmeyi, 12 Eylül’e toz bile konduramıyordunuz.

Bu iş bitti...

Şişe kırıldı, cin çıktı...

Referandumdan “evet” çıkması durumunda, “anayasal dokunulmazlık” zırhının arkasına gizlenenlerin uykuları kaçacak.

Gerisi “yargı”yı ilgilendiriyor.

star
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Referandumda Ne Oy Vereceksiniz?

Kanal7 anketine katılınız:

http://www.haber7.com/haber/20100712/Referandumda-oyunuz-ne-olacak-ANKET.php

Şu andaki durum:

Evet 6531 (48.5%)
Hayır 6589 (49%)
sandığa gitmeyeceğim 338 (2.5%)

Not

Her İp'den bir oy verilebiliyor. Yorumculardan birisi ayrı ayrı 7 oy attığını, birisi de 50 oy attığını iddia ediyor ama ben denedim. 1 oyumdan sonrasını kabul etmedi.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Ekrem Kızıltaş - Milli Gazete

2010-07-12

AYM Raportörü Osman Can'ın, mahkemenin değişikliklerle ilgili olarak esastan denetim yapması halinde, kararın yok hükmünde sayılması şeklindeki teklifi, başka birtakım karışıklıklara sebep olabileceği gerekçesiyle pek hoş karşılanmamıştı...

AYM'nin müdahelesini hafif bir şekilde gerçekleştirmiş olması sebebiyle, bu ihtimalden bahsetmek pek anlamlı değil.

Can'ın pek kabul görmeyen teklifinden sonraki günlerde Doç. Dr. Mustafa Şentop tarafından yapılan bir teklif, tam da bugünlerde hatırlanmaya ve üzerinde düşünmeye değer.

Şentop, 1 Temmuz 2010 tarihli Zaman'ın yorum bölümünde yayınlanan 'Hukukun araçsallaştırılmasına Meclis sessiz kalmamalı' başlıklı makalesinde, 21 Ekim 2007'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili referanduma beş gün kala, anayasa değişikliği metnine TBMM'nin ilaveler yaptığını ve AYM'nin buna itiraz etmediğini hatırlatarak; esasla ilgili bir müdahele durumunda, o zaman yapıldığı gibi, TBMM'nin referandum metnine bazı ilaveler yapabileceğini hatırlatmıştı...

Hükümet, mevcut anayasa değişikliği metnini aynen koruyarak referanduma götürmek yerine, AYM ve HSYK'nın Anayasa'nın sınırlarını zorlayabilecek faaliyetlerini engelleyebilecek bazı ilaveler yapabilse keşke...

Artık, Şentop'un gündeme getirdiği gibi, değişikliklerin yürürlüğe girdiği tarihte mevcut üyelerin görev sürelerinin sona erdiğini belirten geçici bir madde mi olur, yoksa sınırı aşan kararları yok hale getirecek başka bir şey mi, onu ilgililer bilir...
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
AP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA TARİHİ BİR ÇAĞRI!

12 Temmuz 2010 09:43

Anayasa değişiklik paketinin sosyal demokrat değerler getirdiğini vurgulayan AP Sosyal Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı Swoboda'dan CHP ve Kılıçdaroğlu'na "Bu paketin arkasında durun ve destekleyin" çağrısında bulundu.

cafesiyaset
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
ERGENEKON VE PKK'NIN REFERANDUM İTTİFAKI

İşçi Partisi hayır kampanyası başlattı

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisi (İP) de CHP, MHP ve BDP gibi anayasa paketine "hayır" oyu verecekler cephesine katıldı.

habervaktim

***

Yorum:

Pakete peşin peşin hayır demeyi düşünen MHPliler, Pkk (Bdp) ve Ergenekoncularla aynı safta buluştuklarını fark edebiliyorlar mı? Şu işe bak, birisi vatan satılıyor diye ulusalcılık oynar; öbürü Türkiye bölünemez diye milliyetçilik satar; hep beraber gider vatan satıcısı bölücü terör örgütüyle aynı safta, el ele Türkiye'nin kaderini oylarlar!

Kıyamet alameti zahir. Ya da Allah herkesin içini dışına çeviriyor.

Allah'ın izni ile bu necip millet (ülkücüsüyle, solcusuyla, dindarıyla vs.) bu çirkin oyunu bozacaktır.
 

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Yorum:
Pakete peşin peşin hayır demeyi düşünen MHPliler, Pkk (Bdp) ve Ergenekoncularla aynı safta buluştuklarını fark edebiliyorlar mı?

aslında yok birbirimizden farkımız!
ama biz... osmanlı bankasıyız!
diye kandırırdı milleti bi zamanlar bir yahudi bankası...
ne kadar da uyuyor bugünkü manzara ile,

aslında yok birbirimizden farkımız, ama biz...
"ergenekon'un çocuklarıyız"
biri türk, biri kürt...
aralarındaki farksa, sadece bir harfin yer değiştirmiş olması!
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Evet arkadaşlar referandumda oylarınızı hangi yönde kullanacaksınız?
 
Üst