Referandumda Evet Diyen ÜNLÜLER

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
SEZEN AKSU: EVET

Eksiklerine rağmen evet diyeceğim. Dört dörtlük, gerçek bir toplumsal uzlaşmayla hazırlanacak çok daha kapsamlı ve özgürlükçü nihai şeklini alana kadar da evet demeye devam edeceğim.


SİNAN ÇETİN: EVET

Devletlerin seçilmişler tarafından yönetilmesini sağlamak atanmışların seçilmişlerin iş yapmasını engellemek ve bir daha darbe olmamasını garanti almak adına.


TEOMAN: EVET

Kararımı AKP`yi değil, anaysa değişikliğinin Türkiye`ye iyi geleceğini düşünürek verdim: Evet! Bence şu anda yapılması gereken; eksiklik olsa da halihazırda elimizde olan bu paketi desteklemek. Tartışmanın sadece 12 Eylül üzerinden yürümesi beni rahatsız ediyor. Oysa pakette daha pek çok demokratik hak mevcut. Erdal Eren, tabii ki 12 Eylül cuntası vahşetinin simge ismi. Ama bu dönemin mağdurları yüz binlerce kişi, hatta artçı dalgalarıyla bütün Türkiye.


YEŞİM SALKIM: EVET

Referandumda evet oyu vereceğim. Çünkü bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Herkesin hayrına olacak şeyler varsa anayasa bile değişmelidir.


ORHAN GENCEBAY: EVET

12 Eylül anayasasının değişmesini istemekle birlikte bunun bir konsensüs dahilinde olması gerek. Bu referanduma giderken halkımızın tüm bu detayları bilmediğinden eminim. Bilmesi de mümkün değil.

Halkımız neye evet, neye hayır dediğinin farkında olmayabilir. Kimse halkımızı kandırmak niyetinde olmaz, öyle bir şeyi aklımın ucundan geçirmek istemiyorum. İyi olanı yapmaya çalışırlar diye düşünüyorum. Ama bunu halkımıza iyi anlatmalıyız. Anlayabilirsek referandum daha sağlıklı olur.


HALE SOYGAZİ : EVET

Sanatın tüm alanlarında olduğu gibi sinemanın da darbeden olumsuz etkilendiğini dile getiren Hale Soygazi, "Birlikte çalıştığım yönetmenlerden Zeki Ökten, Ali Özgentürk, Atıf Yılmaz ve Şerif Gönen hapse girmişti.


900 film yasaklanmış, Yılmaz Güney'in filmlerini ellerinde bulunduranlara teslim çağrısında bulunulmuştu. Sanatçılara yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti." diye anlatıyor. Ünlü oyuncu, "Türkiye'de yaşayan herkesin hele sanatçıların fikirlerini özgürce söylemesinden yanayım." diye konuşuyor.


Anayasa'nın tümünün değişimi için referandumu bir fırsat olarak gören Hale Soygazi,12 Eylülzihniyetiyle hesaplaşmak gerektiği görüşünde. Referandumda 'evet' oyu verenlerin AK Parti'yi desteklediği gibi bir algıyı da doğru bulmuyor.


12 Eylül anayasasını tasfiye eden hangi parti olursa olsun destekleyeceğini vurguluyor. CHP'nin uzun zamandır bütün kurumlarıyla düzenin bozulmaması için çaba gösterdiğini ve darbelerden rahatsızlık duymadığını savunan Soygazi, bu partinin 'hayır' oyu vermesine de şaşırmadığını söylüyor.


"12 Eylül'deki referandumda 'evet' oyu çıkarsa demokrasiye ve çoğulculuğa olan inancımız artacak." diyen sanatçı, 'hayırcı'lara da şu soruyu yöneltiyor: "Hayır dediniz ve anayasa değişmedi. O zaman ne olacak? Bu daha vahim değil mi?"


Ünlü oyuncu, paketteki en önemli değişimlerden biri olarak da kadına, çocuğa ve özürlülere pozitif ayrımcılık maddesini görüyor. Kadın haklarına saygının kağıt üzerinde olduğunu savunan Soygazi, paketteki bu maddeden umutlu:

"Tüm kurumlarda kadın haklarına önem veriliyor gibi görünüyor ama iş fiiliyata geldiğinde, iktidar ve para erkeklerin elinde olduğu için, kadın ikinci planda kalıyor. Paket bunu engelleyebilir. Anayasa bu zihniyeti değiştirecek sihirli bir değnek değil ama en azından kadın geniş haklar verecek ve güvence sağlayacak."

ORHAN PAMUK: EVET

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk 12 Eylül'de yapılacak referandumda oy kullanması durumunda tercihinin 'Evet' olacağını açıkladı.

Manzaradan Parçalar adlı yeni kitabı için Türkiye'de bulunan Pamuk, NTV'nin sorularını yanıtladı.

Anayasa değişikliğini onaylamanın “AKP’yi desteklemek ya da hükümete güvenoyu vermek anlamına gelmeyeceğini” belirten yazar Pamuk, referandumda “evet” oyu kullanıp, seçimlerde AK Parti’ye oy atmayacak çok sayıda kişi olabileceğine de dikkat çekti.

1980 askeri darbesiyle birçok insanın büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Pamuk,12 Eylülile hesaplaşmak gerektiğini ifade etti.

Orhan Pamuk, yeni Anayasa’yı, bu hesaplaşmanın yolunu açan bir kapı olarak gördüğünü vurguladı.

Anayasa’nın kabul edilmesi durumunda darbe dönemi yöneticilerine yargı yolunun açabileceğine de işaret eden Pamuk, yargı süreci başlamasa bilereferandumsayesinde 12 Eylül’ün vicdanlarda mahkum edileceğini sözlerine ekledi.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Benim başta olmadığım ünlü listesine liste mi derim ben :)
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
-Evet diyen Ünlüler: E
-Hayır diyen ünlüler: A, I

i, o, ö, u, ü şu an çekimser pozisyondalar.. :)
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Halil Ergün de evet diyor, baskın Oranda en şaşırtıcı olanı Baskın Oran
 
Üst