redyellow
Kıdemli Üye
- Web sitesi
- redyellow.besaba.com

Tayland Konsolosluğu'na saldırdılar
Doğu Türkistan Maarif Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Tayland'da bekletilen 200 Doğu Türkistanlının Çin'e iade edileceği gerekçesiyle, Zincirlikuyu'daki Tayland Konsolosluğu binasına saldırdı. Konsolosluk binasının kapısını ve camlarını kırarak içeriye giren grup, içerideki klasör ve evrakları sokağa döktü.
Ellerinde Doğu Türkistan bayrakları bulunan grup, saat 23.00 sıralarında, Kore Şehitleri Caddesi, Mithat Ünlü Sokak'ta bulunan Tayland Krallığı İstanbul Konsolosluğu önüne geldi.
Grup, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden kaçarak Tayland'a sığınan yaklaşık 200 Doğu Türkistanlının tekrar Çin'e iade edileceği gerekçesiyle protesto gösterisi yapmaya başladı.
Haber aynen böyle.
"SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİNDEN KAÇARAK"... deniliyor haberde.
Çin kimseye baskı yapmıyorrrrrr, doğu türkistanda baskı yooookkkkk diyen vicdanını kaybetmiş Maocu çin uşaklarına soruyorum:
BU KİŞİLER ÇİNDEN NİÇİN KAÇMIŞ OLABİLİR SİZCE?
HÜRRİYETTEN Mİ SIKILMIŞLAR? ÖZGÜRLÜKTEN Mİ SIKILMIŞLAR?
Bu insanlar niçin taylanda kaçıyorlar vatanlarını bırakıp???

Srebrenitsa katliamını soykırım olarak niteleyen ve kınayan BMGK tasarısı, çoğunluk tarafından kabul edilse de Rusya tarafından veto edilmiş.
Eee…. atalarımız ne demiş: İT İT'İ ISIRMAZ!

70 yaşındaki görme engelli ve felçli kadına tecavüzden yargılanan sanık 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış.
Mahkeme, sanığa iyi hal indirimi uygulandığını açıklamış.
70 yaşındaki bir kadın.
Görme Engelli.
Felçli.
Tecavüz ediyorlar.
Mahkeme bu namussuza İYİ HAL İNDİRİMİ uyguluyor!
Bu kararı alanların vicdanları var mı acaba?
Çok ağır şeyler yazacağım ama dilimi tutuyorum!
Yazıklar olsun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koalisyon için ‘Başbakanlık’ önerdiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Geçmişte koalisyon ortağı oldukları dönemde Başbakan Bülent Ecevit’in de kendisine Başbakanlık teklifinde bulunduğunu ama bu teklifi de geri çevirdiğini” söylediği öğrenildi.
Haber aynen böyle.
Bahçeliye başbakanlık teklif etmeyin de ne teklif ederseniz edin

Erdğan diyor ki CUNTACILARA MEYDAN OKUDUK, DARBECİLERİN KARŞISINA DİKİLDİK.
Darbeciler, cuntacılar kimdi bunlara göre: ERGENEKONCULAR; BALYOZCULAR.
Bunlar tek tek içeri tıkıldı.
peki daha sonra ne oldu: AKP ve CEMAAT kavga edince bunların hepsi tahliye edildi ve AKPLİLER de CEMAATİN ORDUYA KUMPAS KURDUĞUNU iddia ettiler bu davalar için.
Bu durumda eger ergenekoncular, balyozcular darbeciyse bunların karşısına dikilen akp değil cemaat olmuş olmuyor mu?
Akp de darbecileri, cuntacıları içerden çıkartan parti olmuyor mu?

MHPli yusuf halaçoğlunun chpye dinsiz parti dediği iddia ediliyor.
Yusuf halaçoğlu da "ben chpye dinsiz vs. demedim, AKPLİLER ÖYLE DER dedim" diye açıklama yapıyor.
Ama dinleyen kim, her taraftan saydırıyorlar halaçoğluna!
Halaçoğlunun işi zor!

Bir süredir tbmm divan oluşturulmasında mhp ve hdpnin eşit sayı olup olmaması tartışılıyordu, mhp vekil sayısana göre değil eşit vekil olduğu için oy oranına göre olmasını, dolayısıyla mhpnin hdpden fazla sayıda temsil edilmesi gerektiğini söylüyordu.
Dün 3 parti arasında uzlaşma sağlanmış, AK Parti, CHP ve HDP TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 üyeye çıkarılmasın konusunda ve paylaşımında görüş birliğine vardmış.
Buna göre; Başkanlık divanında AK Parti'den 8, CHP'den 4 ve MHP ile HDP ise 3'er üye temsil edecekmiş.
MHPnin dediği olmamış yani.

MHP'de siyaset yapan ünlü oyuncu Mehmet Aslan bir televizyonda yaptığı konuşmada chpnin tbmm başkanlık seçimindeki mhpye eleştirilerini cevaplarken "chp de baykal yerine adam gibi adam çıkartsaydı" demiş.
Daha önce söylediğimi tekrarlayım:
AKP çok şanslı bir parti, muhalefet iktidarı bıraktı birbirini yiyor!
Sonra da biz niye iktidar olamıyoruz, akp neden çok oy alıyor vs. deyip millete kızıyorlar.
Bu kafayla siz nasıl iktidar olabilirsiniz ki ey muhalefet????