Rasulullahın dönemi ile günümüz

Ebuserdar

Üye
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
52
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Rasulullah yaşadığı dönemi ile günümüzün imani,sosyal ve kültürel yönlerden benzerlikleri ve farklılıkları nelerdir?
Kıymetli arkadaşlar bu iki dönemi irdelemenin birçoğumuz açısından,bir çok meselenin zihnimizde aydınlanmasına vesile olacağına inanarak formu açıyorum.İnşallah hayırlı olur
 

şahcan

Üye
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
50
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Ce: Rasulullahın dönemi ile günümüz

Allah razı olsun kardeş,yazıları okurken yazınla karşılaştım.Çok güzel bir konu açmışsın.Herşey belki de bu sorunun anlaşılması ile çözülecek.Cevap vermeye çalışayım:
-İmani yönden baktığımız zaman,Allahın Rasülünün başından geçen şu olay iki dönem arasındaki benzerlikleri ortaya koyar.Mekkenin ileri gelenleri Allahın rasülünü üzgün bir şekilde Kabe'nin kenarına oturmuş düşünürken görünce ,kendi soylarından birisi olması hasebi ile acıyorlar ve Rasüle yaklaşıp ya Muhammed aramızdaki arbede bitsin diyorlar.Allahın Rasulü:
-Tamam bitsin ben sizden fazla bir şey istemiyorum,sizi sadece bir kelimeyi söylemeye davet ediyorum,diyor.
-Hemen söyleyelim bir kelime değil on kelime söyleyelim.
-Bitti bu iş,diyorlar.Allahın Rasulü:
-O zaman ''LA İLAHE İLLALLAH'' deyin,diyor
Müşrikler öfkeden mosmor olmuş bir şekilde yerlerinden fırlayarak:
-Hayır sen bizi ağır bir yükün altına çağırıyorsun,diyorlar.
Çünki müşrikler bu kelimeyi söyledikleri zaman bir taahhüdün altına gireceklerini biliyorlar.Nedir bu taahhüd,nedir sözleşme:
-La :hayır,kabul etmiyorum,red ediyorum.
İlahe:bütün ilahları(sahte ilahları)
illallah:Ben ilah olarak sadece Allahı kabul ediyorum.İlah olabilecek herşeyi reddediyorum sadece Allahı kabul ediyorum ve O'nun istediği gibi yaşamaya söz veriyorum,demek.
Bütün zamanlarda bu böyledir,ne zaman insanlar sadece Allaha kulluk etmeye çağrılsa bilelim ki bu davete karşı çıkanlar mutlaka,şirk içindedir ve de Allahın affetmeyeceği yegane güneh şirktir.
Şİrk nedir?Yalın bir tanım yapalım,şirk koşanlar Allahı inkar etmez tıpkı Mekkeli müşrikler gibi.Biz Allaha inanırız derler,ama, Mekkeliler putlarada taparız derlerdi.
Şİmdide aynı değil mi,Kişiler ''canım bende müslümanım,ama istediğim gibi yaşarım demiyormu?Diyorsa ne yapmış oluyor?O zamanla bu zaman arasında fark kalıyor mu?
Sosyal yönden de durum aynı,o zaman müşrikler ellerinden gücün alınıp bir başkasına geçmesini istemiyorlardı.Taptıkları putlar onlardan birşey istemiyordu.Ama Allah gücü onlardan alacaktı.Bir köle hangi haklara sahipse onlarda aynı haklara sahip olacaklardı.Bir köle ile eşit olmak kabul edilebilirmiydi?
Şimdi farklı bir şey mi var kimse elindeki gücün ne adına olursa olsun gitmesini istiyor mu?
Allah için biraz düşünelim herşey ortaya çıkar.Çünki Hak (islam )geldi.
Allah, takva sahiplerini (inanarak ve inançlarını uygulayarak) zafere ulaşmaları dolayısıyla kurtarır. Onlara kötülük dokunmaz ve onlar hüzne kapılmayacaklardır. (ZÜMER SURESİ / 61)
 
Üst