Ramazan-ı şerif ayı ve fazileti 2

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
RAMAZAN-I ŞERİF AYI VE FAZİLETİ 2

Bismillah.Elhamdulillah. Bu Ramazan-ı şerif ayı, on bir ayın sultanı ümmeti muhammedin ayıdır.Gündüzleri oruçla ,geceleri ise teravih namazlarıyla ihya edilir.Ramazan-ı şerif ayı Kur’an ayıdır. Bu itibarla Kur’an okumasını bilen herkes , bu ayda hatim yapmalı, mukabelelere gitmelidir.

Bu ayın Kur’an ayı olmasının sebebi,Kur’anı kerim’in Kadir gecesinde peygamberimize aleyhisselam birinci kat semadan parça parça, yeri geldikçe, vahiy yoluyla , Cebrail aracılığıyla indirilmesi , yani Kadir gecesinde ilk ayetlerin inmesi bu ayın Kur’an ayı olmasına sebep olmuştur.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem Ramazanda Cebrail aleyhisselam ile mukabele ederdi. Vefat edecekleri yıl Ramazanda Cebrail aleyhisselam ile iki defa mukabele yapmıştır.

Hadisi şerifte buyuruldu ki;”Allahu teala ,benim ümmetime Ramazanı şerifte beş şey ihsan eder ki; bunları hiçbir peygambere vermemiştir.”

1-) Ramazan -ı şerifin birinci gecesi, Allahu teala müminlere rahmet eder,rahmet ile baktığı kuluna hiç azap eder mi?
2-) İftar zamanında oruçlunun ağız kokusu ,Allahu tealaya misk kokusundan daha güzeldir.
3-) Melekler Ramazan-ı şerifin her gece ve gündüzünde ,oruç tutanların af olması için dua ederler.
4-) Ramazan-ı şerifte Allahu teala oruç tutanlara cennette yer tayin eder ve “Ey cennet; yakında dünya mihnet ve sıkıntılarından kurtarıp ,ikram ve rahmetime kavuşturacağım kullarım için süslen ve hazır ol.” Buyurur
5-) Ramazan – ı şerif’in son günü gelince “ Ramazan –ı şerifte oruç tutan bütün ümmetimi af eder”

Allah bizi bu sayılan zümreden eylesin amin.Ramazan ayı sabır ayıdır. Çünkü gündüzleri açlığa ve susuzluğa katlanmak, geceleri ise namaz ve ibadetlere dayanmak gerek, Hele de şu kısa gecelerde ,uykuyu tam alamadan sahura,uzun gün boyunca, açlığa susuzluğa katlanmak akşam iftar, peşine teravih derken uyku.. İşte Ramazan sabır ayıdır ama samimi olarak ve sırf Allah rızası için yaptıysa bunları, sabrın sonu cennettir buyuruyor peygamber sallallahu aleyhi vessellem efendimiz.

Ramazan ayında teravih namazını kılmanın fazileti çoktur.Hazreti Aliden radıyallahu anh teravih namazının fazileti soruldu da. Hazreti Ali (radıyallahu anh) şöyle buyurdu;”Herkim Ramazan-ı şerifin ilk gecesi teravih namazı kılarsa o kimsenin bütün günahlarını hak teala af eder.İkinci gecesinde teravih kılan kimsenin ana babasının günahları afolunur.Üçüncü gece de teravih kılanlara melekler o kula derler ki ;’sana müjdeler olsun hak teala hazretleri senin ibadetini kabul buyurdu istediğin şerefe kavuştun günahlarını afv etti……” Bu şekilde her gecenin kendine özel bir fazileti var. Ben kısa tutmayı uygun gördüm.

Teravih namazları kadın erkeğe sünneti müekkede olup yirmi rekattir. Cemaatle kılınabileceği gibi tek başına da kılınabilir. Yatsı namazından sonra ,vitir namazından önce kılınır.Teravih namazını hiç kılmayacağım diyenlere hitaben duyurulur ki; Peygamberimiz sallalahu aleyhi vessellem buyurdu ki;” Allahu teala Ramazan ayında orucu farz kıldı. Bende teravih namazını Müslümanlara sünnet kıldım” ve bir başka hadisi şerifte de “ Benim ve raşit halifelerimin sünnetine uyun” buyurmuştur.

Teravih namazlarını cemaatle kılmak sünnettir.Mekke de ve Medine de teravih namazları hatimle kılınıyor.Her gece de bir cüz bitiriliyor. Allah bizlere de Ramazanda umre ve vakit gelince hac yapmayı nasip eylesin.,

İslamın temel esaslarından biri olan Ramazan orucu, ergenlik çağına gelmiş ve akıllı her müslümana farz olan bir ibadettir.

Oruç;imsak vaktinden iftar vaktine kadar yemek, içmek ve cinsi münasebetten uzak durmak demektir.


10 Eylül 2007
28 Şaban 1428
Pazartesi
Alper...
 
Üst