Ramazan Geliyorrrrr Çok şükür

zorbey

Paylaşımcı
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
352
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
S.A Arkadaşlar

Yine bir ramazan geliyor,Allah hepimizi hayırlısıyla kavuştursun ve istifade etmeyi nasip etsin inşallah..:hosgeldin: RAMAZAN

Daha 5 gün var ama napim ufak ufak Ramazan iklimine girelim değilmi dostlar...

Bu haftaki Zaman / Ailem ekinden bir metin sunmak istiyorum sizlere...Haydi istifadeye buyrun.


"Alemlere rahmet olan Efendimiz’den öğrendiğimiz, “Ey Rabbimiz, bize Receb ve Şaban ayını mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır” dualarıyla yine yeni bir Ramazan iklimine giriyoruz. İçinde bulunduğumuz Şaban ayı, kısa süre önce ihya ettiğimiz Berat Kandili, bizi tarifi mümkün olmayan bereket esintileriyle sarıyor. Yine Efendimiz’in “Recep ayı Allah’ın, Şa’ban ayı benim, Ramazan ayı ise ümmetimin ayıdır” buyurduğu gibi Efendimiz’in mübarek ayından, ümmetin rahmetine vesile olacak Ramazan’a doğru ilerliyoruz. Ramazan ayı ki, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur” müjdesiyle bütün mü’minlerin yüreğini titretmektedir.


ramazan.jpg


Özel dünyamızda daha dindarlaşıyoruz Ramazan’da. Çevremize baktığımızda da insanların daha anlayışlı, daha huzurlu olduğunu görmek bizi şaşırtmıyor. Dayanışma, kaynaşma, İslam aleminin ve insanlığın ıstıraplarına birlikte üzülme, zor durumda olanlara el uzatma duyguları insanımızı çepe çevre sarıyor.

Üç aylar içinde ilerledikçe, gönüllerin yumuşadığı, rahmet pencerelerinin birer bire açıldığı geceler, günler ve anlar birbirini izliyor. Ramazan ki, her günü ve her ânı rahmet, mağfiret ve selamettir.

* Şükür duygusu
Nimetler her zaman var, imkanlar her zaman elimizin altında olabilir. Ama Ramazan başka bir iklim. Kur’an ve oruçla gelen bereket, şükür duygusunu da ziyadeleştiriyor. Bir kuru ekmekle birlikte şu sıcak günlerde bir yudum suyun kıymetini daha fazla idrak ediyoruz. “Rabbim sebil gibi rahmetinden gönderdiğin su nimetine hadsiz şükürler olsun.” diyor, acizliğimizi, aslında şükürde ne kadar gerilerde kaldığımızı idrak ediyoruz.

* Öğrenmenin yaşı yok
Bu ayda hep yeni şeyler öğreniyoruz. Öğrendiklerimiz manalarını daha iyi anlamaya başlıyoruz. Zihnimizde, kalbimizde yepyeni farklı pencereler açılıyor. Kur’an’la çok daha fazla hemhâl oluyor. Bilmiyorsak bu ayda öğreniyoruz okumasını, yavaş okuyorsak bu ayda hızlandırıyoruz okuyuşumuzu. Gayret ediyoruz, yılmıyoruz.

* Yardımlaşma zamanıZekat için belli bir vakit yok. Dinen zekat düşen malınızın üzerinden bir yıl geçtiğinde zekatın verilmesi gerekiyor. Ama Ramazan’da yapılan ibadetlerin 1’e 10, 1’e 70, hatta 1’e 700 kat sevap getirdiğini bilen müslümanlar, zekatlarını Ramazan’a denk getirip hem rahmet hazinesinden yararlanmayı, hem de muhtaç durumdaki insanları Ramazan ayında sevindirmeyi düşünüyor. Bu yüzden dinen zengin olanların zekatlarını hesaplamaları, sadakalarını bir kenara ayırmaları, hele sadaka-i fıtr’ı arefe gününe kadar geciktirmeden vermeleri gerekiyor.

* Kur’an ayıBize eğriyi ve doğruyu ancak Rabbimiz söyleyebilir. Allahü Teala şöyle buyuruyor: “Ramazan ayı insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır..” (Bakara, 185), “Ey iman edenler! Oruç sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi sizin üzerinize de farz kılınmıştır. Artık bu sayede, kötülüklere karşı kendinizi korursunuz” (Bakara, 183). Müminlere fazilet ve kemal kazandıran Ramazan ayında nefsâni arzular değil, insani meziyetler öne çıkmalı, günümüz gecemiz Kur’an’la süslenmelidir.

* Niçin aç kalıyoruz?
Rabbimiz emrettiği için. İnsan nefsini terbiye eden en büyük imtihan açlıktır. Nefsin acziyetini, güçsüzlüğünü anladığı; bir lokma ekmek, bir yudum su içemezse hiçbir şey yapamayacağını gördüğü ibadet oruç ibadetidir. Bir mü’min aç kalmak için değil, ruhundaki latifeleri, başka güzellikleri ortaya çıkarıp, beslemek için aç kalır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükafatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi iklimi, çok iyi değerlendirmeliyiz. Özümüze dönerek, gaflet ve cehaletle geçen günlerimizi sorgulamalı, hata ve günahlardan temizlenme isteğimizi artırarak kendimizle hesaplaşmalıyız. "


kaynak : http://ailem.zaman.com.tr/?bl=45&hn=4917

Selam ve Dua ile kalın inşallah
S.A
 
A

ada

Guest
Ce: Ramazan Geliyorrrrr Çok şükür

a.s Allah razı olsun yavaş yavaş ramazan moduna giriyoruz inşAllah dua ile...
 

Rüveydaa

Profesör
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
2,026
Tepkime puanı
13
Puanları
0
Konum
kendi içimde: )
Web sitesi
www.serzenisler.com
Ce: Ramazan Geliyorrrrr Çok şükür

İstanbul'da sahur yapmayı,

İstanbul'da oruç tutmayı,

İstanbul'da iftar etmeyi özledim......

Rahman'ın rahmetini sağnak sağnak yağdırdığı şiir tadındaki günler geldi..

Asırların eskitemediği bi aşk yemini gibi;

İstanbul'da bambaşkadır dilini tüm haramlara kapamak...

"Allahu ekber...."

Sıcacık akşamların en vazgeçilmez sesidir ezanlar... çok şükür

Özledim seni yüce imanın güzel taşıyıcısı kutlu şehir....

Yaşayanların aksine, ölü bilinen canlıların hatrına;

bu ramazan bana İsTanBuL' dA iftar etmek nasip et Ya-Rabb...

dualarınızla inşallah....

Herkesin Ramazan-ı Şerifi Rahman'ın rızasında hayırlı amellerle dolsun....
 

Enes

İhvan Forum Üye
Katılım
6 Haz 2006
Mesajlar
14,127
Tepkime puanı
1,240
Puanları
113
Konum
bâbil...
Ce: Ramazan Geliyorrrrr Çok şükür

Allah dualarını kabul etsin ruveyda...

Allah yardımcın olsun...

Zorbey bu güzel başlık için teşekkürler abim benim...
 

berraksu

Aşafatlı
Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
3,652
Tepkime puanı
85
Puanları
0
Yaş
36
Ce: Ramazan Geliyorrrrr Çok şükür

Bu güzel baslik altinda orucun nasil meydana gelip farz oldugunu paylasmak istedim.

Allah-u Teala Seytan-i aleyhillaneye sorar: "Sen kimsin ben kimim?"
Seytan, "ben benim, sen sensin", diye cevap verir.
Allah-u Teala Seytan'i bu sözü üzerine cezalandirir ve ici ates'le yanip kavrulan bir siseye 100 sene boyunca hapseder.
Seytan 100 yil bu sisede yanarak azab cektikten sonra, yüce Allah yeniden sorar: "Sen kimsin ben kimim?" Seytan: "Ben benim sen sensin", diye yine ayni cevabi verir. Seytan yine 100 sene ayni azabi ceker. Ceza bitince soruya yine ayni cevabi verir Seytan. Bunun üzerine Allah-u Teala cezasini deyistirir ve sisenin icinde 100 yil ac kalmaya mahkum birakir Seytan'i.
100 yil sonra Allah-u Teala sorar: "Sen kimsin ben kimim?"
Seytan: "Sen alemlerin yüce Rabbi, 18bin alemin yaraticisi. Ben ise senin yarattigin Iblisim."


Burda görüyoruz ki, ac kalmak nefsi zayif düsürür, insanin gönlünü alcaltir. Fakat sunuda unutmamaliyizki, oruc sadece agizimizin degil diger azalarimizinda vazifesidir. Gözümüzü kulagimizi dilimizi elimizi ayagimizi haramlardan cekerek orucumuzu tutarsak, iste ozaman bu vazifemizi noksansiz yerine getirmis olacagiz.
Allah, Ramazan orucunu hakkiyla eda edenlerden eylesin. amin.
 
Üst