Ramazan bayramı

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
RAMAZAN BAYRAMI

Bismillah.Elhamdulillah.Allahu Teala Hazretlerine Hamdu Senalar ve Resulu Hazreti Muhammed Mustafa'ya Salatu selamlar olsun.Biz Günahkar kullarına bir kere daha Ramazan ayına kavuşmayı nasip etti ve Şimdi bir kere daha Bayrama ermeyi nasip ediyor.

"Biraz Burkuntuluk var kalbimde.On bir ay bekledim Ramazan ayını ama şimdi on bir ayın özlemini alamadan, gönlümde tam manasıyla maneviyatlaşamadan, coşamadan gidiyor o.Ey Ramazan ! Dur, bekle ne olursun gitme... Doyamadım sana, Sımsıkı sarılamadım ,Dişlerimle kavrayamadım... Ben sana çok alıştım ,gitme Ramazan...Senden sonra tekrar boşluğa düşürme beni.... "

Bu düşünceler içindeyken karşımıza bayram çıkıverdi.Bu(bayram)gün(ü) yiyin, için Afiyet olsun.Bir ay boyunca sabrettiniz, günahlardan el çektiniz.Nefsinizi yendiniz.Afiyet olsun yiyin bu(bayram)gün(ü), doyasıya için bu(bayram)gün(ü).Ziyafet günüdür bu(bayram)gün(ü)....

Hazreti Peygamber Sallallahu aleyhi vessellem medinelilerin cahiliye devrinden kalma bayramlarına karşılık buyurmuştur ki; "Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti" Ramazan bayramı, Ramazan ayının bitmesi ve Şevval ayının gelmesiyle başlamaktadır.

Diğer muhtelif makalelerimizde bu konuya ( ramazan ve bayrama ) temas ettiğimizden ve bunca alimin bu mevzuda geniş bilgili kitapları varken tekrardan bu küçük makalede meseleyi derinlemesine ele almayı uygun bulmadım.Bu yazı sadece bir bayramlaşma tebriği olarak düşünülebilir.

Hazreti peygamber sallallahu aleyhi vessellem efendimiz, Ramazan bayramının namazını iki rekat olarak kıldırırdı ki, bu konuda; "İbn Abbâs'tan gelen bir rivâyet şöyledir: "Nebiyyi Ekrem (sallallahu aleyhi vessellem ) fıtır bayramı günü yalnız iki rekât kıldırıp ondan evvel de sonra da hiç bir namaz kılmadı..." (Tecrid-i Sarih Tercümesi III, 174).

Bazı camilerde sabah namazının akabinde hoca efendi kürsüye çıkarak vaazu nasihat eder ki bence bu çok güzel bir uygulamadır.Cami bir taraftan yavaş yavaş dolarken bir taraftan da ilim meclisi olması hasebiyle meleklerin etrafını kuşattığı bir cemaat olur.Bayram namazının vaktinin gelmesiyle de hoca efendi önce namazı kıldırır sonra da hutbeyi okur ve böylece bu vazifemizi de yerine getirmiş oluruz.Yine bazı camilerde namazın akabinde musafahalaşma olur.Bütün cami cemaati birbirleriyle musafahalaşır.Halka olurlar yer darlığından.Çok güzel bir tablodur.Allah bozmasın bu tablolarımızı.

Ramazan boyu kazandığımız güzel hasletlerimizi on bir ay boyunca koruyarak tekrardan Ramazan ayına ulaşabilmek ve bayramlara kavuşabilmek dualarıyla makalemi hitama erdirmek istiyorum.Rabbim affolunmuş bir şekilde ve razı olunmuş bir halde bizleri bayrama kavuştursun.Ümmeti muhammedin Ramazan bayramları mübarek olsun.Esselatu vesselamu aleyke ya rasullah ,esselatu vesselamu aleyke ya habiballah essalatu vesselamı aleyke ya seyyidel evveline vel ahirin. Velhamdulillahi rabbil alemin.

19 Eylul 2009
30 Ramazan 1430
Cumartesi
Alper...
 
Üst