Ramazan ayına hazırlık

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
RAMAZAN AYINA HAZIRLIK

Bismillah.Biz Müslüman kullarını bu mübarek Ramazan ayına kavuşturan Allah’a (celle celaluhu) binlerce hamd ve Resulu Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesselleme binlerce salat olsun.Kavuşmuş olduğumuz Ramazan ayı o kadar kıymetli ve bir o kadar da bereketli bir aydır.Altının kıymetini sarrafın bilip ,taktir ettiği gibi ,önemli gün ve gecelerin kıymetini de o gecelere hasret olanlar bilir,tekrardan kavuşanlar bilir ve taktir eder.

Ramazan ayı geldiğinde herkes de bir hoşgörü,anlayış hakimdir.Akşam ezanları pür dikkat dinlenir.Şerefelere gözler dikilir.Ezandan sonra (ezan okunduktan hemen sonra) oruçlar açılır.Sonra teravih namazları kılınır.Bunun bir sebebi var.Yani şu değişimin bir sebebi varki onu Resulü Ekrem sallallahu aleyhi vessellem bir hadisinde şöyle izah etmiştir “Ramazan ayı girince,gök kapıları açılıp cehennem kapıları kapanır.şeytanlar ise zincirlere vurulur.”

Aklıma bir soru takıldı? Diyelim ki ramazan ayında adamın biri hırsızlık yaptı.Şimdi bu hadisle tezatlık oluşmadı mı?Şeytanlar zincirlendiği için günah işlememesi lazım ama adam günah işlemiş ,bu bir tezatlık değil mi?Hayır ! hadisle bir tezatlık yok.şeytanlar zincirlerle direklere bağlandı evet ,ama kolları açık sağa sola uzatıyor kollarını ,sende şeytanın yakınından geçtiğinde günaha meyledersin.

Ramazan ayı; sabır ayı,oruç ayıdır. Aç karna bütün gün sabretme zamanıdır.Koca bir ayı oruç tutarak geçirmek. Hadisi şerifte bildiriyor ki; peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem “Kim Ramazan orucunu samimi bir şekilde ve yalnızca Allah rızası için tutarsa, geçmiş günahları af olunur.” Ramazan ayı geldiğinde orucunuza sahip çıkın. Bütün gün ağzınızdan içeri bir lokma yiyeceğin ,içeceğin girmeyeceği gibi, ağzınızdan çıkanlara da dikkat etmelisiniz.Bir Müslüman normal hayatta küfür etmez ,hele de oruçluyken ağzından kötü bir laf hiç çıkmamalıdır.Hareketlerine ,tavırlarına,konuşmalarına,ibadetlerine çok dikkat etmelidir.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi vessellem buyuruyor ki;” Ramazan ayı gelince, cennetin kapıları açılır.”Bir kul ,ibadetlerini yapıp, hareket ve tavırlarına dikkat ederse sözde değil, özde Müslüman olmaya çalışırsa. Yukarıda zikrettiğim hadisin sebebi olmaz mı? Yani cennet kapılarının açılmaması için bir mani kalır mı?

Ramazan ayında hatimler okunur.Kadınlar kendi aralarında mukabeleye giderler.Camilerde,televizyon ve radyolarda hatimler ve sohbetler yapılır.Bir ay boyunca sokaklara ve evlere huzur, mutluluk gelir.Bereketle dolu günler geçer.Sanki insanların kalbi daha önce hiç sertleşmemiş gibi olur, yumuşar.Şu ana kadar anlattıklarım sadece islami cemaati yani açık konuşmak gerekirse müslümanım diyenleri ilgilendirir.Diğer din mensuplarının Müslüman olmadan amel edemeyeceği mevzulardır bunlar.Çünkü ramazan demek oruç demek,oruç demek de islamın şartlarından biri demektir. Yani bir insan Müslüman olmak için önce kelime-i şahadeti söyleyecek, sonra namaz kılacak, sonra oruç tutacak, parası varsa (zengin ise) hacca gidecek ve zekat verecek.

Ramazan ayı teravih namazlarının kılındığı bir ay. Bu ayda Mekke ve Medine’ye gidenler Kabe imamlarının kıratıyla, hatimle teravih kılarlar.Allah oralarda bu güzellikleri yaşamayı nasip eylesin size ve bize amin.


Bu ay oruç ayıdır.Sahur ile başlayan ve iftarla sona eren , bu iki vakit arasında bir lokma ekmek ve bir yudum su içmeden bütün bir gün, normal hayatını sürdürmendir.Gerçi şu son yıllarda Ramazan ayı giderek yaz mevsimine doğru yaklaşıyor.Sıcaklardan ve günlerin uzunluklarından dolayı sıkıntı ve zorluk olacak ,ama sevabı da bir o kadar katlanacak(inşaAllah) .Allah celle celaluhu buyuruyor ki “ oruç tutanın mükafatını bizzat ben vereceğim”

Bu ramazana dair kaleme aldığımız ilk makalemizde unuttuğumuz konulara daha sonra tekrardan değineceğiz….


26 Şaban 1428
8 Eylül 2007
Cumartesi
Alper...
 

sevgiÇiçeği

gökkuşağı
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
1,086
Tepkime puanı
248
Puanları
0
Allah cc rızasına erdirsin inaşallah yüreğine sağlık
 

Alper...

MarmaranınKralı
Katılım
10 Eki 2006
Mesajlar
9,574
Tepkime puanı
452
Puanları
0
Konum
İsLamBol
Web sitesi
cennetsarayi.blogcu.com
Ramazan ayı o kadar kıymetli ve bir o kadar da bereketli bir aydır.Altının kıymetini sarrafın bilip ,taktir ettiği gibi ,önemli gün ve gecelerin kıymetini de o gecelere hasret olanlar bilir,tekrardan kavuşanlar bilir ve taktir eder.
 
Üst