Rafinerideki Son İşçiler Tahliye Edildi

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
IŞİD'in Beyci'de bulunan Irak'ın en büyük rafinerisini ele geçirmesinin ardından içeride mahsur kalan 250-300 kadar işçi de rafineriden tahliye edildi. Son tahliye ile beraber rafineride işçi kalmadı.

IŞİD, 15 bin 800 çalışanın bulunduğu Beyci petrol rafinerisinin çarşamba günü kendi kontrolüne girdiğini duyurdu. Ancak Irak televizyonu rafinerinin kontrolünün hala Irak ordusunda olduğunu iddia ediyor. Rafineride kalan 250-300 civarındaki işçi grubu ise Irak ordusu ile IŞİD arasında varılan kısa ateşkes sırasında tahliye edildi.

Serbest kalan işçilerden biri bunun içeride kalan son çalışanlar olduğunu söyledi.

15 bin 800 çalışanın yanı sıra 100 yabancı uzmanın da bulunduğu rafinerideki çalışanların büyük kısmı salı günü rafinerinin yetkililer tarafından IŞİD tehdidi gerekçesiyle kapatılmasının ardından bölgeyi terk etmişlerdi.

Çalışanlar bölgedeki aşiret mensupları aracılığıyla otobüslere bindirilerek konvoylar halinde bölgeden uzaklaştırılmıştı.

Irak’ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD’in 10 Haziran Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul’da kontrolü ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.


IŞİD Suriye’deki tüm operasyonlarını durdurarak Irak’a yüklenmeye başlarken, Irak ordusu bünyesine kattığı gönüllüler aracılığı ile kontrolü kaybettiği bölgeleri geri almaya çalışıyor.


Al Jazeera ve Reuters

 
Üst