Provokatörler Tunceli'de Gülen Cemaatinin Faaliyetlerini Basın Açıklamasıyla Protesto Etti

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Provokatörler Tunceli'de Gülen Cemaatinin Faaliyetlerini Basın Açıklamasıyla Protesto Etti

Tunceli'de, Muharrem ayının son gününde aşure dağıtan Dersim Kültür Derneği Başkanı Ali Mükan, Gülen Cemaati'nin halkın kutsal saydığı isimleri kullanarak dershane, okul ve dernek gibi yerler açtığını ileri sürdü.

Cemaatin, Tuncelililer üzerinde etkili olmaya çalıştığını savunan Mükan'ın sözleri dikkat çekiciydi: "Dersimliler açısından kutsal olan isimler, modern Yezitlerce, Hızır paşalarca kullanılıyor."

"DEĞERLERİMİZ UTANMAZCA KULLANILIYOR"

Tunceli'de, Aleviler için kutsal sayılan Muharrem ayının son gününde Dersim Kültür Derneği, şehir merkezinde aşure dağıttı. Aşure dağıtımının ardından, Yeraltı Çarşısı üzerinde yapılan basın açıklamasında konuşan Dersim Kültür Derneği Başkanı Ali Mükan, Tuncelili'lerin bu duruma sessiz kalmayacağını belirterek şunları söyledi:

"Dersimliler açısından kutsal olan isimler modern Yezitlerce, Hızır paşalarca kullanılıyor. 1938 ve 1994 yıllarından bugüne uzanan zulüm ve asimilasyon politikaları, şimdilerde daha sinsice içimize sızıyor. Atalarımızın canları pahasına koruyup bizlere emanet ettiği değerlerimiz, pervazsızca ve utanmazca kullanılıyor. Zulüm ve katliamlarla teslim alamadıkları Dersim'i kılık değiştirerek, içimizden biri gibi görünerek teslim almaya çalışıyorlar."

"DEMOKRASİ ADI ALTINDA ASİMİLASYON"

AK Parti'nin 'demokrasi' adı altında asimilasyonu daha da derinleştirdiğini ileri süren Mükan, Tunceli Üniversitesi aracılığıyla sürecin hızlandırıldığını gözlemlediklerini belirtti. Mükan şöyle devam etti:

"Tunceli Üniversitesi'nde kadrolaşmanın sistematik bir hal aldığı bu süreçte, bir yandan da Dersimliler Hızır paşa, Yezit sofrasına davet ediliyor.

Gülen Cemaati eliyle açılan okullar, dershaneler, yurtlara Dersim halkınca kutsal sayılan 'Haydar', 'Munzur', 'Düzgün', 'Sarısaltık' isimleri veriliyor.

Dersim'e sefere çıkanlar şimdilerde bu sinsi politikalarla zafer peşindeler. Onlar ki bizlerden aldıkları vergilerle onyıllarca ayakta tuttukları Diyanet İşleri eliyle asimilasyonu derinleştiren, onlar değil mi ki zorunlu din dersleri ile çocuklarımıza Sünniliği dayatan. Onlar değil mi ki, 'çümbüş evi', 'mum söndü' gibi kavramlar ile inancımıza ve kültürümüze hakaretler eden. Düzgün Baba'nın, Ana Fatma'nın, Munzur Baba'nın mirasını kirletmelerine izin vermeyelim. Hep birlikte bu cemaatlere karşı mücadelemizi yükseltelim.

interhaber
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
yurtlara Dersim halkınca kutsal sayılan 'Haydar', 'Munzur', 'Düzgün', 'Sarısaltık' isimleri veriliyor
Negüzel işte size değer veriyorlar tepkin niye..Bu adam bir gün olsun pkk yı porteto edebilmişmidir acaba.
Kan dökmeyen adam öldürmeyen şiddet kullanmayan insanlara zarar vermeyen bu kişileri protesto etmek ona daha onurlu geliyor olmalı
 

veri

Yasaklı
Katılım
8 Kas 2010
Mesajlar
0
Tepkime puanı
661
Puanları
0
gülen de kimseye yaranamıyor:)
güldürmek yerine apo gibi ağlatmaya çalışsa daha çok seveni olurdu
 

agbi

Yasaklı
Katılım
2 Kas 2006
Mesajlar
25
Tepkime puanı
382
Puanları
0
Konum
İzmir
Vatan haini Bebek katili ateist pkk nın milletvekillerinin şikayeti aklıma geldi.

GENELKURMAY a şikayetleri

Bizde laik iz ama iki cemeatim Kuran Kursları ve dersaneleri Laik liği tehlikeye düşürmektedir DİYE DİLEK çe vermişlerdi.
 

reis

Kıdemli Üye
Katılım
15 Eki 2006
Mesajlar
10,901
Tepkime puanı
414
Puanları
0
Konum
Karadeniz
Gavurluk böyle bir şey işte...
Seçimlere kadar "derinlerin elemanları" sürekli boy gösterecektir elbette...

Üniversitelerdeki anarşistcilerle başladılar bunlarla devam ediyorlar...
 
Üst