Profiteröl nasıl yapılır?

spesifik

آزادی قید و بند
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
24,869
Tepkime puanı
4,116
Puanları
113
Konum
Hayâlistan/bul
Malzemeler

Krema için malzemeler

Yapılışı

Bir tencereye margarinimizi ve bir bardak suyu koyup kaynatalım. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı un ekleyip 2-3 dakika kadar karışımı karıştırarak pişirelim. Hanımlar bu süre içinde elinizden geldiğince sürekli karıştırın böylece karışım top top olmayacak ve harika bi hamur elde edeceksiniz. Hamuru 2-3 dakika kadar karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurun soğumasını bekleyelim. Hamuru biraz dinlendirelim dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı ekleyelim ama bu esnada yumurtaları tek tek koyarak yedirin. Bu işlemi tamamladığınızda yapışkan bir hamur elde etmiş olacaksınız.
Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerekiyor, bu yüzden karıştırma işlemine önem gösterin ve ellerinizi çalıştırın bakalım bayanlaarrr. Bütün yumurtları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirelim.
Tepsimizi yağlarak kaşık yardımı ile hamurdan çeviz büyüklüğünde, aralarında en az 2 cm boşluk olacak şekilde paylaştıralım. Şekilleri yuvarlak bir kurabiye şeklinde yapmaya çalışın ve elinizle düzgün olması için şekillendirin. Daha önce 180 derece ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar ortalama 40 dakika pişirelim. Evet bayanlarrr hamurumuz hazıııırr. Şimdi sıra geldi kremamıza.
KREMANIN HAZIRLANIŞI:
Bayanlar, vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyalım ve kremayı pişirelim, kremamız piştikden sonra üzerine vanilyayı ekleyelim ve iyice karıştıralım. Profiterolümüzün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile dolduralım (yemek kaşığı ile de aralarını doldurmak kolay oluyor). Tüm profiterolleri doldurduktan sonra ayrı bir kapta çikolata sosunu pişirelim ve sosu profiterollerimizin üstünde gezdirelim.
profiterol.jpg
 

mira

Asistan
Katılım
30 Nis 2012
Mesajlar
407
Tepkime puanı
49
Puanları
0
su ile unun ölçüsünü aynı tutmuyorum ben
un sudan biraz daha az olursa daha yumuşak ve puf bir görüntüsü oluyor profiterollerin..
 

hotaru

Profesör
Katılım
9 Haz 2006
Mesajlar
3,606
Tepkime puanı
443
Puanları
0
Konum
ankara
yok resmi kastetmiştim yapan bayağı cimriymiş çikolata konusunda :))

 

deren

semure
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
2,393
Tepkime puanı
262
Puanları
0
adı gibi bu tatlıyı yapmasıda çok zor
 

Bîdâr

Aktifleşmemiş
Katılım
31 Tem 2007
Mesajlar
5,222
Tepkime puanı
207
Puanları
0
Nasıl yapılır bilemeyeceğim ama nasıl yiyileceğini çok iyi biliyorum :)
 

Ecrin

'Bâd-ı Sabâ..'
Katılım
16 Ara 2009
Mesajlar
0
Tepkime puanı
2,484
Puanları
0
Yapmayı hiç denemedim hazır alıyorum ..
Ev yapımıda ayrı bi güzel olsa gerek evlerinde bu güzel tatlıyı yapan arkadaşların ellerine sağlık olsun dilerim..
 

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
çok severim ama yapımı çok zor, hazır alıyorum ben de
 
Üst