Poşe yumurta nedir. Poşe yumurta tarifi.

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Poşe yumurta hafif ve lezzetlidir.

Yumurta suda piştiği için yağ olmaz. Aynı zamanda görünümü de güzeldir.

Poşe Yumurta nasıl yapılır:

1- Tencere içerisine suyu koyup kaynatın. İçerisine tuz ve sirke ekleyin. Sirke yoksa limon suyu da olabilir.

2- Su kaynadıktan sonra ateşi kısık ateş seviyesine alın ve kaşık ile suyu hızlı hızlı dairesel olacak şekilde çevirin.

giphy.gif


3- Tencere içerisinde bir girdap oluştuğunda yumurtayı yakın bir mesafeden girdabın tam orta noktasına bırakın.

giphy.gif


4- Yumurta dönerek pişmeye devam edecek. Sarısı orta kısımda kalacak dışı beyazı ile kaplanacak. Sarısı yumuşak bir kıvamda kalırken beyaz kısmı tam pişecek. Bu şekilde 3 dakika kadar suda bırakın.

giphy.gif


5- Pişen yumurtaları tencereden süzerek alın.

giphy.gif


6- İşlem tamamlandı. Şimdi ister bu yumurtaları çılbır da kullanın, ister tek tek servis edin. Keyfinize kalmış. Değişik bir deneyim değişik bir tat lezzet.

giphy.gif


Özetle yağ yok. Sağlıklı bir yumurta var. Beyazı tam pişmiş sarısı az pişmiş.

işin en sıkıcı yanı bu işlemleri her yumurta için tek tek yapacak olmanız.

Poşe yumurta pişirme tekniğini mümkün olduğunca anlatma çalıştım.

Son olarak birde video paylaşayım.

Şimdi yapan arkadaşların yorum ve fotoğraflarını bekliyoruz.

Selam ve dua ile...

 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,988
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Yok çılbır değil.

Kahvaltılarda yada ana yemek yanında tabağın kenarına konabilir.

Selam ve dua ile...
 
Üst