Portakallı Kadayıf tarifi

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0



portakalli-kadayif-3.jpg





Malzemeler:- 250 gram tel kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı kuru kayısı (yaklaşık 100 gr) (¾’ü suda bekletilmiş, kalanı küçük doğranmış) (Toplamda 10 tane yetiyor: 8 tanesini ıslatıyor, 2 tanesini süslemede kulllanıyorsun.)
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Portakallı harcı için malzemeler:- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı toz jelatin (Ben sevmediğim için nişastayı 3 çorba kaşığı kadar kullandım, ancak bana yine de koyu geldi kıvamı. Daha da azaltılabilir.)
Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp, 16 eşit parçaya ayırın. Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına yerleştirip parmaklarınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. Bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp, 190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. (Burada dikkat etmek gerekiyor, hemen kızarabiliyor.)


portakalli-kadayif-2.jpg




portakalli-kadayif-1.jpg



Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp, tarçın çubuğu, limon kabuğu, limon suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte kayısılar yumuşayınca kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kayısıları bir tabakta soğumaya bırakın. Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin.Portakallı harcı hazırlamak için mısır nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin. Başka bir kasede yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek çırpın. Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp, kasedeki karışıma çırparak ekleyin. Karışımı bir tencereye alıp koyulaşıncaya dek pişirin. Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek başka bir kaseye alın. Vanilya, portakal suyu, portakal kabuğu rendesini de ekleyerek çırpın. Küçük bir kaseye 2 çorba kaşığı ılık su koyup jelatini serperek eritin. Erimiş jelatini diğer kasedeki portakallı harca sürekli çırparak ekleyin. (Bu işlemi yapmadım, onun yerine nişasta miktarını arttırmıştım.) Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde doğrayıp, yoğurtla birlikte soğuyan harca ekleyin. Kayısı pişme suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün. Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun. Her kadayıfın ortasına doğranmış kuru kayısı koyun. Tarçın serperek servis yapın.

alintidir
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,037
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Malzemeler mundar olmuş.

Şöyle bol fıstıklı bir kadayıf yapılsa daha iyi olurdu.

fft99_mf794022.Jpeg
 

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
yapan bundanda yapar kadayif nasilsa vardir evde :)
 

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
113
Yaş
37
Konum
İstanbul
Sadece 1 yumurta sarısı mı??? :frantic: :flw:flw
 
Üst