PKK'nın Türkiye'deki Varlığı Yüzde 90 Bitecek : Sona Yaklaşıldı

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Terör örgütü PKK'yı bitirecekoperasyonda sona yaklaşıldı. PKK'nın Türkiye'deki Kandil'i olarak bilinen,Dağlıca'nın arkasında İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'nde yürütülen operasyonların hedefine ulaşması halinde PKK'nın Türkiye'deki varlığı yüzde 90 bitirilecek.

İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'nde Ağustos sonunda yoğun olarak başlayan operasyonlara Kara Kuvvetleri birlikleri, Van Jandarma Asayiş Komutanlığı ve Özel Kuvvetler unsurları katılıyor. Hakkâri Yüksekova'da 25 Eylül'de başlatılan ve devam eden Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan operasyonu ise Özel Kuvvetler Komutanlığı ile Kayseri ve Bolu Komando Tugayları tarafından yürütülüyor. Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan Operasyonu Doski Vadisi olarak adlandırılan İkiyaka Dağları'nda icra ediliyor. TSK'nın bu bölgeye uzun bir süre sonra ilk kez girdiği belirtiliyor.

TÜRKİYE'NİN KANDİLİ OLARAK BİLİNİYOR

Doski Vadisi, PKK için “Türkiye'nin Kandili” olarak biliniyor. İkiyaka Dağları ve bu dağlar arasında kalan Doski, hem Türkiye'ye teröristlerin kolay geçişini sağlıyor, hem de İkiyaka Dağları'nda yığınakladıkları silah, mühimmat, yiyecek, giyecek ve kışlık erzak depolarıyla teröristlerin yardım almadan 6-7 ay yaşamalarına imkan veriyordu. Kuzey Irak'tan giriş yapan teröristler, üzerlerinde ağırlık taşımadan mağaralara geliyor, silah ve mühimmatlarını tedarik ederek başta Dağlıca bölgesindeki askeri birlikler olmak üzere diğer karakollara saldırı düzenleyebiliyorlardı. Bölgede zaman zaman 700'e kadar çıkan terörist varlığı bulunuyordu.

SON DİRENİŞ NOKTASI

Operasyonlarda PKK'nın Doski ile irtibatı neredeyse koparıldı. Vadi, çok büyük oranda temizlendi. Kalan terör unsurları da halen yürütülen operasyonlarda temizleniyor. Operasyon, hava destekli devam ediyor. Hakkari Yüksekova'da bulunan İkiyaka Dağları PKK'nın son direniş noktası. Bölgede zaman zaman kar yağışı da görülüyor. Ağır hava şartlarına rağmen güvenlik kuvvetleri 3 bin 500 rakımlı bölgede operasyonlara ara vermeden ve hızını kesmeden devam ediyor. İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'nin tamamen temizlenmesi halinde teröristlerin Kuzey Irak'tan Türkiye'ye girişlerini sağlayan önemli bir nokta ortadan kaldırılmış olacak. Böylelikle PKK'lıların Türkiye'ye girişlerinin yüzde 90 oranında engelleneceği belirtiliyor. Bölge temizlendiğinde baskınlarla anılan Dağlıca da artık yürekleri dağlamayacak.

DOSKİ TEMİZLENİRSE ÖRGÜT BİTER

Doski'deki operasyonlar PKK'nın varlığını da zora soktu. İkiyaka Dağları ile irtibatı kesilen ve lojistik destek alamayan yurt içindeki teröristler silah ve mühimmat sıkıntısına girdi. YDG-H unsurlarını yerleşim yerlerinde saldırıya çağıran PKK'lıların, zamanı geldiğinde ayaklanmaları için daha önce Yüksekova'da halka dağıttıkları silah ve mühimmatı toplamaya başladıkları öğrenildi. PKK elebaşlarından Murat Karayılan da bölgenin önemini, telsiz görüşmelerine yansıyan “Bölgeyi terk etmek zorunda kalırsak bu Türkiye'de sonumuz olur” diye dile getirmişti. Örgütün Hakkari bölgesindeki elebaşısı Fehmi Atalay da telsiz görüşmelerinde bölgenin PKK için önemini, “Doski Vadisi operasyonu bizim için kırılma noktasıdır, Doski operasyonu kırılırsa devlet kırılır” diye ifade etmişti.

F-16'lar bomba yağdırdı

Genelkurmay, Hakkari'de devam eden operasyonda dün PKK terör örgütüne ait tespit edilen barınak ve silah mevzilerinin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı. Hakkari'de devam eden operasyonda önceki gün PKK terör örgütüne ait tespit edilen barınak ve mevzilerinin hava harekatı ile imha edildiğini açıkladı.

http://www.haber7.com/guncel/haber/1620745-temizlik-operasyonlarinda-buyuk-ilerleme
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
http://www.haber7.com/guncel/haber/1620523-pkkya-buyuk-darbe-imha-edildi

Ağrı Dağı’nın Iğdır rotasında düzenlenen hava destekli operasyonda PKK’nın ana karargahı ele geçirildi.
 

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com








Sona yaklaşıldı diye başlık açıldığı gün yayınlanan 3 haber.

Keşke sona yaklaşılsa, keşke bu hainlerin kökü temizlense ama aha bitirdik, işte mahvettik, köklerini kuruttuk vs. haberleri hep fos çıktı şimdiye kadar, bu sebeple hiç inandırıcı gelmiyor bu laflar.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Keşke sona yaklaşılsa, keşke bu hainlerin kökü temizlense .

Bak terörist ne diyor

o9kqP9.jpg
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Alper Terzioglu @Murat_z06 13 sa.13 saat önce

HDP'li belediyelere terör örgütü PKK'ya mali yardım sağladığı gerekçesiyle inceleme başlatıldı..

Güvenlik Toplantısı Sona Erdi TSK'nın bölücü terör örgütüne dönük operasyonlarının hız kesmeden devam etmesi kararlaştırıldı

:halay::halay::halay:
 
Üst