Pkk tkpml dhkp-c = hayır

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
CHP, MHP, BDP, HSYK, YARSAV’dan oluşan ‘hayır’ cephesine eli kanlı terör örgütleri; PKK, DHKPC, DEV YOL, MLKP, TKPML de katıldı.



PKK yöneticilerinin ROJ TV üzerinden yaptığı referandumu boykot çağrısına, diğer terör örgütleri de katıldı. PKK’nın en şahin ismi Mustafa Karasu, günlerdir ROJ TV’den referandum aleyhine açıklamalar yaparken; DHKP/C de yayın organları aracılığıyla boykot çağrısı yaptı. THKP/C DEV-YOL önce “ne evet ne hayır” şeklinde boykot çağrısı yaparken, daha sonra tavrını “hayır” olarak değiştirdi. MLKP ve TKP/ML örgütleri de “hayır” oyu verilmesi için mahalle bazlı çalışma başlattılar. Hayır çağrısı örgütlerin yayın organlarına da yansıdı.

114 ŞEHİDİN SORUMLUSU

DHKP-C yayın organlarında hükümet tarafından sunulan tüm demokratikleşme çabalarının aslında güç odaklarının kendi içerisindeki kavgaların sonucu olduğunu savundu. Referandum sürecini oligarşinin kendi iç kavgası olarak gördüğünü ve herhangi bir tarafı desteklemenin sisteme taraf olmak ve benimsemek anlamına geldiğini savunan örgüt, referandumu “Boykot” edeceğini duyurdu. DHKP-C geçmiş yıllardaki eylemlerinde 85 polis ve 29 askeri şehit etmiş, 80 de vatandaş öldürmüştü. Kanlı örgüt 442 vatandaşı da yaralamıştı..

POLİS KATİLLERİ DE HAYIRCI

THKP/C DEV-YOL’a yakınlığı ile bilinen Halkevleri Derneği, başlangıçta “Ne Evet, Ne Hayır” şeklinde özetlenebilecek tavır sergilerken daha sonra bu kararını değiştirdi. Sloganın “evet”çilerinin lehine olacağından dolayı gelişen süreçte açıkça “Hayır” oyu verileceği belirtildi. MLKP örgütünün ise “Anayasa Paketine Hayır” kampanyası başlatarak basın açıklamaları, panel, mahalle ve semt çalışmaları gibi etkinlikler düzenleyeceklerini üyelerine duyurduğu öğrenildi. MLKP geçmiş yıllarda 3 polisi şehit etmiş, 6 vatandaşımızı öldürmüş, gerçekleştirdiği eylemlerde 3’ü polis olmak üzere 42 kişi yaralamıştı.

DARBEYİ ONAYLANACAK İDDİASI

TKP-ML Konferans örgütü yayın organlarına Anayasa değişikliğinin hali hazırdaki Anayasa’dan farklı olmayan bir darbe Anayasası olduğunu duyurdu. Örgüt referandumun amacının bu -sözde- darbe Anayasası’nın halka bir kez daha onaylatmak olduğunu, “Hayır” oyu vereceklerini bildirdi.

TKP-ML Konferans geçmiş yıllarda 7 asker, 3 polis ve 13 vatandaşı şehit etmiş, 30’dan fazla asker, polis, kamu personeli, köy korucusunu ve 23 vatandaşı yaralamıştı


http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=308779
aktifhaber
 
Üst