Piti - Ekmek Aşı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
123-33piti.jpg



Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
4 su bardağı su
3 adet yufka veya yufka ekmeği
Tuz¸ karabiber¸ kimyon


Hazırlanışı:

Akşamdan ıslatılan nohudu süzüp kuşbaşı etle birlikte bir tencereye alıyoruz. Üzerine tuzu ve 4 su bardağı suyu ilave edip pişime bırakıyoruz. Kaynayınca üzerine biriken köpüğü-kefi alıyoruz. Altını kısıp¸ kısık ateşte pişiriyoruz.

Yufkalarımızı elimizle ortadan tutup 4 parçaya ayırıyoruz. Tavada tek tek¸ arkalı önlü pembeleştiriyoruz. Pembeleşen yufkaları toplam 5-6 küçük kaseye seriyoruz. Kalan yufka parçalarını elimizle tiftikliyoruz ve kaselerdeki yufkaların üzerine eşit olarak yerleştiriyoruz.

Et ve nohut pişince¸ hazırladığımız kaselerin içine etli nohudu sulu bir şekilde bölüyoruz.

Servis yapmadan üzerine karabiber ve kimyon serpiyoruz. Taze ve sıcak olarak tüketiyoruz.

Darende'de tandır ekmeği ile servis yapılıp kürsü etrafında yenilen bir yemektir.

Ekmek aşı Kars yöresinde de piti olarak bilinir.


Afiyet olsun.
 
Üst