spesifik
آزادی قید و بند
- 3 su bardağı buğday unu (Ben 2 su bardağı beyaz, 1 su bardağı tam buğday unu denedim.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Yeterince su
- 4 dolu dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
- İnce kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe göre ceviz
Ayrı bir kapta süzme yoğurt ile maydanoz ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılır.
Derin bir tencereye kaynaması için su konur. Suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir miktar sıvı yağ konur.
Hazırlanan hamur bezeler halinde ayrılır ve çok ince olmamak kaydıyla hamur açılır. Çünkü haşlanırken dağılabilir. Hamur kare kare kesilir ve içine yoğurt karışımından konarak muska şeklinde kapatılır. Kapatılan hamurlar örtü serilmiş tepsi içine düzgünce istiflenir. Bütün hamurlar açılıp muska şeklinde kapatıldıktan sonra ocakta kaynayan suya atılır ve arada karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika haşlandıktan sonra (haşlanınca hepsi birden suyun üstüne çıkıyor) ocaktan alınıp suyu tamamen süzülür ve yayvan bir kaba aktarılır. İsteğe göre ceviz serpildikten sonra eritilmiş tereyağı ile buluşturulur ve sıcak sıcak afiyetle yenir. (Tuz miktarları isteğe göre değiştirilebilir.)