Pirinç Salatası

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0
[
590_500


Malzemeler
3 su bardağı pirinç
yarım demet ince doğranmış dere otu
yarım demet ince doğranmış maydanoz
1 adet limon
8 adet kornişon salatalık turşusu
varsa havuç ve domates turşusu(şart değil)
4 adet yeşil soğan
tuz,
yarım su bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı
Pirinçler yıkanıp tuzlu ılık suda 1 saat bekletilip süzülür.
Yağ kızdırılıp pirinçler tane tane oluncaya dek tuz eklenerek kavrulur.(kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar )
3 bardak kaynar su piriçlerin üzerine dökülüp önce yüksek ateşte (fokurdayıncaya dek)sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
Pirinçlerin üzeri göz göz olmalı
Pilavı demlenmeye bırakmalayız.
Salatalık,havuç ve domates turşularını ince ince küp şeklinde doğrarız.
Taze soğan ,maydanoz ve dereotuda ince ince doğranır.
Tüm malzemeler soğuyan pilavla birlikte karıştırılır ve limon suyu eklenir ve servis kabına alınır…AFİYET OLSUN

alinti​
 
Üst