Pırasalı Kaşık Dökmesi | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Pırasalı Kaşık Dökmesi

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 sap pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı + 2 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
Pırasayı temizleyip minik doğradıktan sonra sirkeli suda 15 dk kadar bekletelim. Ardından rondodan çekerek uygun bir tavada 1 kaşık kadar sıvı yağ ile kavuralım ve soğumaya bırakalım. Derin bir kapta yumurta, yağ, yoğurtu çırparak homojen bir kıvam elde edelim. Kabartma tozu ve 2 bardak un ekleyip karıştırarak pırasaları ilave edelim. Hamurumuzun kek hamurundan biraz daha kıvamlı olması gerekir bu aşamada 2 kaşık un daha ilave edilebilir. Hazır olan hamurumuzdan hafif yağladığımız sıcak bir tavaya 1 kaşık dolusu kadar dökerek önlü arkalı pişirelim.
İPUCU:
Dilerseniz aynı tarifi 4-5 dal ıspanak ile de yapabilirsiniz…Afiyet olsun.

 
Üst