Piliç Kanat Pane

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
pilic-kanat-pane.jpg



Malzemeler:


  • 15 adet piliç but veya baget
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz, karabiber
Panesi için;

  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Kızartma için sıvı yağ

Yapılışı:


  • Yayvan bir kaseye soya sosunu, sıvı margarini, kırmızı pul biberi koyup, karıştırın. Bu sosa tavuk butlarını bulayıp, en az 15 dakika bekletin.
  • Yayvan bir tabağa unu, diğerine galeta ununu koyun. Yumurtaları bir kaseye kırıp, bir çatal yardımıyla çırpın.
  • Soslu tavuk bagetleri önce una bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, galeta ununa bulayın.
  • Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırıp, pane piliç butlarını kızartıp, sıcak olarak servis edin.
Not: Kızartma yağının sıcak olmasına dikkat edin ki, tavuklar kızarırken falza yağ çekmesin.


Afiyet Olsun.
 
Üst