Meryem
Komplike
Malzemeler:
- 15 adet piliç but veya baget
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Kızartma için sıvı yağ
Yapılışı:
- Yayvan bir kaseye soya sosunu, sıvı margarini, kırmızı pul biberi koyup, karıştırın. Bu sosa tavuk butlarını bulayıp, en az 15 dakika bekletin.
- Yayvan bir tabağa unu, diğerine galeta ununu koyun. Yumurtaları bir kaseye kırıp, bir çatal yardımıyla çırpın.
- Soslu tavuk bagetleri önce una bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurtaya batırıp, galeta ununa bulayın.
- Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırıp, pane piliç butlarını kızartıp, sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.