peynirli gözleme

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0



HAMURU İÇİN MALZEMELER:
  • 3 su bardağı un
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yeterince ılıksu
  • 1 tatlı kaşığı silme kuru maya
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

İÇİ MALZEMESİ
  • 250 gr peynir.(Dilerseniz patates yada ıspanaklı da yapabilirsiniz.)
  • bir demet maydanoz
YAPILIŞI:
1. Kaba önce unu boşaltın.
2. Tuzu ve mayayı içine katın.
3. Yağını koyun.
4. hamur tam toplanıncaya kadar suyunu azar azar ilave edin. Hamurun biraz sert olması gerekiyor.
5. 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün.
6. Yufkayı altını üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle açın. Ben merdaneyle açtım. Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor.
7. İçine peynir koyun.
8. Kare şeklinde ( kenarlarını ortaya doğru) katlayın.
9. Hafif yağlı tavada altını üstünü hafif ateşte yavaş yavaş kızartın
10. Aynı işlemleri diğer hamurlarada yapın.

Not: Ben genelde bu hamuru karıyorum Ve buzdolabın alt kısmına kapalı bir kaba koyuyorum. Sabahleyin hamuru açıyorum . Bu benim daha kolayıma geliyor.
 

tommy

Profesör
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
1,064
Tepkime puanı
599
Puanları
0
cok lezzetli bi konu olmus, tesekkurler :good:
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
rica ederim, sabah sabah iyi gider diye düşündüm...:)
 

tommy

Profesör
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
1,064
Tepkime puanı
599
Puanları
0
birde ben peyniri maydonozsuz dusunemiyorum yada dereotu, onuda eklesek, yani yapanlar ekleseler nasil iyi olurmu dersiniz? :)
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
haklısın maydanozsuz olmaz, ben ekledim maydanozu :)
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Ah anacığım ahhhhh.........

Senin gözlemelerin gibi gözleme de görmedim ki ben :(
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
benim gözlemelerde güzel olur, anneninkiler gibi olmasada yenebilir, yapıp gönderim abla....:)
 

ziruh

Kıdemli Üye
Katılım
22 Kas 2007
Mesajlar
5,245
Tepkime puanı
1,279
Puanları
0
ellerine sağlık güzel görünüyorlar :)
 

şirine

Doçent
Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
543
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Konum
İstanbuL
bunu kendiniz mi açıyosunuz? Ablamlar Hep Yufkayla yapıyo Kolay İşe kaçıyolar demek :)
 

DENİZKRTL

Ordinaryus
Katılım
14 Şub 2010
Mesajlar
2,267
Tepkime puanı
475
Puanları
0
evet canım kendim açıyorum, daha lezzetli oluyor...
 
Üst