ismail
Yeni
- Katılım
- 3 Mar 2007
- Mesajlar
- 20,475
- Tepkime puanı
- 2,063
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
İçindeki peynirle güzel bir bütünlük oluşturan erişte yemeği hem midenize hem gözünüze hitap edecek.
MALZEMELER
1 tas erişte
150 gr peynir
3 kaşık yağ
tuz
YAPILIŞI
Normal büyüklükte bir tencereye 2-3 kilo su konur. Kaynaynıca erişteler atılarak pişinceye kadar kaynatılır. Piştikten sonra süzgeçten süzülüp soğuk suda yıkanır.
Tencereye yağ konup kızdırılır. Süzülmüş erişteler içine konarak biraz çevrilerek yağın her tarafa ulaşması sağlanır.
Tuz da ilave edilerek servis tabağına dökülür. Üzerine rendelenmiş peynir serpilir.