Peynirli Domatesli ve Biberli Poğaça Nasıl Yapılır?

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzeme:
  • Beyaz peyniri
  • ***** peyniri
  • Domates, biber
  • Minik doğranmış sucuk

Maya süt ile eritilir ve bütün malzemeler ilave edilip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilipr. Üzeri örtülerek ılık bir yerde 1 saat mayalandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine minik minik doğranmış sucuk ve bir miktar ***** peyniri rendesi ilave edilir. Hamura ay şekli verilir ve domates, biber, peynir konup yuvarlak şekil verilir. İster ay şekli verilerek tepsiye aralıklarla dizilir (iç malzeme ve şekil size kalmış) Yarım saat daha tepside mayalanmaya bırakılır ve yumurta sarısı sürülüp arzu edilirse susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu video Ayşe Livaoğlu tarafından gönderilen Peynirli ve Domatesli Biberli Poğaça adlı tariften hazırlanmıştır.
peynirli-domates-biber-pogaca-video-foto.jpg
 
Üst