Peygamberler..

"haTTat"

Paylaşımcı
Katılım
18 Tem 2006
Mesajlar
356
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Konya-Ankara
Esselamü aleyküm kardeşlerim..
Bu konu altında sizlere birkaç sorum olacak: Peygamberlerin veya evliyaullahın hayatları sizin için neler ifade ediyor? Forumda onlarla ilgili sadece hayatları anlatılıyor. Zannımca sadece okunup geçiliyor. Kendi payımıza neler alabiliyoruz? Eğer birşeyler anlayabiliyorsak neden bunu başkalarıyla paylaşmıyoruz? Kıssadan hisseleri alabiliyor muyuz? Kur'an ayetlerini okuyup aynı hataları yaptığımız gibi.. Demek ki yalnızca okumakla kalıyoruz.. Belki birçoğunu biliyoruz da; lâkin sadece bilmek yetmiyor. Sizden istenilen bir ayeti rahatlıkla okuyabilirsiniz belki ama ya icrası? Papağana da ezberletin o da okusun aynı ayetleri.. Veya bir tuşla istediğiniz ayet karşınıza gelsin.. Maslahata ulaşmadıktan sonra bilmek ne işe yarar? Âlim olmaktan ziyade âmil olmak gerekmez mi?
Vesselam..
 
Katılım
23 Kas 2006
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
46
:shake2[1]: Kur'an-i Kerim'de ismi geçen Peygamberler. 1. Hz. Âdem 2. Hz. Sit 3. Hz. Idris 4. Hz. Nuh 5. Hz. Hud 6. Hz. Sâlih 7. Hz. Zülkarneyn ... :clap2:
 

melde

helina_roje
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
2,238
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Konum
Ankara
sorulara devam güzel olur diye düşünüyorum
 

müttaki

Profesör
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
2,775
Tepkime puanı
75
Puanları
48
Konum
istanbul
merhaba Hattat teşekkürler yazı için...

her peygamber bu aleme bir hakikat getirmiştir... A'dem Safiyullah.. Nuh naciyullah... Halil ibrahim tevhid.. Musa kelamullah.. İsa Ruhullah... Muhammed Marifetullah

bunlar İlahi duraklardır... yani kişinin durakları bunlar arasında Davut Aşk.. Yusuf Mana... Süleyman İrade... Eyüp Sabır.. gibi vasıfların tecellileridir..

bu tecellilerin hepsini CUMA eden toplayan kendinde toplayan ise Muhammed Musatafadır.. bu yüzden de marifetullahdır..

Allah ilk O'nun Nurunu yaratmıştır.. Muhammed Musatafanın.....sözünden maksat bu marifetullahdır... her peygamberde O Nurdan bir hakikat tecelli ettirmiştir.. yani her peygamber Muhammed Musatafadan bir makamdır..
 

dayi

Profesör
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
1,918
Tepkime puanı
8
Puanları
0
Yaş
69
Peygamber...saliğin her meratipte giyindiği irşad elbisesinin rozeti..arması..bulunduğu yerin yıldızı..işaretidir..hani..teğmen..yüzbaşı...işte Mana elemindeki ORDUNUN rutbelileri Peygamberler..bu ORDU şu andada görevinin başında..ve Rutbelileri şu andada MEVCUD..dikkaaaaaaaaat...komutan sağda..:eek:fftp:
HU..
 

fatıma1

Doçent
Katılım
30 Eki 2006
Mesajlar
1,106
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
istanbul
hatta kardeş elbetteki birşeyler almak ve yaşantımıza geçirmek için okuyoruz almıyacak olsaydım açıkcası nefse hoş gelen şeyleri tercih ederdim....nasıl alınmasınki??
 
Üst